Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_10_4_06.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_10_4_06."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_10_4_06

2 Orovnávání a druhy orovnávačů
Účel orovnávání brusných kotoučů: Slouží k tvarování kotouče – tzn. k vytvoření požadovaného tvaru nebo obnovení jeho původního tvaru. Odstranění zanesené struktury kotouče od brusných třísek. Obnovení řezné schopnosti brusného kotouče odstraněním otupených zrn. Způsobem orovnání ovlivníme kvalitu broušených ploch.

3 Druhy orovnávačů Orovnávací brusné kameny Použití pro rovinné a méně přesné orovnávání brusných kotoučů. Orovnávací ocelová kolečka (kladky) Mají tvar koleček, hvězdic nebo zvlnění. Použití pro orovnávání kotoučů se středními a jemnějšími zrny, mají velký úběr. Nepřesné.

4 Diamantové orovnávače
Vhodné pro přesnější orovnávání a pro dosažení ploch s kvalitnějším povrchem. Známe – jednokrystalové – vhodné pro tvarové i rovinné orovnávání - vícekrystalové – vhodné pro rovinné orovnávání - prachové - vhodné pro orovnávání jemných brusných kotoučů

5 Tento výukový materiál je plně v souladu s Autorským zákonem (jsou zde dodržována všechna autorská práva). „Pokud není uvedeno jinak, autorem textů a obrázků je Ing. Miroslav Soukup“.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_10_4_06."

Podobné prezentace


Reklamy Google