KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Bezpečná hřiště Tisková konference prvního náměstka primátora hl. m. Prahy JUDr. Rudolfa Blažka a ředitele Městské policie hl. m. Prahy Mgr. Vladimíra.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Společenská odpovědnost organizací
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Životní úroveň obyvatel v České republice
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2011.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2010.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Řešení „psí“ problematiky v Českých Budějovicích CpKP jižní Čechy
Vítejte. Ke škole bezpečněji Projekt:Cíle projektu  Vize projektu vznikla od samotných žáků školy ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří, s cílem zvýšit bezpečnost.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Strategie regionu, obce
Subjekty a objekty veřejných politik
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Naplňování indikátorů udržitelného rozvoje Kladno 10/2008
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV

KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý region a uspořádalo anketu nazvanou Téma 2007, ve které občané města hledali tzv. „místní“ téma neboli problém, který je ve městě nejvíce trápí. Ankety se zúčastnilo 10% obyvatel města. Na předních místech hitparády místních problémů se umístila témata souvisejí s bezpečností ve městě a vandalismem, proto se město Krásná Lípa rozhodlo, ve spolupráci s ÚEP, o.p.s., přispět za účasti veřejnosti k řešení těchto problémů.Ústecko – živý regionTéma 2007 Koncem roku 2007 vznikl Místní akční tým tzv. MAT složený ze zástupců města a neziskovek. V rámci projektu se uskutečnila plánovací akce zaměřená na prevenci kriminality u dětí a mládeže a monitoring indikátoru Cesta dětí do školy a zpět. Výstupy plánovací akce využily místní NNO a město pro zatraktivnění volného času dětí a mládeže. Projekt Krásná Lípa - náš bezpečný domov navazuje na výše uvedené aktivity. MAT v modifikované podobě pokračuje dále. Cílem projektu Krásná Lípa – náš bezpečný domov je nadále podporovat rozvoj místní Agendy 21, zajistit pokračování MAT Krásná Lípa, zpracovat SWOT analýzu kriminality ve městě Krásná Lípa ve spolupráci s obyvateli města a samozřejmě do řešení kriminality a vandalismu zapojit i obyvatele města. Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí

KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Realizace projektu: Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. Partner projektu: Město Krásná Lípa Vedoucí projektu: PhDr. Leona Kupčíková - ÚEP, o.p.s. Místní koordinátorka MAT: Šárka Pešková - ZO ČSOP Tilia Oficiální záštita MAT: Jana Gálová - místostarostka města Krásná Lípa Místo realizace: Město Krásná Lípa Termín realizace: listopad 2008 až říjen 2009

KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV A1. Indikátor: Spokojenost občanů s místním společenstvím – dotazníkový průzkum Výzkumu se uskutečnil v dubnu 2009 a zúčastnilo se ho 8% obyvatel Krásné Lípy. Indikátor A1bezprostředně odráží pocit kvality života, která tvoří důležitou součást udržitelné společnosti. Znamená možnost žít v takových podmínkách, které zahrnují kvalitní a bezpečné bydlení, dostupnost základních služeb (školství, zdravotnictví, kultura, atd.), pocit bezpečí, možnost zaměstnání, kvalitní životní prostředí (jak přírodní, tak člověkem ovlivněné a pozměněné) a reálnou možnost účastnit se místního plánování a rozhodování. Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.

KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Jaké lokality považují obyvatelé Krásné Lípy za nebezpečné a proč? Jaká opatření navrhují? Křinické náměstí - co nám vadí a čeho se bojíme: Skupinky podnapilých lidí, kteří obtěžují kolemjdoucí Požívání alkoholu a drog na tomto veřejném prostranství Nepřítomnost policie Hluk v nočních hodinách především v blízkosti restaurací Co navrhujeme: Více volnočasových aktivit pro dospívající mládež Zapojit do řešení problémů s mládeží i rodiče Přítomnost policie Kamerový systém Nějaká fotka Varnsdorfské ulice Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.

KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Jaké lokality považují obyvatelé Krásné Lípy za nebezpečné a proč? Jaká opatření navrhují? Varnsdorfská ulice - co nám vadí a čeho se bojíme: Na ulici nejsou chodníky, což je nebezpečné pro chodce i pro řidiče Děti bez dozoru v těsné blízkosti vozovky či přímo na ní Volně pobíhající psi Odpadky a špína na ulici Co navrhujeme: Dětské hřiště v blízkosti lokality Varnsdorfská Snížení rychlostí v daném úseku Varnsdorfská Více terénních pracovníků do sociálně slabších rodin a podpora rodin, které se snaží Policie v ulicích Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.

KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV S jakým typem kriminality se občané města nejčastěji setkávají? Jaké jsou hlavní příčiny kriminality? Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.