1 KALIBRO 39 Výsledky průzkumu mezi žáky Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

PKML.
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Přijímací zkoušky na SŠ MATEMATIKA Připravil PhDr. Ivo Horáček, PhD.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Města ČR – orientace na mapě
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
19.1 Odčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Téma 3 ODM, analýza prutové soustavy, řešení nosníků
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Elektrický obvod a jeho části
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B14 Příkazový řádek: obsah souborů PŘÍKLADY AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníLeden 2013 Ročník / věková kategorie3.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Animace Demo Animace - Úvodní animace 1. celé najednou.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Očísluj dopisy násobky čísla 2
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Vlastnosti sčítání a odčítání
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Stav studie „Seroprevalence VHC u injekčních uživatelů drog“ k Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel.

Nejmenší společný násobek
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Únorové počítání.
Posloupnosti, řady Posloupnost je každá funkce daná nějakým předpisem, jejímž definičním oborem je množina všech přirozených čísel n=1,2,3,… Zapisujeme.
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Sexuální život u pacientů s mentálním postižením v ÚSP
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
TRUHLÁŘ II.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Anotace Prezentace, která se zabývá dělitelností přirozených čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší násobek a dělitel. Speciální.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Celá čísla Dělení.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Fyzika 2 – ZS_4 OPTIKA.
MS PowerPoint Příloha - šablony.
Pojmy a interpretace.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Technické kreslení.
Úkoly nejen pro holky.
END 1.Přítelem 2.Druhem 3.Milencem 4.Bratrem 5.Otcem 6.Učitelem 7.Vychovatelem 8.Kuchařem 9.Elektrikářem 10.Instalatérem 11.Mechanikem 12.Návrhářem 13.Stylistou.
Přednost početních operací
Nejprve provedeme výpočet v závorce
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KONTROLNÍ PRÁCE.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
PSYCHICKÁ ZÁTĚŽ PŘEHLED REAKCÍ. ŠKÁLY PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOB: 0 = NENÍ TO MŮJ ZPŮSOB REAGOVÁNÍ 1 = OBČAS TAK REAGUJI 2 = ČASTO REAGUJI TÍMTO ZPŮSOBEM 3.
Transkript prezentace:

1 KALIBRO 39 Výsledky průzkumu mezi žáky Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952

2 Informace o souboru dotazovaných žáků Celý soubor434 škol žáků Základní školy žáků Gymnázia žáků Gymnázium Nad Alejí 523 žáků Ostatní SŠ žáků

3 Otázky dotazníku a způsob hodnocení Dvoustupňové hodnocení (ano – ne) Pětistupňové hodnocení (např. nikdy – zřídka – občas – často – pořád) Přiřazení bodů od 1 do 5 je vždy provedeno tak, aby platilo, že čím vyšší číslo, tím příznivější je odpověď pro školu. Čísla 1 až 5 jsou poté převedena na %. 1…20%, 2…40%, 3…60%, 4…80%, 5…100%

4 1.oblast otázek: Spokojenost Jsi spokojen(a) s prostředím své učebny a školy? Jsi spokojen(a) s výukou? Jsi na svou školu hrdý (hrdá)?

5 Spokojenost

6

7 1.desetina (decil) znamená 10 % nejúspěšnějších škol 10.desetina (decil) znamená 10 % nejméně úspěšných škol

8 Spokojenost porovnání čtyřletého a osmiletého studia

9 2.oblast otázek: Váha tvého slova Můžeš ve škole svobodně a veřejně vyjádřit svůj názor na všechno, co se tam děje? Zajímají podle tebe názory, pocity a přání vás žáků tvé učitele a vedení školy? Můžeš spolurozhodovat o vzhledu a zařízení své učebny? Můžeš ovlivnit podobu výuky? Zkusil(a) jsi někdy sám (sama) něco v učebně nebo ve škole změnit?

10 Váha tvého slova

11 Váha tvého slova

12 Váha tvého slova

13 Váha tvého slova porovnání čtyřletého a osmiletého studia

14 3.oblast otázek: Chuť vzdělávat se Jak často se snažíš dozvědět víc o tom, co se ve škole učíte? Jak často se tví učitelé snaží „oživit“ výuku, aby nešlo jen o zapisování výkladu nebo čtení v učebnici? Představ si, že máte ve třídě nového žáka. Nechce se nic učit a výuka ho nezajímá. Zapadne s tímto postojem mezi ostatní? Jak často tě tví učitelé nechávají ve výuce objevovat něco nového, přicházet věcem na kloub?

15 3.oblast otázek: Chuť vzdělávat se Kolik tvých učitelů ti dodává sebedůvěru? Dejme tomu, že při počítání na tabuli uděláš chybu. Kolik tvých učitelů ji využije k tomu, abys z ní měl(a) prospěch ty i ostatní? Kolik tvých učitelů vám vysvětluje, proč se určitou látku učíte? Jak často se při vyučování nudíš?

16 3.oblast otázek: Chuť vzdělávat se Jak často se musíš učit údaje a pojmy, o kterých vůbec nevíš, co znamenají? Jak často se stává, že kvůli úkolům a přípravě na testy nebo zkoušení nemáš čas na nic jiného, případně se ani nestihneš připravit tak, jak bys chtěl(a) nebo potřeboval(a)?

17 Chuť vzdělávat se

18 Chuť vzdělávat se

19 Chuť vzdělávat se

20 Chuť vzdělávat se porovnání čtyřletého a osmiletého studia

21 4.oblast otázek: Každý jsme jiný Kolik tvých učitelů se zajímá, jak ti vyhovuje jejich způsob výuky? Kolik tvých učitelů je rádo, že se ptáš, pokud něčemu nerozumíš nebo o něčem pochybuješ? Kolik tvých učitelů ti dalo jasný návod, co máš udělat aby ses v jejich předmětu zlepšil(a)?

22 4.oblast otázek: Každý jsme jiný Jak často zažíváš ve škole pocit úspěchu? Jak často dostáváš ve škole možnost vybrat si, co přesně budeš dělat a jak? Kolik tvých učitelů by bylo ochotno věnovat se ti po vyučování, kdybys něčemu nerozuměl(a) nebo se naopak zajímal(a) o látku do větší hloubky?

23 Každý jsme jiný

24 Každý jsme jiný

25 Každý jsme jiný

26 Každý jsme jiný porovnání čtyřletého a osmiletého studia

27 5.oblast otázek: Vztahy Jsi ve škole ve společnosti svých spolužáků rád(a)? Kolik spolužáků by ti pomohlo, kdybys potřeboval(a) vysvětlit něco z učiva nebo jinak poradit? Kolik spolužáků by se za tebe postavilo, kdyby ti nějaký žák ubližoval? Kolik spolužáků by se tě zastalo, kdyby ti nějaký učitel křivdil?

28 5.oblast otázek: Vztahy Smáli by se ti ostatní, kdybys na otázku učitele odpověděl(a) špatně? Jak často se cítíš ve třídě osamělý (osamělá)? Seznámil ses na školních akcích nebo při výuce blíže s žáky z jiných ročníků? Kolik tvých učitelů se zajímá o to, jak se vy žáci k sobě chováte? Kolik tvých učitelů by tě s porozuměním vyslechlo, kdybys potřeboval(a) v něčem osobním poradit nebo pomoci?

29 Vztahy

30 Vztahy

31 Vztahy

32 Vztahy porovnání čtyřletého a osmiletého studia

33 6.oblast otázek: Příklad dospělých Kolik tvých učitelů se k tobě chová zdvořile? Kolik tvých učitelů tě ponižuje? Kolik tvých učitelů je spravedlivých? Vyžadují tví učitelé, abyste vy žáci dodržovali něco, co oni sami nedodržují, ale měli by (mohli by)?

34 6.oblast otázek: Příklad dospělých Kolik tvých učitelů se podle tebe připravuje na výuku pravidelně? Kolik tvých učitelů by poznalo, kdybys svou práci odbyl(a)? Kolik tvých učitelů tě pro něco získalo (nějak inspirovalo)?

35 Příklad dospělých

36 Příklad dospělých

37 Příklad dospělých

38 Příklad dospělých porovnání čtyřletého a osmiletého studia

39 7.oblast otázek Pocit bezpečí Znáš školní řád? Stalo se během posledních dvou měsíců, že o tobě nějaký žák ve škole lhal nebo na tebe žaloval učiteli? Stalo se během posledních dvou měsíců, že ti ve škole nějaký žák vyhrožoval nebo tě ponižoval? Stalo se během posledních dvou měsíců, že tě ve škole někdo uhodil nebo zmlátil?

40 7.oblast otázek Pocit bezpečí Stalo se během posledních dvou měsíců, že ti ve škole něco ukradli? Víš, co bys udělal(a), kdyby ti nějaký žák ve škole ublížil nebo ubližoval? Věříš, že kdybys dospělým (např. rodičům, učitelům, řediteli …) ohlásil(a), že ti někdo ve škole ublížil nebo ubližuje, uměli by zařídit, aby se to neopakovalo?

41 Pocit bezpečí

42 Pocit bezpečí

43 Pocit bezpečí

44 Pocit bezpečí porovnání čtyřletého a osmiletého studia

45 8.oblast otázek: Tvůj vzkaz autorům Ptali jsme se na to, co je pro tvou spokojenost se školou důležité?

46 Tvůj vzkaz autorům

47 Tvůj vzkaz autorům

48 Tvůj vzkaz autorům

49 Tvůj vzkaz autorům porovnání čtyřletého a osmiletého studia