Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Itálie.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Slovensko Kateřina Kunová 2010.
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Liberecký kraj.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
SLOVENSKÁ REPUBLIKA.
Česká republika: Zlínský kraj Hospodářský zeměpis
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
VY_32_INOVACE_02_Slovenská republika Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Slovenská republika Sousední stát ČR.
Základní fakta Hl. město: Bratislava Státní zřízení: republika
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Island.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
SLOVENSKÁ REPUBLIKA.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Vladimir Vysockij Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
SLOVINSKO.
Česká Republika.
VYSOČINA.
OLOMOUCKÝ KRAJ Andrea Klášterecká.
Město Brno.
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Slovenská republika 5. ročník
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Malta.
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Moldavsko Kamil Bulka Sexta. Poloha Moldavska východní Evropa mírné podnební pásmo sousedé: Ukrajina, Rumunsko.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_03_Slovensko Téma:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Česká republika – základní údaje, poloha, hranice.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Slovenská republika Název školy: ZŠ Salvátor
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
SLOVENSKO.
VY_32_INOVACE_155_Slovensko
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ATMOSFÉRA Plynný obal Země
Česká republika
Česká republika - kraje
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko

SLOVENSKO ● Státní zřízení republika ● Hlavní město Bratislava ● Prezident Ivan Gašparovič (2006) ● Vznik 1. ledna 1993 (rozpadem ČSSR) ● Měna Slovenská koruna (SKK) ● MPZ SK

Poloha ● Vnitrozemský stát ● Východní soused České republiky

Povrch ● Většinu území vyplňuje pohoří Karpaty ● Na severu Vysoké a Nízké Tatry ● Nejvyšší bod -Gerlachovský štít (2 655 m n.m.) ● Na jihozápadě úrodné nížiny ● V Krásnohorské jeskyni ve Slovenkém krasu se nachází nejvyšší stalagmit – 32,7 m

Podnebí ● Vnitrozemské podnebí ● Je ovlivňováno nadmořskou výškou

Obyvatelstvo ● Počet obyvatel ● Hustota zalidnění 103 / km² ● Jazyk slovenština ● Náboženství Katolíci Protestanté

Průmysl a doprava ● Průmyslově zemědělský stát ● Nedostatek energetických surovin ● Průmysl je závislý na dovážených surovinách ● HDP: USD

Otázky ● Hlavní město? ● Mezinárodní poznávací značka? ● Severní soused? ● Nejvyšší bod? ● Počet obyvatel? ● Hrubý domácí produkt?

Odpovědi ● Bratislava ● SK ● Polsko ● Gerlachovský štít ● ● USD