Osnova Cíle práce Nástroje pro automatické sloučení dat Nástroj OKTable Nástroj Import Návrhy map pro další zpracování Webová mapová aplikace Závěr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Advertisements

Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Prostředí tabulkového kalkulátoru, základní operace Vypracoval : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky.
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
R OZŠÍŘENÉ ŠKOLENÍ APLIKACE M ICROSOFT E XCEL Představení společnosti Školení aplikace Microsoft Excel.
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Novák Petr
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Ing. Jaroslav Parma.  Seznámení s MS OFFICE 2010  PROCVIČENÍ PROGRAMŮ MS OFFICE 2010  DISKUSE  ZÁVĚR.
Název: Access - i mport dat z tabulky zpracované v Excelu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační.
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Tvorba webových aplikací
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
  Vytvořit digitální znázornění průběhu hipostezek v Moravskoslezském kraji, provést vhodné analýzy průběhu jezdeckých tras a data publikovat na internetu.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
Webové mapové služby OGC v praxi Ing. Stanislav Holý RNDr. Štěpán Kafka Help service remote sensing, ISSS
Open source GIS Přehled GIS nástrojů s otevřeným zdrojovým kódem Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Logické funkce Vypracoval:Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková. Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
doc. RNDr. František STANĚK, Ph.D.
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
Vedoucí projektu: Doc. Ing. Petr Rapant CSc. G 562 Petr Svoboda
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Posouzení možnosti využití ArcIMS pro prezentaci rozsáhlých rastrových dat Diplomová práce Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková Zpracovatel:Tomáš Ježek.
MAPOVÝ SERVER PRO MĚSTO VAMBERK Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička Ph.D. Řešitel: Jaroslav Poláček.
InstantAtlas dynamické webové interaktivní atlasy.
WebCastle VŠB Vedoucí bakalářské práce:Ing. Jan Ružička Ph.D. Vypracoval:Martin Prager VŠB – TU Ostrava Institut Geoinformatiky Studijní skupina :G362.
Dávky pomoci v hmotné nouzi. Předmět úpravy (§ 1) - Poskytování pomoci - Základní životní podmínky (biologické, psychické a sociální) (biologické, psychické.
Autor: Lukáš Kalousek Vedoucí projektu: Dr. Ing. Bronislava Horáková
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Geoinformatika Presentace diplomové práce Využití mapového serveru ArcIMS pro dynamické generování statistických map v prostředí WWW Vedoucí práce : Ing.
Webová mapová aplikace pro odbor školství MSK Bc. Michal Samiec Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava.
Zpracovatel: Bc. Roman Pavlištík
Vývoj aplikace pro navigaci v Porubském areálu VŠB-TU Ostrava
1 Mapy s dopravními informacemi pro WAP Bc. Aleš Daněk – G269 Vedoucí projektu Ing. Jan Růžička Ph.D. Zadavatel firma CAD programy – Ing. Jan Vlčinský.
Možnosti GIS při tvorbě trojrozměrných map zemětřesení Vedoucí práce: Doc.Ing.Petr Rapant CSc. Odborná konzultace: Ing. Aleš Poláček CSc. Zpracoval : Pavel.
Kartografie v ArcGIS.
Tvorba aplikace pro evidenci rybářských úlovků, využívající službu WWW Vedoucí diplomové práce : Ing. Kateřina Růžičková, Ph.D. Název diplomové práce:
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
Návrh systému sdílení GIS dat v rámci společnosti MND,a. s. Vedoucí Ing. Jan Růžička Ph.D.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
Tvorba 3D modelu zástavby z databáze Michal Kramář skupina G462.
Vedoucí bakalářské práce: Ing.Tomáš Duchoslav
Publikování výsledků skenování Ntrip Casters pomocí mapového serveru Autor: Bc. Filip Lombart Vedoucí: Ing. David Vojtek Ph.D.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
I. Příprava dat Klíčový význam korektního uložení získaných dat
Add-ins pro ArcGIS Add-ins pro ArcGIS Jan Růžička
Katalog sociálních služeb Ústeckého kraje
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
GIS NÁZEV DIPLOMOVÉ PRÁCE JAKO NÁSTROJ PRO PODPORU
Transkript prezentace:

Osnova Cíle práce Nástroje pro automatické sloučení dat Nástroj OKTable Nástroj Import Návrhy map pro další zpracování Webová mapová aplikace Závěr

Cíle práce Vytvoření nástroje pro automatické sloučení dat dle požadavků MSK Návrh vizualizačních mapových projektů dle tematických oblastí v ArcGIS Vytvoření webové mapové aplikace na dvou úrovních použití (Internet, Intranet)

Nástroje pro automatické sloučení dat Zpracování dat zabývajících se problematikou: -sociálních služeb - příspěvek na péči -pomocí v hmotné nouzi -Příspěvek na živobytí -Doplatek na bydlení -Mimořádná okamžitá pomoc Zpracování pro odbor sociální krajského úřadu MSK Vytvořeny nástroje – OKTable a Import

OKTable Vytvořen pomocí jazyka VBA (Visual Basic for Application) v prostředí MS Excel 2010 Vstupní data: – tabulky vygenerované ze systému OK/nouze a OK/služby (soubory typu xls) Hlavní funkce: – kopírování, přiřazení kódů, vyhledávání, filtrace, řazení, export dat Další funkce: – Výpočet věku k aktuálnímu datu – Mazání dříve načtených dat – Výpočet sum příjemců příspěvku na péči dle věku a stupně závislosti, výpočet vyplacených částek dle věku a stupně závislosti příjemce na úrovni kraje

Kopírování – Dle typu tabulky do příslušného listu pro tabulku Přiřazení kódů – Přiřazení kódů okresu, ORP, POU, obce a městské části obce z databáze ve skrytém listu dle obcí a městských částí obcí Vyhledávání – V celém rozsahu listu nebo v příslušném sloupci Filtrace a řazení – Pomocí automatického filtru Export dat do nového souboru – Export se standardní hlavičkou tabulky – Export s upravenou hlavičkou tabulky pro práci v ArcGISOKTable

OKTable - ukázka

Vytvořen pomocí jazyka Python Funkční jen pro verzi ArcGIS 9.3 a vyšší Vstupní data: exportované tabulky z OKTable Hlavní funkce: – JoinField, – TableToTable, – FeatureClassToFeatureClass, – DeleteManagementImport

JoinField – Spojení vyexportované tabulky z OKTable se shapefilem TableToTable – Převede vyexportovaný soubor na soubor typu dbf (absence OID v tabulce) FeatureClassToFeatureClass – Importování shapefilu do uživatelem zvolené geodatabáze DeleteManagement – Vymazání dbf souboruImport

Import - ukázka

Návrhy map pro další zpracování Mapová kompozice – intervaly třídy jsou definovány podle Jenkse – Vizualizovaná data: Celková vyplacená částka příjemcům příspěvku na péči v obcích, POU, ORP, okresech a kraji Celková vyplacená částka příjemcům příspěvku na péči starším/mladším 18 let v obcích, POU, ORP, okresech a kraji Kartodiagramy – s proměnlivou velikostí kruhového diagramu – Vizualizovaná data: Příjemci příspěvku na péči rozdělení dle stupně závislosti na úrovních obce, POU, ORP, okres a kraj Příjemci příspěvku na péči starší/mladší 18 let rozdělení dle stupně závislosti na úrovních obce, POU, ORP, okres a kraj

Návrhy map pro další zpracování - ukázka

Webová mapová aplikace Definování vrstev map pomocí ArcXML Definování schématu vrstvy pomocí PHP Přístup k vrstvám uložených v geodatabázi Pro publikování dat využito ArcIMS služby a T-Map Serveru Vytvořeno na úrovni použití internet a intranet

Webová mapová aplikace - ukázka

Závěr Testování nad fiktivními daty Funkčnost nad reálnými daty ukáže až využití v praxi Možnost úpravy a rozšíření nástroje OKTable pro použití i u ostatních krajů ČR

Použitá literatura McFEDRIES P. VBA MS Office vydání. Brno: UNIS Publishing s.r.o., ISBN WALKENBACH J. Microsoft Office Excel 2007 Programování ve VBA. 1. vydání. Brno: Computer Press, a.s., s. ISBN Environmental Systems Research Institute I. ArcGIS Desktop Help 9.3: Writing Python scripts [online] [cit ]. Dostupné z WWW:. 0&pid=717&topicname=Writing_Python_scripts Environmental Systems Research Institute I. ArcXMLProgrammer's Reference Guide. Redlands, CA, s.

Děkuji Vám za pozornost !