MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ploutvové plavání Vybavení Styl Disciplíny ploutvového plavání
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2010 Jan Netuka Seminář Želiv,
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2012 Jan Netuka Seminář Kouty,
S oddílem Pusíků na vršku v Nepomuku –
Biatlon.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
S P O R T Y Z I M N Í.
AC Praha 1890 pořádá. 18.ročník terénního závodu.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
Trénink atletických skoků
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SKOKY NA LYŽÍCH.
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
Zveme školy na okresní kolo ojedinělého projektu. Věříme, že Vaše výkony se přiblíží našim a možná zrovna na Vašem okresním kole započne svou kariéru.
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
SEMINÁŘ TRENÉRŮ VESLOVÁNÍ
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
Orientační sporty a jejich aplikace
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
Technika biomechanika běhu na lyžích
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
Běžecké lyže Běžecké lyže se od sebe navzájem liší vzhledem, tvarem, hmotností, a jízdními vlastnostmi Jízdní vlastnosti lyží vyplývají z jejich vlastností.
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
Historie překážkového běhu
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Běhy na lyžích a Biathlon Naši sportovci. Běhy na lyžích.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
SNOWBOARDING.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Tato prezentace byla vytvořena
Pravidla atletiky 2014/2015.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_42_INOVACE_12_15 Název materiáluKombinatorika.
Vehikl Tour 2015 v sobotu 12. září 2015 proslulého závodu
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
První Amcor Štafeton start na parkovišti firmy Amcor
Kinematika - příklady.
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Historie překážkového běhu
JUNIORSKÝ MARATON 2019.
Transkript prezentace:

MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY

ROZDĚLENÍ Závody se dělí na závody v klasickém stylu a volném stylu Zvláštní disciplínou je skiatlon, při němž běží závodníci polovinu závodní tratě klasicky a polovinu volnou technikou Dalším možným dělením je dělení podle délky tratě – sprintérské tratě a distanční závody

ROZDĚLENÍ II. Dále se jezdí v závodech s hromadným startem, kdy všichni závodníci vyrazí na trať ve stejnou chvíli, nebo v závodech intervalových, kdy závodníci vyjíždějí do závodů v 15 nebo 30 sekundových intervalech Vítězem závodu s hromadným startem je ten, který přijede do cíle jako první Vítězem intervalového závodu je ten, který dosáhne nejlepšího času

SPRINT Sprint je závodem jednotlivců, družstev a nejnověji i smíšených družstev Sprint se jezdí na trati výrazně kratší, než jsou obvyklé běžecké závody Délka trati málokdy přesahuje 2000 m Sprint se jezdí tak, že v 1. části absolvují všichni závodníci trať sami na čas. Do hlavního závodu postupuje 30 jezdců s nejlepším časem

SPRINT II. Následují rozjížďky v 6-ti členných skupinách, z nichž 1. a 2. závodník postupuje do semifinále Ze dvou semifinále postupují první tři do finále Vítězem závodu se stává ten závodník, který vyhraje finálovou jízdu Jezdí se dále sprint dvojic, při němž závodníci jedou stejnou měrou mezi sebe rozdělené úseky a předávají si pomyslnou štafetu Do finále se kvalifikuje 5 nejlepších dvojic

DALŠÍ DISCIPLÍNY Muži jezdí následující tratě: 10 km, 15 km, 30 km, 50 km, skiatlon na 30 km (15 km klasicky a 15 km volnou technikou s přezouváním lyží) a štafety 4 x 10 km (první dva úseky klasicky a druhé dva úseky bruslením) Kromě skiatlonu, kde jsou předem dány běžecké styly, se běhají všechny tratě jak volnou technikou, tak klasicky Styl určí před závody pořadatel závodu, na MS nebo OH určuje styl FIS

Děkuji za pozornost