Realizace KA 05-06 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - 14. září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Advertisements

Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
C lékařská fakulta – Univerzity Karlovy v Praze Sylabus pro prezentační dovednosti – individuální (IV.) Lektoři: PhDr. Jana Kasalová, PhDr. Jiří.
Celoživotní vzdělávání a projektová metoda vyuČování
Vzdělávání pedagogů napříč MSK
Konference Studánka Rychnov nad Kněžnou Konference Studánka Rychnov nad Kněžnou Projekt CZ.1.07/1.1.03/ Moderně nejen.
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Dne 9. prosince si učitelé I. a II. stupně i při vánočním shonu a přípravách na Vánoční jarmark udělali čas a zúčastnili se kurzu Alternativní formy.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ÚVODNÍ WORKSHOP Ostrava.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Očekávané i neočekávané (Poznatky z pilotáže vzdělávacího programu)
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Environmentální výchova a
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Nadaní na gymnáziích Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 1.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Centrum kolegiální podpory CKP
Transkript prezentace:

realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace KA projektu - KA realizuje partner Univerzita Hradec Králové

Zahájení akce se zúčastnilo učitelů ZŠ a MŠ úvodem byli účastníci seznámeni s projektem s nabídkou další spolupráce i v budoucnu účastníci byli seznámeni s formou vzdělávání a dostali přístupové údaje účastníkům byl formou prezentace a zároveň názorné ukázky s možností vlastního vyzkoušení vysvětlen přístup do internetového kurzu a jeho ovládání účastníci dostali grantové propagační předměty pro účastníky bylo připraveno malé občerstvení přihlášeným účastníkům, kteří se omluvili, byly přístupové údaje předány indivuduálně

akce se zúčastnilo 42 pedagogických pracovníků

zúčastněné přivítal hlavní manažer projektu PaedDr. Antonín Kačírek

Manažerka partnera UHK PhDr. Jana Havigerová PhD. a intendantka vzdělávání PhDr. Blanka Křováčková seznámily účastníky s programem zahájení

po úvodu se zúčastnění rozdělili dvě skupiny, které se po čase vzájemně vyměnily – část se přesunula do místnosti, kde bylo připraveno občerstvení

- část se pro názornou ukázku e-learnigové formy vzdělávání přesunula do PC učebny

Mgr. Jiří Haviger účastníkům formou prezentace a zároveň názorné ukázky s možností vlastního vyzkoušení vysvětlil přístup do WebCT

p. Haviger vysvětlit podmínky a ovládání WebCT zúčastněným bylo předáno uživatelské jméno a heslo a vysvětlen přístup do WebCT, při čemž si zároveň všichni ověřili funkčnost předaných přístupových údajů všichni byli seznámeni s možnostmi využívání WebCT – diskusní fórum s případnými vstupy lektorů, diskusní fórum pouze mezi účastníky kurzu, elektronická pošta mezi účastníky pedagogům/žkám byly vysvětleny i podmínky úspěšného zakončení kurzu závěrem p. Haviger předal všem účastníkům kontaktní údaje pro případné dotazy či nejasnosti

Příloha č. 1 Prezentace pro účastníky vzdělávacího kurzu – zahájení vzdělávání

Univerzita Hradec Králové Jana M. Havigerová Blanka Křováčková Nadané dítě.eu

Přivítání účastníků hlavní manažer projektu PaedDr. Antonín Kačírek

Rozvrh dne 13:00 Přivítání účastníků 13:05 Harmonogram vzdělávání 13:15 Seznámení s online výukovým prostředím WebCT – 2 skupiny 14:00 Beseda s matkou mimořádně nadaného žáka a speciální pedagožkou Mgr. Radkou Schejbalovou 15: 00 Podněty, připomínky, diskuse a závěr

Organizace vzdělávání e-learning – materiály k samostudiu v prostředí WebCT brožura – k samostudiu dnes úkoly na konci každé lekce - dobrovolné autotest – cca 100 otázek, dobrovolné závěrečný test – v prosinci 10 otázek ve WebCT – povinné (80% = úspěšné zakončení)

Organizace vzdělávání přednášky a semináře – období 10/2010 až 12/2011 –současné mezinárodní trendy – Eva Vondráková –výchovné poradenství – Jolana Laznibatová –vztah učitel – nadaný žák – Jolana Laznibatová –komunikace ve škole – koučink – Kateřina Juklová –metody a techniky – projektové vyučování – Vladimíra Hornáčková –moderní technologie – mapování mysli a interaktivní tabule – Miloslav Hubatka –MŠ Rozmarýnek (exkurze) – Eva Vondráková (Praha) –ZŠ JUDr. Mareše Znojmo (exkurze) – Miloslav Hubatka (Zlín)

Přesun rozdělení dle pokynů Dr. Křováčkové 1/2 účastníků přesun do mediální učebny 2/2 účastníků přesun do salonku SM2 ve 14:00 návrat do učebny A1

Beseda Mgr. Radka Schejbalová & Radek Schejbal

Dotazy, podněty ???

Děkujeme za pozornost Jana M. Havigerová Blanka Křováčková

Příloha č. 2 Stručná prezentace pro účastníky vzdělávacího kurzu – přístup a ovládání WebCT

Prostředí WebCT Jiří Haviger FIM UHK

Přihlášení:

Přihlášení:

Děkuji za pozornost Jiří Haviger problémy s WebCT: