Dewey Decimal Classification 000 – všeobecné (do této třídy jsou zařazeny například encyklopedie, nově se sem řadí také knihy o počítačových vědách) 100.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PKML.
Advertisements

Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Aktuální informace o vyšetřování c-erb-2 genu v referenční laboratoři a návrh změny v indikačních kritériích Hajdúch M., Petráková K., Kolář Z., Trojanec.
Magnetohydrodynamický (MHD) generátor
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Elektrický obvod a jeho části
Zápis čísla v desítkové soustavě
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Animace Demo Animace - Úvodní animace 1. celé najednou.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Výsledky přijímacích zkoušek ve školním roce 2010/2011 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Únorové počítání.
Dielektrická elektrotepelná zařízení
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Náhoda, generátory náhodných čísel
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
TRUHLÁŘ II.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Chemik technologických výrob projekt financovaný Úřadem práce.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.69 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
MS PowerPoint Příloha - šablony.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Technické kreslení.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Úkoly nejen pro holky.
Jak je to s odpady ?.
Ten dělá to a ten zas tohle
Světové hospodářství • propojení národních ekonomik prostřednictvím mezinárodních integrací • předpoklady rozvoje: světové ekonomické integrace světové.
Sekundární sektor Průmyslová výroba.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
ODVĚTVOVÁ ANALÝZA INOVAČNÍHO POTENCIÁLU PRAHY PRO TVORBU RIS3 Pokorný Ondřej Vladislav Čadil Technologické centrum AV ČR 10. prosince 2012.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Přednost početních operací
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Predikce chemických posunů
KONTROLNÍ PRÁCE.
ZPRACOVATELSKÝ PRŮMYSL
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Průmysl Složka socioekonomické sféry – zabývá se produkcí výrobků
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Významné soli kyslíkatých kyselin
Možnosti seberealizace v odborných soutěžích Patrik Čermák.
Přehled činnosti SÚIP v roce 2011 Počty provedených kontrol Úrazy v ČR v roce 2011 –Rozdělení dle zdroje –Analýza podle odvětví Pokuty.
Česká republika ZŠ Hejnice 2010 PrůmyslPrůmysl Mgr. Jan Kašpar.
VÝCHOVA K OBČANSTVÍ VLASTNICTVÍ. DRUHY VLASTNICTVÍ veřejné, soukromé, duševní.
Informační zdroje pro STM
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Průmysl ČR Číslo: EU DUM 6_13 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Které suroviny jsou obnovitelné a neobnovitelné:
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

Dewey Decimal Classification 000 – všeobecné (do této třídy jsou zařazeny například encyklopedie, nově se sem řadí také knihy o počítačových vědách) 100 – filozofie 200 – náboženství 300 – sociologie 400 – filologie 500 – přírodní vědy 600 – užité vědy 700 – umění 800 – literatura a rétorika 900 – geografie a historie

Mezinárodní desetinné třídění 0Všeobecnosti, informatika 1Filozofie, psychologie, morálka 2Náboženství 3 Společenské vědy, sociologie, statistika, demografie, politika, ekonomické vědy, právo, správa, sociální péče, vzdělávání, národopis 4Neobsazena 5Přírodní vědy 6 Lékařství, užité vědy, technika, zemědělství, průmysl, doprava 7Umění, zábava, sport 8Jazykověda, literatura, písemnictví 9Archeologie, geografie, historie, životopisy

Mezinárodní patentové třídění A.LIDSKÉ POTŘEBY B.PRŮMYSLOVÉ TECHNIKY; DOPRAVA C.CHEMIE; HUTNICTVÍ D.TEXTIL; PAPÍR E.STAVEBNICTVÍ F.MECHANIKA; OSVĚTLOVÁNÍ; TOPENÍ; ZBRANĚ; PRÁCE S TRHAVINAMI G.FYZIKA H.ELEKTŘINA HIGH-TECH SEKTOR POČÍTAČE A AUTOMATIZOVANÉ ŘÍDÍCÍ ZAŘÍZENÍ LETECTVÍ MIKROORGANICKÉ A GENETICKÉ INŽENÝRSTVÍ LASERY POLOVODIČE KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE ICT SEKTOR TELEKOMUNIKACE SPOTŘEBNÍ ELEKTRONIKA POČÍTAČE, KANCELÁŘSKÁ TECHNIKA OSTATNÍ ICT BIOTECHNOLOGIE OBNOVITELNÉ ZDROJE VÍTRNÁ ENERGIE SLUNEČNÍ ENERGIE GEOTERMÁLNÍ ENERGIE ENERGIE OCEÁNŮ BIOMASA ENERGIE ODPADŮ JADERNÁ ENERGIE TECHNIKA JADERNÝCH REAKTORŮ RADIAČNÍ AKCELERACE/ DETEKČNÍ TECHNIKY TECHNOLOGIE PALIVOVÝCH ČLÁNKŮ PALIVOVÉ ČLÁNKY BATERIE SOUVISEJÍCÍ TECHNOLOGIE

Ochranné známky tzv. Niceské třídění V Ý R O B K Y Třída 1 Chemické výrobky určené pro průmysl, vědy a fotografii, jakož i pro zemědělství, zahradnictví a lesnictví; umělé pryskyřice v surovém stavu, plastické hmoty v surovém stavu; hnojiva pro půdu; hasicí přístroje (složení); prostředky pro kalení a letování kovů; chemické výrobky určené ke konzervování potravin; tříslicí materiály; lepidla pro průmysl. Třída 2 Barvy, nátěry, laky; ochranné výrobky proti korozi a proti deteriorizaci dřeva; barviva; mořidla; přírodní pryskyřice v surovém stavu; kovy lístkové a práškové pro malíře, dekoratéry a umělce. Třída 3 Přípravky pro bělení a jiné prací prostředky; přípravky pro čištění, leštění, odmašťování a broušení; mýdla; parfumerie, vonné oleje, kosmetika, vlasové vody (lotions); zubní pasty. Třída 4 Průmyslové oleje a tuky ; mazadla; výrobky pro pohlcování, zavlažování a vázání prachu; paliva včetně benzínu pro motory a osvětlovací látky; svíčky a knoty. Třída 5 Farmaceutické a veterinářské výrobky ; hygienické výrobky pro léčebné účely; dietní potraviny a dietetické přípravky pro léčebné nebo veterinární účely; potravní doplňky pro lidskou potřebu a pro zvířata; náplasti, obvazový materiál; materiály pro plombování zubů a pro zubní otisky; dezinfekční přípravky; výrobky pro hubení škodlivých zvířat; fungicidy, herbicidy. Třída 6 Obecné kovy a jejich slitiny; kovové stavební materiály ; kovové stavební materiály přenosné; kovové materiály pro železnice; kovové kabely a dráty neelektrické; kovové potřeby zámečnické a klempířské; kovové trubky; sejfy; kovové výrobky, které nejsou uvedeny v jiných třídách; rudy. Třída 7 Stroje a obráběcí stroje; motory (s výjimkou motorů pro pozemní vozidla); spojky a transmisní zařízení mimo ty, které jsou pro pozemní vozidla; zemědělské nástroje, kromě nástrojů poháněných ručně; líhně pro vejce, prodejní automaty. Třída 8 Nářadí a nástroje s ručním pohonem ; nože, vidličky a lžíce; sečné zbraně; břitvy. Třída 9 Přístroje a nástroje vědecké, námořní, geodetické, fotografické, filmové, optické, přístroje pro vážení, měření, signalizaci, kontrolu (inspekci), záchranu a přístroje pro vyučování; přístroje a nástroje pro vedení, přepínání, přeměnu, akumulaci, regulaci nebo řízení elektrického proudu; přístroje pro záznam, převod, reprodukci zvuku nebo obrazu; nosiče dat magnetické, záznamové disky; kompaktní disky, DVD a ostatní digitální záznamové nosiče; ústrojí pro přístroje na mince; pokladny registrační, kalkulačky, zařízení na zpracování dat, počítače; počítačový software; hasicí přístroje.

Třída 10 Přístroje a nástroje chirurgické, zubní a veterinářské, umělé údy, oči a zuby; ortopedické potřeby; materiál na sešívání ran. Třída 11 Přístroje pro osvětlení, topení, výrobu páry, pro vaření, přístroje chladicí, pro sušení, ventilaci, rozvod vody a sanitární zařízení. Třída 12 Vozidla; dopravní prostředky pozemní, vzdušné nebo vodní. Třída 13 Střelné zbraně; střelivo (munice) a střely; výbušniny; ohňostroje. Třída 14 Vzácné kovy a jejich slitiny a výrobky z těchto látek nebo postříbřeného nebo pozlaceného kovu, nejsou-li uvedeny v jiných třídách; klenoty, bižuterie, drahokamy; hodinářské potřeby a chronometrické přístroje. Třída 15 Hudební nástroje. Třída 16 Papír, lepenka a výrobky z těchto materiálů, které nejsou zařazeny do jiných tříd; tiskárenské výrobky; potřeby pro knižní vazby; fotografie; papírenské zboží; lepidla pro papírenství nebo domácnost; materiál pro umělce; štětce; psací stroje a kancelářské potřeby (vyjímaje nábytek); učební a vyučovací pomůcky s výjimkou přístrojů; plastické obaly (nezařazené do jiných tříd); tiskařské typy; štočky. a výrobky z těchto materiálů, které nejsou zahrnuty do jiných tříd; polot Třída 17 Kaučuk, gutaperča, guma, azbest, slída ovary z plastických hmot; materiály těsnicí, ucpávací a izolační; ohebné trubky nekovové. Třída 18 Kůže a její imitace, zboží vyrobené z těchto materiálů, nezahrnuté v jiných třídách, zvířecí kůže, usně, kufry a cestovní tašky, deštníky a slunečníky, vycházkové hole, biče, jezdecké postroje a sedla. Třída 19 Stavební materiály nekovové ; neohebné trubky nekovové pro stavebnictví; Třída 20 Nábytek, zrcadla, rámy; výrobky nejmenované v jiných třídách ze dřeva, korku, rákosu, vrbového proutí, z rohu, kosti, slonoviny, z kostic, želvoviny, jantaru, perleti, mořské pěny, náhražky všech těchto materiálů nebo náhražky z plastických hmot. Třída 21 Pomůcky a nádoby pro domácnost a kuchyň ; hřebeny a mycí houby; kartáče (s výjimkou štětců); materiály pro výrobu kartáčů; čisticí potřeby; drátky na čištění parket; sklo surové nebo opracované (s výjimkou stavebního skla); sklo, porcelán a majolika neobsažené v jiných třídách.

Třída 22 Lana, provazy, síťky, stany, plachty, plachtoviny, pytle (neobsažené v jiných třídách); materiál na vycpávky (s výjimkou kaučuku nebo plastických hmot); textilní materiály ze surových vláken. Třída 23 Vlákna pro textilní účely. Třída 24 Textil a textilní zboží nezahrnuté v jiných třídách; povlečení; ubrusy. Třída 25 Oděvy, obuv, kloboučnické zboží. Třída 26 Krajky a výšivky, stuhy a tkaničky ; knoflíky, háčky a očka, poutka – galanterie, špendlíky a jehly; umělé květiny. Třída 27 Koberce, rohožky, rohože, linoleum a jiné obklady podlah; tapety na stěny nikoliv textilní. Třída 28 Hry, hračky; potřeby pro gymnastiku a sport, které nejsou uvedeny v jiných třídách; vánoční ozdoby. Třída 29 Maso, ryby, drůbež a zvěřina, masové výtažky, konzervované, mražené, sušené a vařené ovoce a zelenina, želé, džemy, kompoty, vejce; mléko a mléčné výrobky, jedlé oleje a tuky. Třída 30 Káva, čaj, kakao a kávové náhražky, rýže, tapioka a ságo; mouka a obilninové přípravky; chléb, pečivo a cukrovinky; polevy; cukr, med, melasa; droždí, prášek do pečiva; sůl; hořčice; ocet, omáčky (chuťové přísady); koření; zmrzlina. Třída 31 Zrní a zemědělské, zahradnické a lesní produkty nezahrnuté v jiných třídách; živá zvířata; čerstvé ovoce a zelenina; semena; rostliny a květiny; krmiva pro zvířata; slad. Třída 32 Piva; minerální vody, šumivé nápoje a jiné nápoje nealkoholické; nápoje a šťávy ovocné; sirupy a jiné přípravky k zhotovování nápojů. Třída 33 Alkoholické nápoje (s výjimkou piv). Třída 34 Tabák; potřeby pro kuřáky; zápalky.

S L U Ž B Y Třída 35 Propagační činnost, reklama ; pomoc při řízení obchodní činnosti; obchodní administrativa; kancelářské práce. Třída 36 Pojištění; služby finanční ; služby peněžní; služby nemovitostní. Třída 37 Stavebnictví, opravy; instalační služby. Třída 38 Spoje (komunikace). Třída 39 Doprava; balení a skladování zboží; organizování cest. Třída 40 Zpracování materiálů. Třída 41 Výchova; vzdělávání; zábava; sportovní a kulturní aktivity. Třída 42 Vědecké a technologické služby a související výzkum a projektování; analytické a výzkumné služby v průmyslu; navrhování a vývoj počítačového hardwaru a softwaru. Třída 43 Služby zajišťující stravování a nápoje; dočasné ubytování. Třída 44 Lékařské služby; veterinární služby; péče o hygienu a krásu osob a zvířat; zemědělské, zahradnické a lesnické služby. Třída 45 Právní služby; bezpečnostní služby pro ochranu majetku a jednotlivců; osobní a sociální služby poskytované ostatními za účelem uspokojování potřeb jednotlivců.

Mezinárodní třídění norem ICS (International Classification for Standarts) 01 OBECNÉ POJMY. TERMINOLOGIE. NORMALIZACE. DOKUMENTACE. 03 SOCIOLOGIE. SLUŽBY. PODNIKOVÁ ORGANIZACE A MANAGEMENT. ADMINISTRATIVA. DOPRAVA 07 MATEMATIKA. PŘÍRODNÍ VĚDY 11 ZDRAVOTNÍ TECHNIKA 13 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. OCHRANA ZDRAVÍ. BEZPEČNOST 17 METROLOGIE A MĚŘENÍ. FYZIKÁLNÍ JEVY 19 ZKUŠEBNICTVÍ 21 MECHANICKÉ SYSTÉMY A JEJICH SOUČÁSTI PRO VŠEOBECNÉ POUŽITÍ 23 TEKUTINOVÉ SYSTÉMY A JEJICH SOUČÁSTI PRO VŠEOBECNÉ POUŽITÍ 25 STROJÍRENSTVÍ 27 TECHNIKA ENERGIE A PŘENOSU TEPLA 29 ELEKTROTECHNIKA

Mezinárodní třídění norem ICS (International Classification for Standarts) 31 ELEKTRONIKA 33 TELEKOMUNIKACE. TECHNIKA PRO AUDIO A VIDEO 35 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. KANCELÁŘSKÉ STROJE 37 TECHNOLOGIE ZOBRAZOVÁNÍ 39 PŘESNÁ MECHANIKA. KLENOTNICTVÍ 43 TECHNIKA SILNIČNÍCH VOZIDEL 45 ŽELEZNIČNÍ TECHNIKA 47 STAVBA LODÍ A NÁMOŘNÍ TECHNIKA 49 LETECTVÍ A KOSMONAUTIKA 53 ZAŘÍZENÍ PRO MANIPULACI S MATERIÁLEM 55 BALENÍ A DISTRIBUCE ZBOŽÍ 59 TEXTILNÍ A KOŽEDĚLNÝ PRŮMYSL 61 ODĚVNÍ PRŮMYSL 65 ZEMĚDĚLSTVÍ 67 POTRAVINÁŘSTVÍ 71 CHEMICKÁ TECHNOLOGIE 73 HORNICTVÍ A UŽITKOVÉ NEROSTY 75 ROPA A PŘÍSLUŠNÉ TECHNOLOGIE

Mezinárodní třídění norem ICS (International Classification for Standarts) 77 METALURGIE 79 ZPRACOVÁNÍ DŘEVA 81 PRŮMYSL SKLA A KERAMIKY 83 PRŮMYSL PRYŽE A PLASTŮ 85 PAPÍRENSKÝ PRŮMYSL 87 PRŮMYSL NÁTĚROVÝCH HMOT A BARVIV 91 STAVEBNÍ HMOTY A STAVBY 93 INŽENÝRSTVÍ VEŘEJNÝCH STAVEB 95 VOJENSKÁ TECHNIKA 97 ZAŘÍZENÍ PRO DOMÁCNOSTI A OBCHOD, ZÁBAVA, SPORT 99