Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Christina Bočáková 3. ročník
„P ř írodov ě dné a technické vzd ě lávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Kroužky pořádané SPŠ, Ústí nad Labem, Resslova 5, p. o.
V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Výstupy projektu. Popis projektu Implementace ICT v rámci předmětů biologie a zeměpisu evidenční číslo: 0341P2006 Cílová skupina: Děti, žáci a studenti.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Představení zajímavých projektů OPVK
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Střední průmyslová škola, Karviná
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Vzdělávání pedagogů napříč MSK
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 20 S PŘECHODEM DESÍTKY
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Kompendium fyziky pro 8. a 9. ročník
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Kids and Science Ucelený týdenní program k podpoře technické tvořivosti Realizován v prostorách školy 3hod denně po dobu 5 dní ODHAL-ZKOUMEJ-INOVUJ 7.,
Představení projektu SRKO-PTPO 12. dubna 2011 Ostrava.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
IQpark science center. Seminář vedoucích klubů Debrujárů, Luhačovice Science centrum Science centrum – co je to? Cílem science center je popularizovat.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Závislost na energiích a na vodě Ing.Kristýna Friedrischková, doc.Ing.Bohumil Horák, Ph.D. VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
„Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků Střední školy zemědělské, p.o.“ CZ.1.07/1.3.44/
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
IRER – spolupráce se školami Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let 2 ročníky soutěže Festival vědy.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
STATUTÁRNÍ MĚSTO HRADEC KRÁLOVÉ, ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY 408, HRADEC KRÁLOVÉ KRALOVE.ORG LIDSKÉ TĚLO – DOKONALÝ STROJ? (Centrum přírodovědného.
Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.
IRER Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let Projekt „Trojlístek“ Akce na 20 školách Semináře pro.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Katedra elektrotechniky
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Implementační projekt KAP
ICT nebo Informatika? Mgr. Jan Berki, Ph.D.
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
ROBOTTRANSFÉR Mgr. Kateřina Hořejší.
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Motivace Technika Obavy Spolupráce 3D Stroje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Pedagogický program v DOV PhDr. Lenka Mynářová vedoucí odborného týmu Svět techniky

Cíl dnešního setkání Program dnešního jednání 1. Co jsme vytvořili? 1.1 Na co vše se můžete těšit? 2. Kdo jsou autoři? 3. Provoz učeben 4. Jak s námi budete komunikovat? Obsah

1.Představit Vám nabídku pro vzdělávání žáků a pedagogů v DOV. 2.Představit Vám nové prostory výukových center v DOV a jejich vybavení. Cíl dnešního setkání?

9:30 hod Zahájení, uvítání 9:35 hod Představení Dolní oblast Vítkovice – Ing. Jakub Švrček, Ph.D., ředitel Světa techniky 9:50 hod Představení Pedagogického programu v DOV - – PhDr. Lenka Mynářová 10:50 hod Přesun do 6U hod Prohlídka prostor a vybavení Program dnešního jednání

Od roku 2010 v rámci odborného týmu platformy Svět techniky, vytváříme koncept popularizace technických a přírodovědných oborů. K startuje ucelená nabídka pro vzdělávání žáků a pedagogů v DOV (v prostorách 6U, Gong a na Landeku). 1. Co jsme vytvořili?

Nabídka má tuto podobu Vzdělávání žáků Vzdělávání pedagogů (akreditace MŠMT) 1. stupeň ZŠ (MŠ) Poznej svět kolem sebe 2. stupeň ZŠ M, F, B, CH jak ji neznáte Výukové moduly - Tvoříme technické vynálezy - Vesmír - Svět přírody - Světové české technologie Kreativní hry metodou LARP Učíme pro život Učíme vědu a techniku pro budoucnost

Výukové prostory K dispozici jsou 3 učebny: - tzv. brainstormingová – pro kreativní práci dětí - pro vzdělávání pedagogů - pro vzdělávání dětí 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

Učebny mají k dispozici: - tablety pro žáky i pedagogy a wi-fi v objektu, - 3D televizi pro výukový modul Svět přírody, - interaktivní tabule, - LCD televizi s interaktivními prvky, - 2 roboty Advee pro výuku, - sady robotů se senzory pro výuku robotiky, mechatroniky a programování, - vědeckou sadu pro měření obnovitelných zdrojů energie, 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

- modely auta na vodíkový pohon, - sady LEGO pro výukové hodiny dětí na 1. stupni ZŠ, - leporela Tajemná Ostrava pro výuku o historii města, - unikátní 3D animace, které byly vytvořeny speciálně pro naše výukové programy: Nanotechnologie a nanovlákna Biotechnologie Supercomputing Tkáňové inženýrství 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

Procházka atomem Biodiverzita Sluneční soustava Temná hmota Animace pro výuku matematiky - dále jsou k dispozici pro výuku interaktivní počítačové simulace (např. Neuron, Přirozený výběr, Viry), 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

- maňásky pro dramatizaci pohádek a kreativní výchovu nejmenších dětí, - jako první na světě využijeme metodu LARP k popularizaci Chemie a Biologie. Vznikly 2 LARPY:  Odyssea Holy pro popularizaci Chemie – hra bude probíhat v 6U  Pravěká vesnice – hra bude probíhat na Landeku - optické klamy pro výuku fyziky, 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

- dřevěné hry a hlavolamy pro výuku matematiky a fyziky, - mobilní chemická laboratoře, - rozvoj technické tvořivosti formou modulu Tvoříme technické vynálezy, 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

Vedoucí odborného týmu:PhDr. Lenka Mynářová – DOV Garant akreditací:RNDr. Zuzana Václavíková, PhD. – OSU Garant matematika:Doc. RNDr. Jana Kopfová, Ph.D – SU Garant fyzika:RNDr. Petr Pavlíček – Mendelovo gymnázium, Opava Garant biologie:Mgr. Jana Přinosilová – OSU, VŠB – TUO Garant chemie:Doc. RNDr. Marie Solarová, Ph.D., - OSU Garant ICT ve výuce:Doc. RNDr. Jana Kapounová, CSc – OSU Garant enviromentálního Ing. Lenka Vrtišková - MŽP vzdělávání: Garant nanotechnologie:Ing. Jana Svobodová – NAFIGATE Corporation Celý odborný tým má 28 členů. 2. Kdo jsou autoři? Odborný tým má toto složení:

Učebny jsou v provozu od Provozní doba je 9 – 14 hod (po domluvě je možná změna). Rezervační systém je v provozu již nyní. Zde je možné rezervovat návštěvy učeben a dohodnout se o obsahu výuky. Kontaktní osoba Bc. Jana Kaniová (Nováková) mob: mail: 3. Provoz učeben

Pro maximálně komfortní rezervaci učeben, jsme vytvořili rezervační systém, který je pro Vás k dispozici. Těšíme se na setkání s Vámi i Vašimi žáky. 4. Jak s námi budete komunikovat?