KRÁL ATLET – vyjmenovaná slova po V

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYMYDLENÁ PÍSNIČKA – vyjmenovaná slova po M
Advertisements

Zpracovala: Mgr. Ivana Múčková, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 438
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
HOSTINA U SÝKORY – vyjmenovaná slova po S
O PYŠNÉM NETOPÝROVI– vyjmenovaná slova po P
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU MUŽSKÉHO
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU STŘEDNÍHO
Vyjmenovaná slova V. Vyjmenovaná slova V Nauč se řadu vyjmenovaných slov: vy-vysoký-výt výskat-zvykat-žvýkat vydra-výr-vyžle povyk-výheň slova s předponou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vyjmenovaná slova V Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V A SLOVA PŘÍBUZNÁ.
STRAŠLIVÁ PÍSEŇ O NEOPATRNÉ MLYNÁŘCE- vyjmenovaná slova po L
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
VY_32_INOVACE_15_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
Český jazyk Vyjmenovaná slova po V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
DĚLENÍ ČÍSLEM 3 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 46.
O BYDLENÍ- vyjmenovaná slova po B Zpracovala Mgr. Dana Kubešová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program pro konkurenceschopnost, projekt:
DĚLENÍ ČÍSLEM 4 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
DĚLENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 4 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 47.
FYZIKA – vyjmenovaná slova po F a Z
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 8 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 9 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 57.
Násobení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka
Dělení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 42.
Násobení číslem 2 Hlavolam Doplňovačka Procvičování Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 43.
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 6 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
V Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
DĚLENÍ ČÍSLEM 9 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Vytvořila: Mgr
VYJMENOVANÁ SLOVA V.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
DĚLENÍ ČÍSLEM 8 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 56.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 53.
DĚLENÍ ČÍSLEM 6 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 52.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 3 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 45.
DĚLENÍ ČÍSLEM 2 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 44.
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA vy vydra vysoký výr výt vyžle výskat povyk zvykat výheň žvýkat vy - vý.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Český jazyk Ročník :
Vyjmenovaná slova po V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová NázevVY_52_INOVACE_17_ČJ_Vyjmenovaná slova po V a jejich význam - 2 Téma Číslo projektu Anotace ČJ 3 CZ.1.07/1.4.00/
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2.
Procvičování Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_16_PROCVIČOVÁNÍ.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n.M., Kollárova 1045
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Vyjmenovaná slova po V Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_196_ČJ3
Přesmyčky s VS po V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Vyjmenovaná slova V Základní škola a Mateřská škola
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V.,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_VYJMENOVANÁ.
VY_32_INOVACE_12_Vyjmenovaná slova po V
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vyjmenovaná slova po V Mgr. Iveta Vališková
Transkript prezentace:

KRÁL ATLET – vyjmenovaná slova po V Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu „Moderní škola“ reg.č. CZ.1.07/1.4.00/21.0345, který je realizován v rámci OP VK a financován ze zdrojů Strukturálních fondů EU (ESF) a ze státního rozpočtu ČR Zpracovala Mgr. Dana Kubešová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program pro konkurenceschopnost, projekt: Moderní škola Kód EU-OP VK - III/2 ICT DUM 126 Zdroj Jana Rychterová, CD Hrátky s češtinou a s dopravní výchovou

KRÁL ATLET zpět Ten král byl vysoký a hubený jako vyžle, Hudba a text: Jana Rychterová Ten král byl vysoký a hubený jako vyžle, vyskočil dva metry do výšky a všichni koukali, koukali jako výři, když se trefil šípem do šišky. 2. A plaval výborně, výtečně jako vydra, zavýskal, když skočil do řeky. Zvykl si žvýkati Orbitky cukru prosté, tak má zuby zdravé navěky. Ref.: Když vy tomu králi vykat nebudete, kvůli tomu povyk neztropí, je to totiž od sousedů Vojta Král, je mu šest a tak to pochopí. 3.=1. 4. Když začnou k večeru za lesem vlci výti, Král nedělá žádné cavyky, ani ho neděsí pekelná čertovská výheň ani čert, když dělá budliky. 5.=1. zpět

ÚKOL č.1 Napiš do sloupečku pod sebe vyjmenovaná slova po V. Z textu písně ke každému vypiš příslušné slovo a pokus se určit, zda je to slovo příbuzné (P) nebo jenom jeho jiný tvar (JT). ZPĚT DALŠÍ ÚKOL TEXT PÍSNĚ ŘEŠENÍ ÚKOLU

Podle písničky odpověz na otázky: ÚKOL č.2 Podle písničky odpověz na otázky: Kolik let je králi? Jaké je celé jméno krále, o kterém je písnička? Jak vysoko umí vyskočit? Co umí s šípem? Co umí výborně? Jaké žvýkačky žvýká? ZPĚT DALŠÍ ÚKOL TEXT PÍSNĚ ŘEŠENÍ ÚKOLU

Doplň přirovnání a vysvětli: ÚKOL č.3 Doplň přirovnání a vysvětli: Koukali jako ….. Plave jako ….. ZPĚT DALŠÍ ÚKOL TEXT PÍSNĚ ŘEŠENÍ ÚKOLU

ÚKOL č.4 Najdi slovo s y, ý po V, které není vyjmenované ani příbuzné k vyjmenovaným slovům po V, ale přesto se píše tvrdé y. ZPĚT KONEC TEXT PÍSNĚ ŘEŠENÍ ÚKOLU

ŘEŠENÍ ÚKOLU č.1 Napiš do sloupečku pod sebe vyjmenovaná slova po V. Z textu písně ke každému vypiš příslušné slovo a pokus se určit, zda je to slovo příbuzné (P) nebo jenom jeho jiný tvar (JT). Vy – vy Výr – výři (JT) Vysoký – výšky (P) Vyžle – vyžle Výt – výti (JT) Povyk – povyk Výskat – zavýskal (P) Výheň – výheň Zvykat – zvykl (JT) Slova s předponou vy, vý – vyskočil, výborně, výtečně, vykat Žvýkat – žvýkati (JT) Vydra - vydra ZPĚT DALŠÍ ŘEŠENÍ TEXT PÍSNĚ ÚKOL č.2

Podle písničky odpověz na otázky: ŘEŠENÍ ÚKOLU č.2 Podle písničky odpověz na otázky: Kolik let je králi? Je mu šest let. Jaké je celé jméno krále, o kterém je písnička? Vojta Král. Jak vysoko umí vyskočit? Dva metry. Co umí s šípem? Trefit do šišky. Co umí výborně? Plavat. 6. Jaké žvýkačky žvýká? Orbitky. ZPĚT DALŠÍ ŘEŠENÍ TEXT PÍSNĚ ÚKOL č.3

Doplň přirovnání a vysvětli: ŘEŠENÍ ÚKOLU č.3 Doplň přirovnání a vysvětli: Koukali jako výři. Plave jako vydra. ZPĚT DALŠÍ ŘEŠENÍ TEXT PÍSNĚ ÚKOL č.4

ŘEŠENÍ ÚKOLU č.4 Najdi slovo s y, ý po V, které není vyjmenované ani příbuzné k vyjmenovaným slovům po V, ale přesto se píše tvrdé y. cavyky ZPĚT KONEC TEXT PÍSNĚ ÚKOL č.4