© Vladimír Očenášek1/34 HTML. První seznámení už proběhlo v zimním semestru!!! Nevěříte? Připomenutí přednášky č.10 – autor ing. Šimek © Vladimír Očenášek2/34.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy HTML – vkládání objektů
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Tagy neboli příkazy Olga Kasafírková Základy HTML.
Tvorba webových stránek
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
WWW stránky.
Tvorba WWW stránek ÚVOD
Výpočetní technika 2008/09.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základy HTML.
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
HyperText Markup Language
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.03/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ HTML & XHTML.
Úvod do HTML. Co je HTML  zkratka pro HyperText Markup Language  značkovací jazyk pro hypertext  umožňuje publikaci dokumentů na internetu.
Základy html pro úplné začátečníky.
ÚVOD DO HTML Jak vytvořit stránky. Jak vytvořit www-stránky 1) Vytvořit soubor *.htm, nebo *.html 2) Nahrát soubor na server =>dát na internet.
HTML. Barvy Co je to HTML soubor? HTML je zkratka Hyper Text Markup Language V HTML souboru je textový soubor proložen malými značkovacími.
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Formátování textu. Odstavce  tvoříme párovou značkou  text bude od ostatního textu oddělen Konec řádky  nepárová značka způsobuje ukončení řádku a.
Jazyk HTML.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.11/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.17/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Skladba HTML dokumentu
Word – Zásady psaní textu
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Pravidla a doporučení pro názvy souborů
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
CSS Cascading Style Sheets Kaskádové styly
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
Textový procesor (MS Word)
XHTML – formátování textu, vodorovná čára Mgr. Lenka Švancarová.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
CO NÁS ČEKÁ ve cvičení 5 Oč. - KIT PEF CZU 1. O DKAZY Chceme-li, aby čtenář naší html stránky někam odklepnul..... Oč. - KIT PEF CZU.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Párová a nepárová značka, atributy a jejich hodnoty
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Tvorba www stránek.
Programujeme v kódu HTML (Hyper Text Markup Language)
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Základy tvorby www stránky v HTML kódu.
WORDPAD Textový dokument.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Značkovací jazyk HTML Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
HTML Vojtěch novotný 9.a.
Transkript prezentace:

© Vladimír Očenášek1/34 HTML

První seznámení už proběhlo v zimním semestru!!! Nevěříte? Připomenutí přednášky č.10 – autor ing. Šimek © Vladimír Očenášek2/34

© Vladimír Očenášek3/34 html hyper text markup language hypertextový značkovací jazyk jazyk určený k tvorbě webových stránek

značky strukturní, sémantické (významové) párové, nepárové © Vladimír Očenášek4/34

© Vladimír Očenášek5/34 párové značky – počáteční značka –ukončovací značka např. text Zahradnictví má být v prohlížeči zobrazen tučně Zahradnictví

další ukázka párové značky text tvoří odstavec (v angl. paragraf) Nějaký text aaaa bbbb ccccccc dd eeeee ffffff a ještě nějaký text. text odstavce bude od ostatních textů vertikálně odsazen (podobně jako ve Wordu mezery před a za odstavcem) © Vladimír Očenášek6/34

nepárové značky např. potřebujeme tzv. měkké ukončení řádku (zalomení řádku uvnitř odstavce) © Vladimír Očenášek7/34

© Vladimír Očenášek8/34 kde vytvoříme html dokument? 1.např. v programu poznámkový blok zapíšete příslušný kód 2.soubor uložte s příponou html 3.soubor otevřete v prohlížeči

© Vladimír Očenášek9/34 hlavní struktura html stránky

© Vladimír Očenášek10/34 Má první stránka na PEF Nějaký text aaaa bbbb ccccccc dd eeeee ffffff a ještě nějaký text.

© Vladimír Očenášek11/34 zapište do Poznámkového bloku a uložte pod názvem příklad s příponou html otevřete v prohlížeči

Zobrazit v prohlížeči zvětšit či zmenšit okno…..mění se zarovnání textu © Vladimír Očenášek12/34

© Vladimír Očenášek13/34 tvorba nadpisů

© Vladimír Očenášek14/34 nadpis 1 úrovně nadpis 2 úrovně v html existuje 6 úrovní (viz příklad_6.html)

© Vladimír Očenášek15/34

© Vladimír Očenášek16/34

© Vladimír Očenášek17/34 nečíslovaný seznam

© Vladimír Očenášek18/34 vyzvednout poštu vytřít koupelnu domluvit kočce vyměnit disk u notebooku

© Vladimír Očenášek19/34

© Vladimír Očenášek20/34 číslovaný seznam

© Vladimír Očenášek21/34

© Vladimír Očenášek22/34

A nyní v programu Bluefish viz učení opora 4 © Vladimír Očenášek23/34