VY_52_INOVACE_Z.6.24-atmosféra, počasí-prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_52_INOVACE_Z.6.06-pohyby Země-prezentace
Advertisements

POČASÍ PODNEBÍ je okamžitý stav troposféry v určitém místě na Zemi, který lze vyjádřit pomocí tzv. meteorologických prvků je dlouhodobý stav troposféry.
ATMOSFÉRA.
Zemská atmosféra - stavba - soustředné vrstvy - různé vlastnosti
VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.2.20 _Ovoce _pracovní list
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.34_Kostra_pracovní list
ATMOSFÉRA atmosféra = plynný (vzdušný) obal Země Složení vzduchu:
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra, větry autor VM:Ondřej.
POČASÍ.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_03/2/25_ZEMĚPIS
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PRV.3.28_ Užitkové rostliny_pracovní list
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
Počasí.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Atmosféra Opakování – znáte z P: vzdušný obal Země
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ.9.24 –DRUHOHORY- pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Co je fyzická geografie?
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Atmosféra Země, Atmosférický tlak
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. předpověď počasí na 30. dubna 2009 OBLAČNOST 6.00.
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
ATMOSFÉRA.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – ledovce autor VM:Ondřej Vojáček.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
POČASÍ A PODNEBÍ Mgr. Petr Králík.
Podnebí.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – pedosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Atmosféra VY_32_INOVACE_00_ATMOSFÉRA autor: Helena Nováková
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Měsíc autor VM:Ondřej Vojáček období.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – sféry Země autor VM:Ondřej Vojáček.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Slunce a vesmír autor VM:Ondřej.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
VY_32_INOVACE_M.2.12 _Násobení a dělení č.3_ prezentace
VY_52_INOVACE_PRV.3.26_Složení půdy_pracovní list
Biosféra.
Atmosféra autor: Mgr. Jana Mikešová
Vznik a vývoj atmosféry Země
Podnebí, podnebné pásy.
Vlastnosti plynů Pohyb je základní vlastnost všech těles ve vesmíru. Toto tvrzení platí pro celý vesmír – pro hvězdy, planety, komety, pro celé galaxie.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK ŠKOLA: ZŠ A MŠ J. A. KOMENSKÉHO V NOVÉM STRAŠECÍ AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ATMOSFÉRA ROČNÍK: 6. ročník.
Atmosféra Složení a stavba Projekt: Mozaika funkční gramotnosti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ ZEMĚPIS.
= vzdušný obal Země (atmos = pára z řečtiny) - zabraňuje výkyvům teplot na Zemi - chrání Zemi před kosmickým zářením, meteority - umožňuje život na Zemi.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Rovnoběžky a poledníky VY_32_INOVACE_C13 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Atmosféra je plynný obal Země, který je k Zemi připoután gravitační silou, která nám zaručuje, že plyny neuniknou do okolního vesmírného prostoru. Model.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Atmosféra tornádo bouřka led oblačnost.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Atmosféra - podnebí I. – teplotní pásy Tomáš Kvasný Zeměpis Březen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu.
VY_52_INOVACE_ČLAJS_06_JF Počasí a podnebí v ČR
PODNEBÍ A POČASÍ ČESKÉ REPUBLIKY
ZEMĚPIS - 6. ročník Atmosféra
ATMOSFÉRA atmosféra a její vlastnosti
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
JAK SE RODÍ POČASÍ.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ATMOSFÉRA.
ATMOSFÉRA.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ATMOSFÉRA Plynný obal Země
Transkript prezentace:

VY_52_INOVACE_Z.6.24-atmosféra, počasí-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM: 6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra, počasí autor VM: Ondřej Vojáček období vytvoření VM: duben 2012 anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 6.ročníku vzdělávacího oboru Člověk a příroda, vyučovacího předmětu Zeměpis, tematického okruhu – sféry Země. Formou prezentace zpracovává téma atmosféra.

Počasí a podnebí Atmosféra

Atmosféra, počasí Počasí je okamžitý stav atmosféry (troposféra) Dolní část atmosféry, ve které se vytváří počasí se nazývá troposféra V atmosféře sledujeme: Stupeň oblačnosti, teplotu vzduchu, srážky, vítr, vlhkost vzduchu, atmosférický tlak, …

Vrstvy atmosféry Troposféra- vrstva nejblíže k Zemi, tam se tvoří počasí Stratosféra Mezosféra Termosféra Exosféra- vrstva nejvzdálenější Zemi

Atmosféra, podnebí Podnebí je dlouhodobý stav počasí A charakterizují ho dlouhodobé průměry teplot vzduchu, dlouhodobé srážkové průměry, …

Podnebí, teplotní pásy Severní pól Studený pás mírný teplý rovník Jižní pól

Podnebí Pro každou krajinu je typické určité podnebí Podnebí se mění Globální oteplování