Financial Transaction Tax: aktuální vývoj IFA, 8. října 2013 Petra Pospíšilová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Struktura členění (dělení) členských příspěvků (14
Advertisements

Právní aspekty ve sportu aneb nejnovější vývoj českého a mezinárodního práva ovlivňujícího postavení sportu, sportovních klubů, členů klubů a sportovců.
Novinky MiFIDu The CNB disclaims responsibility for any private publication or statement of any CNB employee. The views in this presentation are the views.
Revize Nového přístupu
Účast veřejnosti ve veřejné správě Výkon ústavně zaručených práv II. 31. března 2014.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 13. května 2013.
Mezinárodní insolvenční právo– základní principy v EU
Vliv daňové legislativy EU na členské státy EU Tax Legislative Impact on Member States Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu, ODS.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
FATCA – co nás čeká ze strany IRS
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 12. května 2014.
Čl. 290 SFEU: akty v přenesené pravomoci
Právní rámec Společenství pro evropskou výzkumnou infrastrukturu (ERI) návrh Komise KOM(2008) 467 Jiří Hladík, Evropská komise, právní odbor GŘ pro výzkum.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 5. května 2014.
Modernizace procesních předpisů EU pro veřejnou podporu Ondřej Dostal Stálé zastoupení ČR při EU.
Český export a zrychlená bankovní a finanční integrace EU
Veřejné podniky a státní monopoly
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Sankce a omezující opatření
Bojím se organizovaného zločinu… Seminář v Evropském domě Doc., PhDr., Judr. Ivo Šlosarčík LL.M., PhD. Policejní a soudní spolupráce v post-lisabonské.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Liberalizace poštovního trhu v roce 2013 Ing. Petr Angelis Seminář Fontes Rerum Praha
Nová pravidla veřejné podpory
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Mis-selling ve finančním poradenství Mgr. Lukáš Kaplan, €FA™
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Zdaňovací období Novela DPH 2013
Financial Transaction Tax IFA, 13. prosince 2011 Petra Pospíšilová.
BOJ PROTI DAŇOVÝM ÚNIKŮM aktuální otázky, květen 2013
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Omezené nabírání žádostí
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Evropská unie a lidská práva
Organizace spojených národů
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Transfer Pricing Aktuální informace z pohledu České daňové správy
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Evropská Unie.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Metodika praktického využití judikatury ESD a práva EU obecně: Přestaňme se ho bát David Petrlík Referendář (asistent soudce), Soudní dvůr Evropských společenství.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
Společná obchodní politika EU
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Veřejná podpora a financování sociálních služeb – Hotel STEP JUDr. Karel Zuska.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
1 Novela zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí října 2015 – IFA JUDr. Zdeňka Tesařová, LLM.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Institut ochránce práv dětí
Kontrola (monitoring) veřejné podpory ze strany Komise
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
Společná obchodní politika
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Transkript prezentace:

Financial Transaction Tax: aktuální vývoj IFA, 8. října 2013 Petra Pospíšilová

„Nový“ návrh EK na zavedení FTT předložen 14. února 2013 do velké míry vychází z původního návrhu Komise ze září 2011 nové opatření, které má bránit přemísťování transakcí mimo participující členské státy: tzv. issuance principle obchody s finančním nástroji a deriváty emitovanými v participujícím členském státu účastníci obchodu se považují za usazené ve státě emise finančního nástroje praktický přesah návrhu do neparticipujících členských států a třetích zemí l 2

Stížnost UK k ESD stížnost na zrušení rozhodnutí o postupu Rady v režimu posílené spolupráce v oblasti daně z finančních transakcí případ C-209/13 z dubna 2013 hlavní důvody extrateritorialita zasahující do práv státu neúčastnících se režimu posílené spolupráce rozpor se zvykovým mezinárodním právem (extrateritorialita) umožnění režimu posílené spolupráce pro oblast, která nevyhnutelně způsobí náklady nezúčastněným státům l 3

Právní názor Právních služeb Rady vydán pro interní potřeby Rady začátkem září 2013 reakce na žádosti některých členských států o právní posouzení tzv. „issuance principle“ takový rozsah působnosti považuje za neopodstatněný v rozporu s mezinárodním zvykovým právem není dostatečné spojení pro aplikaci práva na zdanění přesahující právní jurisdikci EU návrh navíc obsahuje diskriminační přístup k protistranám podle jejich sídla zdaňuje protistrany z neparticipujících členských států nezdaňuje protistrany z participujících členských států l 4

Právní názor Právních služeb Rady návrh zasahuje do oprávněných zájmů neparticipujících členských států narušení hospodářské soutěže dopad do volného pohybu kapitálu celkově: přesahuje daňovou jurisdikci členských států v rozporu s mezinárodním zvykovým právem je v rozporu s čl. 327 TFEU je diskriminační a pravděpodobně povede k narušení hospodářské soutěže k újmě neparticipujících členských států l 5

Děkujeme za pozornost Petra Pospíšilová ředitel útvaru Daně , Infolinka Člen skupiny KBC