Autor materiálu: Mgr. Tereza Kufová Datum vytvoření: říjen 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Václav Pospíšil CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.07/Po Autor materiálu:
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_11_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Kód VM: VY_32_INOVACE_3ZIM03 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Zimková Datum:
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Jídlo e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí a opakují výrazy týkající se jídla. Výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci. Vzdělávací oblast:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.20 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 20 Název materiálu:Christmas Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ_FT Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Zvířatae Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze a slovní zásobu na téma Zvířata, což je podpořeno vizuálně i sluchově. Žáci si procvičí čtení.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Lada Leszkowová, Gymnázium K.V. Raise Hlinsko, 2014 leden
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
2.1 School Practise „have got“
Adele – poslech, práce s textem.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Shopping VY_22_INOVACE_36 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Autor materiálu:RNDr. Pavlína Kochová Datum vytvoření:říjen 2013 Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět:Anglický jazyk Ročník:3.,4.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-19-Služby Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Vyjádření množství How many apples? Kolik jablek? Počítatelná podst. jm. How much milk? Kolik mléka? Nepočítatelná podst. jm.
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_05_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Nakupováníe Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze na téma Nakupování, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci si procvičí čtení a dále.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-15-Česká republika Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: 3 Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ANJ_VL_3_15.
Abba – poslech, práce s textem.
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor materiálu:RNDr. Pavlína Kochová Datum vytvoření:říjen 2013 Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět:Anglický jazyk Ročník:3.,4.
Sporty a aktivity e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní výrazy a fráze na téma Sporty a aktivity. Fráze si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_75 NázevCountable and uncountable nouns Téma hodinyJídlo – rozšíření slovní.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_07_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Autor materiálu:RNDr. Pavlína Kochová Datum vytvoření:říjen 2013 Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět:Anglický jazyk Ročník:3.,4.
WALES „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Dana Brdíčková.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 5. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Cizí jazyk - Anglický jazyk – My day.
Elektronická učebnice - II
40.1 If clauses - 2nd and 3rd conditional
Přítomné časy, budoucí – will, minulý čas prostý - 6. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu.
Předpřítomný čas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ondřej Hoberla. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_01_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Present Continuous question
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_06_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU Název: Present simple Autor: Mgr.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_17_AJ1G Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Číslo: VY_32_INOVACE_15_05 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: UNIT 1.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník: IX. Datum vytvoření: Šablona:III/2č. materiálu:
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_18_AJ1G Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_18_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovesné časy v angličtině Past Simple Practice II VY_22_INOVACE_17 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Zjisti, o čem se mluví 1 VY_22_INOVACE_26 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Wh- questions.
Autor materiálu:RNDr. Pavlína Kochová Datum vytvoření:listopad 2013 Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět:Anglický jazyk Ročník:3.,4.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Eating at the Restaurant VY_22_INOVACE_12 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Konverzace v anglickém jazyce ročník
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Yes/No questions.
Maturita oral exam rehearsal Lada Leszkowová, GKVR Hlinsko, 2013 prosinec The Czech Republic.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_01_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, Soběslav, IČO: tel: Vzdělávací.
PRESENT SIMPLE questions
Autor materiálu: Mgr. Tereza Kufová Datum vytvoření: říjen 2012 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Anglický jazyk Ročník:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Tvorba otázky VY_22_INOVACE_32 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Autor materiálu: Mgr. Tereza Kufová Datum vytvoření: říjen 2012 VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Autor materiálu: Mgr. Tereza Kufová Datum vytvoření: říjen 2012 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Anglický jazyk Ročník: 3.,4. Téma: British food and cuisine (Briská kuchyně a jídlo) Druh materiálu: prezentace, pracovní list Klíčová slova: food, cuisine, breakfast, dish, meal Anotace: Seznámení studentů s hlavními fakty o britské kuchyni a tradičním jídle pomocí prezentace učitele, úkolů pro studenty, práce s internetem, zapojení receptivních a produktivních dovedností. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501

VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Metodický list Studenti se seznámí s nejrozšířenějšími mýty týkajícími se britské kuchyně. Výklad učitele. Diskuze. (5min.) 2. Studenti si procvičí základní pojmy týkající se jídla. Snaží se sami uhádnout správný význam, pak kontrolují správnost na základě uvedených definic. (5 min.) 3. Studenti se seznámí s tradičním britským jídlem (Sunday Roast). Výklad učitele. (3 min.) 4. Studenti se seznámí s dalším typickým jídlem – „Pie“, jeho různými druhy a variacemi. Výklad učitele.(4 min.) 5. Studenti se seznámí s tradičním jídlem „fast food“ – Fish and Chips. Výklad učitele. (3 min.) 6. Studenti se seznámí s tradičními Britskými nápoji. Výklad učitele. (3 min.) 7. Studenti si pro zpestření přečtou úryvek z knihy o Harrym Potterovi. (2 min.) 8. Pracovní list. Studenti hledají na internetu odpovědi na dané otázky. Odpovědi zapisují do sešitů nebo souboru v předem určené složce. Pokud nestihnou vše v hodině, dokončí za domácí úkol.(Odpovědi na otázky a poznámky pro učitele jsou umístěny na posledním listu prezentace.) (20 min.) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501  

Stereotypes about British cousine JUST BOILED MEAT AND VEGETABLES VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Stereotypes about British cousine „You put everything into one pot and cook for a long time…“ – humorous saying NOT HEALTHY HEAVY PLAIN TASTELESS JUST BOILED MEAT AND VEGETABLES FOOD IS OVERCOOKED TRUE FALSE ? OR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501  

meal dish cuisine food course VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Do you know the proper meaning of these words? an occasion when people sit down to eat food (breakfast, lunch or dinner) b) the food that is eaten at a meal meal a) container for cooking or serving food b) food prepared in a particular way as part of a meal (a vegetarian dish / fish dish) dish cuisine a style of cooking (British cuisine) food things that people or animals eat any of the separate parts of a meal (a four-course dinner, the main course) course Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501  

Traditional British dish VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Traditional British dish Each country within the United Kingdom has its own specialities. Traditional examples of English cuisine include the Sunday roast; featuring a roasted joint, usually beef, lamb or chicken, served with assorted boiled vegetables, Yorkshire pudding and gravy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501  

Other traditional dishes - Pies VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Other traditional dishes - Pies a baked dish which is usually made of a pastry dough containing a filling of various sweet or savoury ingredients Cornish pasty Apple pie Other typical pies: Kidney pie Shepherd´s pie Cottage pie Chicken pie etc. Meat pie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501

Traditional fast food dish (take-away food) VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Traditional fast food dish (take-away food) Fish (cod, haddock, plaice) deep fried in flour batter with chips dressed in malt vinegar. Fish and chips are not normally home cooked but bought at a fish and chip shop ("chippie" ) to eat on premises or as a "take away„. Fish and Chips - Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501  

Traditional drinks Tea with milk Cider usually served with biscuits VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Traditional drinks Tea with milk Cider usually served with biscuits fermented alcoholic drink made from fruit juice, most commonly apple juice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501  

British cuisine in literature VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf British cuisine in literature "Harry’s mouth fell open. The dishes in front of him were now piled with food. He had never seen so many things he liked to eat on one table: roast beef, roast chicken, pork chops and lamb chops, Yorkshire pudding, peas, carrots, gravy, ketchup and, for some strange reason, mint humbugs." Harry Potter and the Philosopher’s Stone, J. K. Rowling Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501  

Use the internet and find out: VY_32_Inovace_1.1.AJ3,4.18/Kf VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Use the internet and find out: -What ingredients do you need to make Yorkshire Pudding? 2) -What is the traditional dish in a) Scotland? b) Ireland? (write a short description) 3) -more information about these traditional dishes:Shepherd´s Pie, Lancashire Hotpot, Bubble and Squeek, Toad-in-the-Hole. What do they consist of? 4) –What is Cumberland sausage famous for? 5) –What does the word „bangers“ in a typical British dish – Bangers and Mash stand for? 6) –What part of England is Cornish pasty typical for? 7)- How much tea does an Enlishman on average consume per year? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501  

Answers and Teacher´s Notes: VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf Answers and Teacher´s Notes: 1. Yorkshire pudding, made from flour, eggs and milk, is a sort of batter baked in the oven and usually moistened with gravy. This dish is not usually eaten as a dessert like other puddings but instead as part of the main course or at a starter. The traditional way to eat a Yorkshire pudding is to have a large, flat one filled with gravy and vegetables as a starter of the meal. Then when the meal is over, any unused puddings should be served with jam or ice-cream as a dessert. 2. Open answers. In Scotland e.g. Haggis (national dish), Arbroath Smokie, Rumbledethumps, Clapshot, Collops etc. In Ireland e.g. Corned beef , Ulster fry, Irish stew, Coddle, Champ, Battered sausage, Boxty etc. 3. Shepherds' Pie - made with minced lamb and vegetables topped with mashed potato. Lancashire Hotpot - a casserole of meat and vegetables topped with sliced potatoes. Bubble & Squeak - typically made from cold vegetables that have been left over from a previous meal, often the Sunday roast. The chief ingredients are potato and cabbage, but carrots, peas, brussels sprouts, and other vegetables can be added. The cold chopped vegetables (and cold chopped meat if used) are fried in a pan together with mashed potato until the mixture is well-cooked and brown on the sides. The name is a description of the action and sound made during the cooking process. Toad-in-the-Hole (sausages covered in batter and roasted.) Similar to Yorkshire Pudding but with sausages placed in the batter before cooking. 4. Cumberland sausage - this famous pork sausage is usually presented coiled up like a long rope. 5. Bangers and Mash (mashed potatoes and sausages). Bangers are sausages in England. (The reason sausages were nicknamed bangers is that during wartime rationing they were so filled with water they often exploded when they were fried.) 6. Cornish Pasty - is a baked pastry associated in particular with Cornwall. 7. The British are the second largest per capita tea consumers in the world, with each person consuming on average 2.1 kg per year. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501

Obrázky: Zdroje: VY_32_INOVACE_1.2.AJ3,4.18/Kf CZ.1.07/1.5.00/34.0501 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Face-confused.svg http://www.clker.com/clipart-2045.html http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Traditional.Sunday.Roast-01.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Homemade_meat_pie.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Partly_eaten_apple_pie.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cornish_pasty_-_cut.jpeg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Flickr_adactio_164930387--Fish_and_chips.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/Fish_and_chips.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Milk_clouds_in_tea.jpeg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/Digestive_biscuits.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cider-strongbow.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hp_british_books!.jpg Zdroje: http://en.wikipedia.org/wiki/English_food HORNBY, Albert Sydney. Oxford advanced learner's dictionary of current English. 8th ed. Oxford: Oxford University Press, 2010, xii, 1796 s., [142] s. příl. ISBN 978-0-19-479902-7. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Tereza Kufová CZ.1.07/1.5.00/34.0501