Produkty TruTops Tru Trumpf Tops Technologicky orientovaný programovací systém TruTops Laser TruTops Punch TruTops Tube TruTops Bend TruTops CAD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

Počítačová grafika Nám umožňuje:
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Kótování - soustavy kót
Co je nového v ZWCAD ? Vývojový tým ZWCAD+.
PrecisPlanner 3D Software pro plánování přesnosti měření v IG
Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.
Univerzální software Ht Monit
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Obsah Představení SSK Nasazování SSK Reference
Kovoprog – geometrické prvky, modifikace a kontury frézování
XII/2007 Gepro, spol. s r.o. Ing. Stanislav Tomeš Struktura výkresu - titulní strana Struktura výkresu WKOKEŠ.
Předepisování přesnosti rozměrů -tolerování úhlů, děr, tvaru a polohy
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Grafické formáty.
Zjednodušování obrazů
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Koule a kulová plocha v KP
Dynamické bloky AutoCAD® 2006 Projektování v elektroenergetice
Počítačová podpora konstruování I 4. přednáška František Borůvka.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Technologie laserového zpracování
Zobrazení v jednotkové kružnici Vlastnosti goniometrických funkcí
Měření úhlů.
ISO PROGRAMOVÁNÍ Frézování
3.Definování rozměrů zobrazených předmětů.
5,6. hodina ZÁKLADY KRESLENÍ: Jednotky Modelový a výkresový prostor
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Zobrazování - základy..
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
Výkresové soubory Přednáška č.6. Témata přednášky Typy výkresových souborů –*.dwt, *.dwc, *.dwg, *.dxf DXF formát Ochrana souborů před poškozením Export.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
8 ZÓN 16 KLÁVESNIC 32 TYPŮ ZÓN 6 VÝSTUPŮ 10 UŽIVATELSKÝCH KÓDŮ 100 UDÁLOSTÍ V HISTORII DETEKTORY KLÁVESNICE G8.
Technické kreslení Kótování - kótování geometrických a konstrukčních prvků (úhlů, poloměrů, průměrů, kulových ploch, oblouků) Střední škola, Havířov-Šumbark,
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/
Kuželosečky.
ProgeCAD Hladiny a kóty.
ZÁSADY KRESLENÍ.
10. Vytyčování oblouků Vytyčování oblouků
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
TECHNICKÝ VÝKRES Postup rýsování jednoduchého technického výkresu.
GIMP : úpravy fotografií
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
progeCAD – základy práce s CAD
31/07/20151 Uživatelské rozhraní (13) Pro standardní akce používat standardní dia- logová okna: –otevření souboru – OpenFileDialog –uložení souboru – SaveFileDialog.
CAD V - GIS Mgr. Jiří Čtyroký Ph.D Ing. Martin Šilha.
Pit – CAD Podporované platformy  AutoCAD  AutoCAD Architecture  AutoCAD MEP  Pro verze 2015 & /64bit  BricsCAD V15 32/64bit.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 3. Seznámení s programem Autodesk „Inventor“ – CAD Název sady: CNC.
Mgr. Vilibald Schlapák ZÁKLADY KÓTOVÁNÍ Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření:
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu uživatelské rozhraní možnosti nastavení profily.
Textový Editor.
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Aplikace Kalendář Bc. Petr Benešovský
Základy práce s programem
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
CorelDRAW – tvarování křivek
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Základy práce s programem
ProgeCAD Hladiny a kóty.
Tato prezentace byla vytvořena
CNC - programování v ŘS Heidenhain iTNC 530
Transkript prezentace:

Produkty TruTops Tru Trumpf Tops Technologicky orientovaný programovací systém TruTops Laser TruTops Punch TruTops Tube TruTops Bend TruTops CAD TruTops Nest

Aplikace Typ dat (název dílu).GEO CAD Nest (název dílu).MTL (název tabule).TAF (název zakázky).JOB Laser (název tabule).TMT (název dílu).GMT

Co je PDM? Pomocí správy dat PDM lze soubory ukládat a spravovat centrálně a přesahujíce úroveň výrobku. Správa dat pomocí PDM • PDM je centrální místo pro ukládání libovolného množství pracovišť TruTops a různých produktů TruTops. • Všechny produkty TruTops pracují s PDM. • Závislosti mezi soubory se zobrazují na nadvýrobkové úrovni. • Kliknutím myši můžete soubory mazat, exportovat, identifikovat závislosti a prohlížet vlastnosti souborů. • S novým prohlížečem souborů TruTops můžete v PDM pomocí kritérií rozšířeného hledání rychle a cíleně vyhledávat díly. • Jako rozhraní ke starším verzím TruTops a jiným softwarovým produktům, které nepodporují PDM, jsou Vám k dispozici 3 možnosti: – Import a export souborů a adresářů přes prohlížeč souborů TruTops. – Import a export souborů a adresářů prostřednictvím promptu systému Windows resp. automatizovaně pomocí skriptu. – Přímý přístup přes uvolněnou složku Windows nebo síťovou jednotku.

TruTops se souborovým systémem Vlastnost TruTops s PDM TruTops se souborovým systémem Ano Aktuálnost souborů se kontroluje. - Závislosti mezi soubory se kontrolují v nadvýrobkové úrovni - Ano Podpora hledání a zobrazování souborů na základě specifických charakteristik TruTops (např.materiál). Ano, rychle Ano, pomalu Heterogenní datové fondy (metricky a palce) jsou podporovány. Ano Ano Možnost uložení atributů souboru ("vlastnosti"), které byly vytvořeny různými soubory znaků (evropskými, japonskými, ASCII…) (zobrazení v TruTops ještě není správné). Ano -

Atributy Vlastnost prvků a obrysů Atribut je vlastnost, kterou má jeden nebo více prvků nebo jeden nebo více obrysů. Atributy se vytvářejí v TruTops CAD, ukládají se v souboru geo a v jiných aplikacích TruTops mohou být vyhodnocovány. Výhody: • Použití zpracování řad otvorů a otvorových mřížek je pohodlnější: Řady otvorů, které byly v TruTops CAD vytvořeny prostřednictvím >Vytvořit >Makra >Řada děr, lze jako takové vyhodnotit v jiných aplikacích TruTops. Změna na řady otvorů odpadá. V důsledku toho je možné vytvořit také řady otvorů, které nejsou osově paralelní. Program NC se zkrátí. • V TruTops CAD se geometrie, které mají vlastnost atribut, interpretují jako jedna jednotka. Všechny akce se aplikují na celou jednotku, což silně snižuje časovou náročnost kreslení.

Otevření a uložení souborů

Určení zaváděcích podmínek pro výkresy 2D ve formátu DXF resp. DWG

Pomocná geometrie Upozornění Pomocné geometrie lze částečně nebo kompletně vymazat.

Měření Měření vzdálenosti mezi 2 body Měření souřadnic bodu Měření vodorovné nebo svislé vzdálenosti mezi dvěma body Měření souřadnic, poloměru a průměru kruhu Měření úhlu Měření délky

Výseky mohou být definovány jako rohové výseky nebo jako Kreslení výseků Výseky mohou být definovány jako rohové výseky nebo jako výseky prvků. Mohou se vytvářet na čárových, obloukových a kruhových prvcích. Výseky mají vlastnost "Atribut"

Vytváření rohových výseků s různými vzdálenostmi

Vytváření rohového výseku se stejnými vzdálenostmi

Vytvoření pravoúhlých výseků prvků

Vytvoření ostroúhlých výseků prvků

Kreslení zkosené hrany pomocí rohového bodu

Zakulacení rohů Nové vytvoření rohů

Obkreslení pomocné geometrie

Vytvoření jednotlivých děr, děr na kružnicích a řad děr (makra) Díry na kružnicích, řady děr a otvorové mřížky se skládají ze základního prvku, který se zobrazuje vícekrát. Jsou možné následující základní prvky: • Kruhy/elipsy/body důlkování. • Obdélníky/čtverce. • Podélné otvory. • Vlastní předlohy geometrie. • Výkresy tvarovacích nástrojů. • Výkresy nástrojů Pomocí maker můžete jednoduchým způsobem vytvořit následující komplexní geometrie: • Jednotlivé díry • Díry na kružnicích • Řady děr • Otvorová mřížka • Libovolný volný zápich. (Libovolné volné zápichy jsou jednotlivé díry. Vypočítávají se s obrysy, které řežou.).

Vlevo: Elipsa se otáčí současně, vpravo: Elipsa se neotáčí současně

Vytvoření děr na kružnici přes makro

Vytvoření otvorové mřížky přes makro

Opravení geometrií

Zkrácení nebo prodloužení dvou prvků

Příprava geometrií pro zpracování