Amatciems se nachází 80 km od Rigy. Představuje urbanistický komplex v přírodě nepopsatelného půvabu, působící dojmem přírodní rezervace. Mnoha uznávanými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Amantciems malý ráj z Lotyšska.
Advertisements

Jak tunel Blanka promění okolí Pražského hradu
Jméno Příjmení Název prezentace Skotsko 17. říjen – 14. listopad 2010 Ing. Zbyněk Mikulášek , Křtiny.
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Vodní plochy označené jako NP a CHKO
Amatciems je unikátní koncept bydlení, který spojuje klid panenské přírody s komfortem. Celá oblast je národním přírodním parkem, ležícím pouhých.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Středočeský kraj a Praha.
Téma.10.Příroda a já.  Přírodu si představují,že všechny rostliny kvetou, zvířata se v přírodě množí.Stromy rostou. A já jsem rád, že máme lesy, že nám.
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
Biosférické rezervace Kvarta 2009/2010 Gymnázium Uničov.
CHKO Křivoklátsko Darin Jandová Klára Bergmannová.
KRKONOŠSKÉ VODOPÁDY.
Lesy mírného pásu.
Ve zdravém těle, zdravý duch … a ten je jen ve zdravé škole!!!
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Nejvýznamnější přírodní zdroje (suroviny, komodity) v zemi Nizozemsko jsou: zemní půda, plyn, ropa, rašelina, vápenec, soli, písek a štěrk, orná.
Nizozemí Aneta Bohdálková Kam na výlet Do hotelu: Delta. Cena: 2069 Kč. Celkem pokojů: 8. Můžete tam mít domácí zvíře. Je tam: cyklistika. Do hotelu:
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Vodivost látek.
LESNÍ PATRA.
Patrik Chvátal & Jana Řehořová
Yellowstonský národní park
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
LESY MÍRNÉHO PÁSU Lesy, louky, pole.
Autorem učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO 3
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
VY_32_INOVACE_1D.6.06 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Místo, kde bych se chtěla podívat…
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních podmínek Speciální vzdělávací.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Zima je čas odpočinku, zastavení a klidu.
ZVÍŘATA V LESE – SRNEC OBECNÝ VY_32_INOVACE_09_SRNEC_OBECNÝ Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Proč chránit přírodu? Pro uchování biodiverzity (rozmanitosti počtu druhů, počtu jedinců každého druhu i genetických informací). Z produkčních důvodů (každý.
Obec Myslejovice leží 10km od Prostějova na východním výběžku Drahanské vysočiny. Nejvyšší bod, Stříbrná, měří 551m. Nadmořská výška Myslejovic je 353.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Krajina Co to je krajina?
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Velkoobchod UPC Česká republika- rok po integraci
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Biota ČR - Prezentace s výkladem
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Lesní zvířata.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
LES VY_32_INOVACE_08_les Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Napětí a proud v obvodech
Základní škola a mateřská škola Bukovec
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
SVÉDSKO 1.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Transkript prezentace:

Amatciems se nachází 80 km od Rigy. Představuje urbanistický komplex v přírodě nepopsatelného půvabu, působící dojmem přírodní rezervace. Mnoha uznávanými architekty je toto místo označováno za kulturní památník budoucnosti.

Každá obývaná parcela je napojena na síť veřejných služeb, tj. na dodávku vody, kanalizaci, rozvod elektrického proudu a komunikační síť z optických vláken.

Obyvatelé komplexu mohou obdivovat jeleny, lišky, ptáky a další zvířata při jejich volném pohybu, a trávit čas procházkami po lesích nebo sběrem lesních plodů a hub. Nádherné pohledy na pahorky, jezírka, planiny i usedlosti vyvolávají pocit míru a pohody. Osada Amatciems přitahuje především ty, kteří vyznávají jednoduchost a mají rádi život v přírodě. Její společenství je vpravdě internacionální.