Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu Orbis pictus 21. století
OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U-2-031 Broušení – geometrie brusného zrna Ing. Josef Martinák
Broušení tvrdých materiálů Broušení, umožňuje opracování tvrdého materiálu Umožňuje dosažení velké přesnosti Jemné opracování ( Rz = 1 až 3 μm )
Geometrie brusného zrna Geometrie brusného zrna – účel čela – γ Druhy brousících nástrojů, brousící kotouček, obtahovací kameny, brousící tělíska Těleso nástroje je tvořeno brusnými zrny, pojivem Brusná zrna musí být tvrdá, houževnatá, teplotně odolná
Druhy brusiv
Účinná tvrdost kotouče
Použití brusiv
Tvrdost brusných zrn Tvrdost brusných zrn – soudržnost kotouče Mechanický odpor proti vylamováni zrn Broušení tvrdých materiálů – samoobrušování Broušení měkkých materiálů – vyžaduje velkou třísku, velkou řeznou sílu – tvrdé kotouče
Zrnitost kotouče Účinná tvrdost Nezávisí je na stupni tvrdosti Záleží na zrnitosti, poréznosti, na tloušťce třísky
Struktura kotouče Struktura označuje poměr brusiva, pojiva, pórů v objemové struktuře brusného nástroje Póry tvoří prostory pro třísky, podporují chlazení při broušení Malé póry – stoupá tlak a teplota při broušení 1-3 hrubé velmi hutné 3-4 hrubé 5-6 středně polohrubé 7-8 jemné pórovité 9-10 velmi jemné velmi pórovité 11-14 velmi jemné, zvlášť pórovité
Označování a značení brousících nástrojů
Použitá literatura Moderní strojírenství J. Dillinger a kolektiv + obrazová dokumentace