Hodnoty a jejich systém Hodnota je uvědomovaná důležitost Hodnota je uvědomovaná důležitost Zatímco důležitost je podvědomě akceptovaná hodnota. Zatímco.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje? •Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně.
Advertisements

Dítě v dnešním světě - obrat k dítěti v pedagogice
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Kultura Zabývající vědy jsou etnografie, antropologie, kulturologie.
Závěrečná písemná práce cvičitel sebeobrany aj. Doporučené, vyzkoušené postupy, aneb tato práce je Vaše vizitka!
Základní pojmy a souvislosti
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
P OSTOJE Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Všem lidem na celém světě přeji…
Abraham Maslow zakladatel humanistické psychologie
PSYCHOLOGIE A KOMUNIKACE Hodnoty
VĚRNOST ŽENY PODLE HOROSKOPU -1
Jak lze studovat psychologii Ψ?
2012 / 2013 Exkurz Hra Metodica / 2013 Exkurz hra Co je to hra? Metodica.
Dítě v dnešním světě - obrat k dítěti v pedagogice
Přístupy k osobnosti Škola:
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Soudní znalec …aneb, co je důležité…. Soudní znalec patří do kategorie expertů patří do kategorie expertů vidí detaily… vidí detaily… je perfekcionalista…
Psychologie štíhlé postavy
VZESTUPY A PÁDY SILVIE QUISOVÁ. POROZUMĚT ZNAMENÁ POMOCI.
OHYB VLNĚNÍ.
Rozdělení (sebe)obrany (sebe)obrana ProfesníBranněbezpečnostníVšeobecnáSystémová Mgr. Ing. Alois Konečný, psycholog a soudní znalec sebeobrana.
Rozdělení (sebe)obrany
DVA DRUHY POCHYBNOSTÍ (Židům 11,6) : a)Pochybnosti o Boží jsoucnosti b)Pochybnosti o Boží lásce ke mně Nepochybovat o Boží lásce.
Krása a umění jako prostředky výchovy
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
obecně, prožívání a chování
Psychologie Ψ U psychologie dodnes přežívají pověry z dob čarodějnic… psychologpsychiatr Vzdělání VŠ Tituly Bc, Mgr, PhDrTitul pouze MUDr Absolvent Filozofické.
VY_32_INOVACE_PSYPS12860ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Kvantitativní, kvalitativní a smíšený výzkum
VY_32_INOVACE_PSYM22560ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Pozitivní psychologie
Chyby ve vnímání První dojem Haló efekt Soukromé teorie osobnosti
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Adaptační kurz FPH VŠE1 ADAPTACE na VŠ (E) nemusí být jen LEGRACE Škola Život mimo.
1 Poradenský rozhovor Faktory účinnosti. 2 Faktor komunikace Vyjednávání při konfliktech – problémech –Společné vzájemné přibližování klienta a terapeuta.
- narozen roku 1906 v Michiganu - studium psychologie na College of the City of Detroit - první titul v roce studium na Harvardu, kde získal.
Úvod do estetiky estetika.
Základy sociální psychologie
1. Vzdávám ti, Pane, oběť chval, že, ač ses na mne rozhněval, svůj hněv jsi v lásce odvrátil, vše k dobrému jsi obrátil.
Viktor Frankl Eliška Dlouhá V8A.
PSYCHOLOGIE OSOBNOSTI
RISKUJ PSYCHOLOGIE.
1 HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ Postup v rámci bakalářského studia oboru Dějin křesťanského umění na KTF UK: INTERDISCIPLINÁRNÍ CVIČENÍ HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ SEMINÁŘ.
ARTETERAPIE.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Inovace filologických studijních oborů v souladu s potřebami na trhu práce Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Vůdcovství Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
HYPNÓZA. Od řeckého boha spánku Hypna J.Braid –H. – stav podobný tranzu navozen sugescí útlumů V.M.Bechtěrev (1921), I.P.Pavlov, B.Stokvis (1955)
Chci jít Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou. Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou.
VIKTOR FRANKL Adéla Bělinová, C4A. Viktor Emil Frankl Židovský původ Neurolog a psychiatr Existenciální analýza a logoterapie Chirurg, psycholog,
Seberegulační vlastnosti osobnosti
Ulric Neisser Veronika Řeháková C4B, PSY. Životopis ( ) Americký psycholog narozen v Německu Profesor Cornellovy university Zakladatel kognitivní.
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Konflikty a komunikace v mezilidských vztazích Iva Štětovská Katedra psychologie FF UK
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Fantazie Anotace: Prezentace navazuje na výukový materiál –
Máš dost síly plavat proti proudu?
KOGNITIVNÍ PSYCHOLOGIE
Psychologie náboženství Falešné představy o Bohu a jejich psychoterapie PhDr. Pavel Moravec PS 2014.
psychologie osobnosti - motivace
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_324.FIL.34 G. W. F. Hegel.
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Transpersonální psychologie
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Základní směry v psychologii
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Abstraktní umění Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Transkript prezentace:

Hodnoty a jejich systém Hodnota je uvědomovaná důležitost Hodnota je uvědomovaná důležitost Zatímco důležitost je podvědomě akceptovaná hodnota. Zatímco důležitost je podvědomě akceptovaná hodnota. Když se hodnoty a důležitost kryjí, nastává harmonie. Když se hodnoty a důležitost kryjí, nastává harmonie. Když se hodnoty a důležitost nekryjí, dochází ke konfliktu Když se hodnoty a důležitost nekryjí, dochází ke konfliktu

Hodnoty i důležitost jsou individuální Hodnoty i důležitost jsou individuální Také prožitek s tím spojený je individuální Také prožitek s tím spojený je individuální Vše může být někdy ovlivněno snahou o konformismus, uznávám, ctím a chci to co mají ostatní…konzumní přístup… Vše může být někdy ovlivněno snahou o konformismus, uznávám, ctím a chci to co mají ostatní…konzumní přístup… Absolutní hodnotou se mohou zdát v dnešní době peníze, ale určitě ne všem…

Dle Frankla jsou hodnoty: Tvůrčí Zážitkové Postojové Práce a další činnosti Četba Studium Vnímání Umění Láska Postoje K mnoha skutečnostem ……. Mgr.Ing.Alois Konečný psycholog, soudní znalec Pramen:Cakirpaloglu, Psychologie hodnot