PLAVECKÉ REKORDY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Každý z nás je individualita…. Někteří z nás jsou stateční a cílevědomí.
Advertisements

PKML.
Václav Metlička Cyklokros
Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Jeho celé jméno je Lionel Andrés Messi, ale je znám pouze pod jménem Lionel Messi. Je to argentinský fotbalista, který v současnosti hraje za FC Barcelona.
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
49. mistrovství světa ve zpracování textu na počítači
47. mistrovství světa ve zpracování textu
GALAVEČER ČESKÉHO JUDA 9.leden 2009, Hotel DUO
BASKETBAL II..
Václav Metlička Cyklokros
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
PLAVÁNÍ.
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola PF Hradec.
JÍZDA V BOULÍCH.
Evropské rekordy Oborové dny 2013/2014 Evropsk é rekordy.
SKOKY NA LYŽÍCH.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
TROJNÁSOBNÝ OLYMPIJSKÝ VÍT Ě Z.   Mladá Boleslav, Č eskoslovensko  bývalý č eský atlet – ošt ě pa ř  pova ž ován za nejlepšího ošt ě pa.
Word Baseball Classic a Mistrovství světa Vztah MLB – WBCI (obchodní společnost) IBAF po vyřazení z OH potřebuje finance, jediný reálný zdroj
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
ATLETIKA 2.
legenda české a světové gymnastiky
VRH KOULÍ.
EVROPSKá UNIE.
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
HOD OŠTĚPEM.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
SKOKY 1.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Tato prezentace byla vytvořena
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
HOD DISKEM.
HOD KLADIVEM.
BOBY.
Michal Jáně - vodní slalom
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová DESETINNÁ ČÍSLA Světový rekord na 100 m motýlek už zase patří Michaelu.
ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
TJ Žďár nad Sázavou - oddíl plavání
České akademické hry 2016, Univerzita Pardubice
Transkript prezentace:

PLAVECKÉ REKORDY

BAZÉNOVÉ REKORDY - rozdělení Rozlišujeme plavání v dlouhém a krátkém bazénu Dlouhý bazén je 50-ti metrový, krátký pak 25-ti metrový Stejně tak se rozlišují rekordy v krátkém a dlouhém bazénu, protože díky většímu počtu obrátek jsou plavci v krátkém bazénu rychlejší První světové mistrovství v plavání se konalo v roce 1973 v Bělehradě (bývalá Jugoslávie)

BAZÉNOVÉ REKORDY - historie První evropské mistrovství se konalo v roce 1926 v Budapešti (Maďarsko) V krátkém bazénu se konalo 1. MS v roce 1993 v Palma de Mallorca (Španělsko) 1. ME v krátkém bazénu se konalo v roce 1991 v Gelsenkirchenu (Německo) Mistrovství světa v dlouhém bazénu se konají každý lichý rok, v krátkém bazénu pak každý sudý rok

BAZÉNOVÉ REKORDY – historie II. Mistrovství Evropy v dlouhém bazénu se konají každý sudý rok, zatímco v krátkém bazénu každý rok Nejlepším plavcem olympijské historie podle získaných medailí je Michael Phelps, který získal 22 medailí na třech po sobě jdoucích olympijských hrách (Atény 2004, Peking 2008, Londýn 2012); kromě toho získal ještě 26 zlatých, 6 stříbrných a 1 bronzovou na MS v letech 2001 - 2011

BAZÉNOVÉ REKORDY – historie III. Mezi ženami je pravděpodobně nejúspěšnější plavkyní Australanka Leisel Marie Jonesová, která získala v letech 2000 – 2012 9 medailí na OH a 14 medailí na MS Nejúspěšnějším státem na ME je bývalá NDR se 143 zlatými medailemi, Česká republika je na 30. místě se 2 zlatými medailemi

BAZÉNOVÉ REKORDY – historie IV. Nejúspěšnějším státem na MS je USA se 182 zlatými; Česká republika je 39 se 3 stříbrnými medailemi Nejrychlejším mužem planety v 50-ti metrovém bazénu je Brazilec Cesar Cielo, který v roce 2009 zaplaval 50m volný způsob za 20,91s Ve 25-ti metrovém bazénu je nejrychlejším plavcem planety na 50m Roland Schoeman z JAR časem 20,30s (2009)

BAZÉNOVÉ REKORDY – historie V. Nejrychlejší ženou planety v 50-ti metrovém bazénu je Němka Britta Steffenová, která zaplavala 50m volným způsobem za 23,73s (2009) Ve 25m bazénu je nejlepší Nizozemka Marleen Veldhuisová, která zaplavala 50m za 23,25s (2008) U dálkového plavání se vzhledem k rozdílnosti podmínek na otevřených plochách oficiální tabulky rekordů neuvádějí