Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej."— Transkript prezentace:

1 název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej Vojáček období vytvoření VM:duben 2012 anotace:Výukový materiál je určen pro žáky 6.ročníku vzdělávacího oboru Člověk a příroda, vyučovacího předmětu Zeměpis, tematického okruhu – planeta Země. Formou prezentace zpracovává téma Glóbus-zmenšený model Žemě. VY_52_INOVACE_Z.6.04-Glóbus-model Země -prezentace

2

3  Jak vypadá povrch Země nám přibližují glóbus a mapa  Obě zobrazení mají své výhody i nevýhody

4  Je zmenšený model Země, je na něm dobře patrné:  Kulovitý tvar Země  Ukloněná zemská osa  Rotace Země *nejčastěji na glóbu najdeme odstíny zelené, modré a hnědé (nížiny, voda, hory)

5  Nevýhoda: zkreslení mapy (zobrazení kulové plochy do roviny)  Soubory více map se snadno vejdou do jedné knihy- atlasu  Mapy: obecně zeměpisná, politická, synoptická mapy(předpověď počasí), mapa průmyslu, mapa zemědělství, turistická mapa,…

6 Nalezneme tyto důležité čáry: rovnoběžky a poledníky, které tvoří souřadnicovou síť (každé místo na Zemi má potom svou polohu jednoznačně zadanou šířkovou a délkovou souřadnicí) Důležité rovnoběžky: rovník, obratníky, severní a jižní polární kruh, Důležité poledníky: nultý, datová hranice

7  Http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commo ns/thumb/6/69/Coronelli_celestial_globe.jpg/ 250px-Coronelli_celestial_globe.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001- [cit. 2012-04-23].


Stáhnout ppt "Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej."

Podobné prezentace


Reklamy Google