Co dělí Evropu od japonského scénáře

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se řeší předlužení státu
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
Investiční certifikáty a příklady jejich použití
Ekonomická gramotnost
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Vývoj SME segmentu a jeho exportní parametry Ivan Čopák Ř editel pro firemní sektory a nové obchodní příležitosti GE Money Bank.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Vedení eshopu od krachu Eurozóny po zápas s Čínou Aleš Michl
Pár poznámek Aleš Michl Jak reaguje hospodářská politika Západu na většinu těchto událostí? Zdroj dat: Bloomberg Lehman Brothers Nasdaq.
Český spotřebitel ve víru úspor Jan Bureš, hlavní ekonom Era Poštovní spořitelny.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
Dopady předlužení občanů na hospodářství
17. září 2008 Maastrichtská kritéria a reálná konvergence ČR k zemím eurozóny: předpoklady pro úspěšný vstup ČR do eurozóny vytvořeny Pavel Mertlík hlavní.
Mezinárodní finanční trhy Karel Brůna Katedra bankovnictví a pojišťovnictví, VŠFS.
Předpisy na ochranu spotřebitele Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Pro vás Aleš Michl 2000: ČR = 0,46% 2011: ČR = 0,93% Zdroj dat: Bloomberg.
Barevný svět dluhopisů pro pokročilé Dámský investiční klub České spořitelny Jaromír Zdražil.
 Poprvé se objevila v USA v souvislosti s Securities Act 1933  Pojem Due Diligence byl tehdy použit jako jistý druh ochrany pro makléře při nákupu cenných.
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
1 VŠFS MEI KSB ZS 2007/08 Konzultace
1 VŠFS - KS ZS 2006/07 mezinárodní ekonomická integrace Dodatky k měnové unii
Revoluce Aleš Michl Výročí – 40 let 3. dubna 1973, první prototyp mobilu 1.
Velká hospodářská krize
ZÁKLADNÍ MAKROEKONOMICKÉ AGREGÁTY
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Vnější ekonomické vztahy - hlavní faktory a rizika na běžném účtu Ing. Miroslav Kalous, CSc. Česká národní banka, sekce měnová a statistiky
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval: Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Ruská federace x WTO a OECD
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval : Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Z BLÁTA DO LOUŽE? ZE STROPU 27 ROVNOU DO EURA? EXPORTNÍ FORUM LISTOPADU 2014, MLADÉ BUKY Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
(Ne)konkurenceschopnost ekonomiky ČR Aleš Michl Portfoliový stratég Raiffeisenbank Listopad 2011.
Finanční analýza.
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v.
1 Role finančních frikcí v MP rozhodování Jiří Polanský, Jaromír Tonner Tato prezentace nezachycuje oficiální stanoviska ČNB.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Zadluženost domácností a její dopady na ekonomiku ČR
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MiFID Markets in Financial Instruments Directive.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
1 ÚVOD DO HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY Zdeněk Tomeš Kancelář 612 KH: středa
KAPITOLA 9: ZÁKLADNÍ DRUHY OPERACÍ - KOMERČNÍ BANKOVNICTVÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Česká koruna - středoevropský frank? Aneb co se stane až to přijde? Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0203 Název vzdělávacího materiálu: Bankovnictví Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
Česká národní banka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Řízení vztahu podniku k věřitelům
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Česká národní banka Ing. Roman Ptáček, Ph.D..
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Hospodářský cyklus Pavel Seknička.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Hospodářský cyklus TNH 2 (S-3)
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffesenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Transkript prezentace:

Co dělí Evropu od japonského scénáře Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. Brno, 30. září 2014

Scénář pro 30 min Co se děje v Evropě? Strašák deflace Sazby na dně. Dobře nebo špatně? Pár podobností a ne náhodných (stárnutí obyvatel, vysoké ceny nemovitostí,…) Blok zvídavých otázek a odpovědí

Evropu obchází strašák deflace Nezaměstnanost Růst reálné hodnoty dluhu Bankroty Propad produkce Důvěra na nule Propouštění Nesplácené úvěry Propad příjmů Pokles marží Rezignace investovat Zdroj Eurostat, září 2014.

Sazby na dně. Dobrá nebo špatná zpráva? Zdroj Bloomberg, září 2014.

Míry 10-10-20 nebo 20-10-30? Národní úspory Úspory ze zahraničí Národní investice Zdroj Eurostat, září 2014.

Stárnoucí populace – výzva a hrozba století „Téměř čtvrtina Japonců je starších 65 let. V roce 2060 počet Japonců poklesne ze 127 miliónů na 87 miliónů, z čehož 40 % bude 65 a více let!” (Economist, March 25, 2014)

Můj dům, můj hrad, má zkáza? Ceny nemovitostí SRN Japonsko Švýcarsko Švédsko Nizozemí Dánsko Norsko Zdroj: BIS, Ceny nemovitostí jsou očištěny o růst spotřebitelských cen. září 2014.

Peněz hodně, úvěrů málo Alá Japonsko… Objem úvěrů Zdroj Eurostat, září 2014.

Silný bankovní sektor – nutná podmínka Zdroj: Bank of Japan, ECB.

… a s dluhem na věčné časy Čisté závazky vlády v % HDP ¥ Zdroj: OECD

Ruce vzhůru! Berte prachy! Nejapný vtip??? Ruce vzhůru! Berte prachy! KASA €€ € -0,02% ECB

Důležité upozornění Kontakt: Helena Horská hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. +725 526 678 helena.horska@rb.cz Termín uzávěrky: 29. září 2014, 12:00h Důležité upozornění: Všechny názory, prognózy a informace, včetně investičních doporučení a obchodní idejí, a jakékoliv ostatní údaje obsažené v tomto dokumentu jsou pouze informativní, nezávazné a představují názor Raiffeisenbank a.s. („RB“). Tento dokument nepředstavuje nabídku nákupu nebo prodeje jakéhokoli finančního aktiva nebo jiného finančního instrumentu. Dokument je určen výhradně pro potřeby adresáta a nesmí být kopírován a rozšiřován třetím osobám. RB doporučuje před učiněním jakéhokoli investičního rozhodnutí získání podrobných informací o zamýšlené investici nebo obchodu. RB vypracovala tento dokument s nejvyšší odbornou péčí a v dobré víře, avšak neručí za správnost jeho obsahu ani za jeho úplnost nebo přesnost. RB a RBI obecně zakazuje svým analytikům a osobám reportujícím analytikům být angažován v cenných papírech či jiných finančních instrumentech jakékoliv společnosti, kterou analytik pokrývá, pokud nabytí těchto finančních nástrojů nebylo předem projednáno s oddělením Compliance RB nebo RBI. RB nenese žádnou odpovědnost za jakékoliv škody nebo ušlý zisk způsobené jakýmkoliv třetím osobám použitím informací a údajů obsažených v tomto dokumentu. Investiční doporučení vytvářená týmem Ekonomický výzkum a jeho pracovníky, jakož i modelová portfolia, obchodní ideje, názory a prognózy jsou pouze obecné a určené pro veřejnost a nikoli individualizované ani určené pro konkrétní osoby v konkrétní finanční situaci a nejsou tedy službou investičního poradenství ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů. Tento dokument není určen pro retailové investory podle pravidel dohledových orgánů Spojeného království a neměl by jim být rozšiřován. Dokument nesmí být rozšiřován nebo distribuován do USA nebo Kanady nebo jejich teritorií; rovněž nesmí být distribuován občanům USA a Kanady. Úplnou informaci dle vyhlášky č. 114/2006 Sb., o poctivé prezentaci investičních doporučení, naleznete na webové stránce Raiffeisenbank a.s. v sekci Analýzy – Disclaimer, viz https://investice.rb.cz/fileadmin/files/disclaimer_RBroker.pdf .Dohledovým orgánem pro Raiffeisenbank a.s. je Èeská národní banka, Na Pøíkopì 28, Praha 4.