RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LYŽOVÁNÍ BEZPEČNÝ POHYB NA LYŽÍCH
Advertisements

„Tělesná výchova a sport na naší škole“
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
Val di Fiemme Obereggen ( m. n. m.). Lyžování  Přes 100 km sjezdovek  3 propojená střediska  Snowpark  Občerstvení na svazích  Perfektně.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
Downhill Downhill - Co je to downhill - historie
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
Orientační sporty a jejich aplikace
VRH KOULÍ.
První plachtařské závody … aneb postřehy pro začínajícího závodníka Marek Švancara.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
SKOKY 1.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
SNOWBOARDING.
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Rychlost těles.
CURLING.
Rychlost.
HOD KLADIVEM.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
Rovnoměrný a nerovnoměrný pohyb
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Ženský halový atletický pětiboj
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_168_orienrační příklady rychlostí Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše,
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Zimní olympijské hry Klikej.
Vážení sportovní přátelé, zejména pak příznivci sjezdového lyžování
Test lyžařských dovedností
Typy krajiny podle vzhledu
Transkript prezentace:

RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ

Historie Rychlostní lyžování je fyzicky velmi náročný sport Závodí se v tom, kdo sjede přesně změřený úsek co nejrychleji Měří se absolutní rychlost, která je určujícím faktorem pro pořadí v závodech Zpočátku se jezdily jen jednotlivé závody, v současné době má tato sjezdařská disciplína i svůj světový pohár a mistrovství světa

Pravidla Jezdí se z předem určeného místa na rovném, ideálně upraveném svahu kolmo dolů Závodník má určitý prostor na sjezdovce, aby se postavil do optimálního sjezdového postoje a získal po rozjezdu rychlost Po vjetí do měřeného úseku se snaží udržet postoj, aby byla rychlost co nejvyšší Po projetí měřeného úseku brzdí do zastavení

Rekordy Světový rekord je v současné době 251,4km/h vytvořený na francouzské sjezdovce Les Arcs Ženský světový rekord má hodnotu 242,59km/h a byl dosažen rovněž v Les Arcs Český rekord má hodnotu 230,71km/h a byl vytvořen ve francouzském středisku Vars

Vybavení Pro rychlostní lyžování potřebujeme podobné vybavení jako pro sjezdové lyžování doplněné o aerodynamickou helmu, lýtkové spoilery, oděv proti popáleninám, chránič zad a aerodynamickou kombinézu

Konec prezentace