PowerPoint 2007: Tvorba prezentace, formátování textu Lekce 6.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

PowerPoint 2007: Text s odrážkami
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Nástroj pro prezentace
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Vypracoval Mgr. David Mikoláš 17. února 2008
Vzhled prezentace - šablony
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Písmo.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
3MA381 PowerPoint - seznámení
Textový editor 11 Styly.
PowerPoint 2007: Formátování grafu Lekce 15. Úkol Pracujte s grafem na 3. snímku. – Změňte typ grafu na spojnicový. Z nabídky vyberte hned první variantu.
Microsoft Office PowerPoint
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Prezentace v Powerpointu
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Žákovské práce ZŠ ŠVERMOVA.
Word Textový editor.
1 Radek Pavlíček, říjen Proč přístupné dokumenty? Spousta informací dnes není prezentována v HTML, ale v jiném formátu. Informace, kterou uživatel.
PowerPoint 2007: Diagramy a symboly
PowerPoint 2007: Výchozí šablony a úprava formátování Lekce 17.
Textový procesor (MS Word)
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
PowerPoint 2007: Modifikace tabulky a tabulky z jiných aplikací Lekce 13.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Prezentace.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Nástroj pro prezentace
Zadání Podle předlohy si připravte tabulky se kterými budete pracovat.
ROZHOVOR úterý 13: :15 učebna informatiky. Úkol: pořízený rozhovor zpracujeme do elektronické podoby Zpracování rozhovoru.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Zásady tvorby prezentací Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Pavel Broža Datum: Cílové ročníky: 6. a 7.
Tvorba vlastních motivů v programu
Nástroj pro prezentace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo v digitálním archivu školy
Vkládání a úprava textů v prezentaci
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Marie Rottrová
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu podnadpis.
Zpracování a využití informací
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Transkript prezentace:

PowerPoint 2007: Tvorba prezentace, formátování textu Lekce 6

Úkol Velikost nadpisu 3. snímku „Gotická kultura“ změňte na hodnotu 90. Typ písma podnadpisu 3. snímku „Zpracováno 17. února 2008“ změňte na Calibri. Znění textu podnadpisu 3. snímku přepište na „Prezentováno 17. února 2008“. Zajistěte, aby datum v podnadpisu 3. snímku bylo zapsáno ve formátu a aby bylo automaticky aktualizováno. Barvu písma nadpisu 4. snímku změňte na zelenou. Řez písma textu 4. odrážky 4. snímku změňte na kurzivní. Za pomoci vhodného nástroje změňte malá písmena části textu „románský sloh“ ve 2. odrážce 4. snímku na velká.

Gotická kultura Zpracováno 17. února 2008

Základní charakteristika vznik ve Francii navazuje na románský sloh trvá přibližně od 12. do 15. (16.) století gótský = barbarský (podle ital. humanistů)