Služby sítě Enterprise Europe Network Ing. Eva Hrubešová Centrum pro regionální rozvoj ČR European Commission Enterprise and Industry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Síť Enterprise Europe Network (EEN) a její informační a komunikační potenciál PhDr. Marie Pavlů, CSc.
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Podnikání v EU Vypracoval: Lukáš Macoun
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Přeshraniční poskytování služeb Festival exportu, RNDr
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Bezplatné poradenství pro podnikatele | 19. březen 2009 | Bezplatné poradenství pro podnikatele Markéta Pekaríková.
Enterprise Europe Network (EEN) – podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Enterprise Europe Network mezinárodní spolupráce v inovacích a výzkumu 17. prosince 2012.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Technické.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Euro Info Centrum Liberec Informační kancelář (nejen) pro podnikatele Třída 1. máje 97/25 (budova Stavoservisu, 7. patro) Liberec Ing. Martina Prokopová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network Transfer znalostí a síť pro inovace 17. MEZINÁRODNÍ SYMPOZIUM INOVACE 2010.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Enterprise Europe Network a projekt Czech Local Visibility Events - Společně pro úspěch vašeho podnikání
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Informační.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje – partner poradenské sítě pro podnikatele ENTERPRISE EUROPE NETWORK.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Hledání partnera - první krok ke kooperaci
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Služby sítě Enterprise Europe Network Ing. Eva Hrubešová Centrum pro regionální rozvoj ČR European Commission Enterprise and Industry

Činnost sítě EEN Služby pro zvýšení konkurenceschopnosti podniků: informace o vnitřním trhu, financích, legislativě, spolupráci, programech, mezinárodních vazbách a službách; zprostředkování kontaktů; veřejné zakázky v EU; zpětná vazba: podnikatel - EK (bývalá EIC). Inovace, transfer technologií a znalostí: informace o inovačních aktivitách, nových technologiích, relevantní legislativě, podpůrných programech (bývalá IRC). Podpora účasti MSP v rámcových programech EU pro výzkum: informace o výzvách; pomoc při identifikaci témat a vyhledávání partnerů; projektové poradenství.

Činnost sítě EEN Rozsáhlá síť: 70 konsorcií ve 45 zemích, 572 organizací, profesionálů, v rámci Programu pro inovace a konkurenceschopnost (CIP), vzájemné propojení a úzká spolupráce všech partnerů, využívání znalostí a zkušeností expertů v relevantních oblastech.

Síť v ČR – 11 partnerů Technologické centrum AV ČR Centrum pro regionální rozvoj ČR ARR Liberec VUTS Liberec RRA Ústeckého kraje RRA Pardubického kraje BIC Plzeň RHK Brno JIC Brno KHK Moravskoslezského kraje BIC Ostrava

Činnost sítě EEN

Činnost sítě EEN Organizace akcí Semináře Kontraktační jednání firem Školení podnikatelů Konference Poradenská činnost Specializace na podnikatelská témata: problematika služeb, daně, vysílání pracovníků, veřejné zakázky Zpětná vazba pro EK Nový legislativní rámec pro uvádění výrobků na trh

Činnost EEN při CRR ČR Semináře, konference, školení Nizozemsko – země zajímavá pro business Zahraniční obchod z pohledu uplatňování DPH a celních předpisů v roce 2010 EU na internetu

Poradenská činnost Příklady dotazů: Jak může český zedník poskytovat své služby v Rakousku po dobu 5 let? Je provozování stánku s potravinami na polských trzích regulovaná profese? Kde se v SRN ohlašuje činnost architekta? Dovozce stavebních materiálů (z EU i mimo) se ptá, zda musí mít úřední překlad prohlášení o shodě. Jak má postupovat strojírenská firma, pokud chce vyslat své zaměstnance do SRN?

Poradenská činnost Za jakých podmínek může stavební firma provádět zastřešení bazénů v Rakousku? Jaké jsou nutné kroky pro založení firemních účtů české firmy v Německu, Rakousku a Maďarsku? Lze získat dotaci na rekonstrukci a otevření cukrárny zejména pro rodiny s malými dětmi v malém východočeském městě? Česká studentka studující v Rakousku má zájem podnikat v Rakousku na český ŽL, ale v ČR nepodniká. Jaké jsou podmínky? Učitelka angličtiny chce trvale vyučovat v Rakousku. Může?

Kontraktační jednání firem Synergický efekt – výhoda dva v jednom Vystavovatelé pobyt na veletrhu + obchodní jednání =>efektivní využití peněz i času Návštěvníci obchodní jednání + návštěva veletrhu => přítomnost na veletrhu bez nákladů na stánek, zajištěna obchodní jednání předem Jednání s partnery dle vlastního výběru, harmonogram schůzek obdrží účastníci ještě před akcí

Kontraktační jednání firem Bonusy Příznivá cena, vstupenky na veletrh zdarma, prezentace v katalogu, občerstvení, levnější ubytování v místě akce, společenský večer Zdarma publikování v databázi N/P Přednostní zasílání zajímavých N/P

Kontraktační jednání firem Matchmakingová jednání/Kontraktační jednání 2010 MSV Brno Alihankinta Tampere, Finsko Elmia Subcontractor, Jönkoping, Švédsko

Kontraktační jednání firem 2009 Název akceOboryPočet firem EU/ČR IBEX Entec 05/09 Magdeburk, SRN Energetika113/7 Hannover Messe 04/09 Hanover, Německo Strojírenství304/13 BICT Liege 10/09 Liege, Belgie ICT120/2 Elmia Subcontractor 11/09 Jönköping, Švédsko Strojírenství, automobilový průmysl 188/8 SME FORUM 11/2009 Lucemburk, Lucembursko Strojírenství, stavebnictví, služby pro podniky 280/6 Je suis Dada, Česko-vlámská jednání Interiérový design, architektura, 4/13

Kontraktační jednání firem

Obchodní spolupráce Business Cooperation Database Celoevropská databáze nabídek a poptávek – více než 4000 aktivních profilů Kooperační profil je vložen zdarma Vložení vlastního profilu či vyhledávání partnerů z databáze Výběr, překlad a rozesílání zajímavých N/P - EUwatch

Publikační činnost Aktualizovaná a rozšířená pravidla pro volný pohyb služeb a svobodu usazování v EU Kvalifikovaně na kvalifikace – Evropa bez bariér Pravidla pro volný pohyb průvodcovských a doprovodných služeb

Děkuji za pozornost! Ing. Eva Hrubešová Tel.: Dotazy prosím.