CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR
Advertisements

Aktuální výsledky Národního programu screeningu karcinomu prsu
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Úhradová vyhláška, a regulace v letech 2009, 2010 a 2011.
Postupy při nálezu rezistence v prsu
Seminář o všech aspektech choroby Charcot-Marie-Tooth Senát ČR 7. 11
1 Zaměstnávání cizinců a hospodářská krize M. Kalinová, MPSV.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě za období 2005 až 2012 VÝROBA za uvedené období celkem: ks vozidel PRODEJE za uvedené období celkem:
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Léčba karcinomu štítné žlázy u pacienta v chronickém dialyzačním programu a monitorování hladiny TSH po aplikaci Thyrogenu. Lenka Kristenová Pavel Širůček.
Informace z NZIS na úrovni krajů Péče o děti a dorost v Jihočeském kraji v roce prosince 2004.
Triplicitní nádorové onemocnění (kazuistika)
Nemocnost dětí v Ostravě
Analýza Centra ProEquality
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Aktuální informace o vyšetřování c-erb-2 genu v referenční laboratoři a návrh změny v indikačních kritériích Hajdúch M., Petráková K., Kolář Z., Trojanec.
Komplexní pohled na pacienty metadonového subst. programu
Mezioborová spolupráce v pneumoonkologii
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Vývoj karcinomu prsu v nemocnici Vsetín v letech 1985 až 2012 MUDr. Zdeněk JANÁČEK.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
Darja Hrabánková Navrátilová
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Školní stravování Souhrnné informace ze zjištění České školní inspekce v oblasti školního stravování.
ONKOMARKERY mají význam v ambulantní praxi ?
Zábavná matematika.
Systém financování v primární péči
Mgr. Ladislava Paterová
Změna kvality života u žen s diagnostikovaným karcinomem prsu
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Co dělat, když gynekologové neposílají na screening?
TK SANANIM NĚMČICE DUÁLNÍ DG. V TK Němčice Bc. Martin Hulík
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Lékárna a léčba závislosti na tabáku
Chyby a omyly v péči o prsy z pohledu klinika
KONSTRUKČNÍ BEZPEČNOST VÝTAHŮ V ROCE PRINCIPY v ČR 50léta – evropská bezpečnostní špička 50léta – evropská bezpečnostní špička 60 léta – jakost.
Zdravotní stav obyvatel v Ústeckém kraji RNDr. Jiří Skorkovský
Analýza I. – primářský sbor
Resekční výkony u tumorů pankreatu
KONTROLNÍ PRÁCE.
PREVENTIVNÍ PÉČE.
V ZÁCNÁ ONEMOCNĚNÍ Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D., MBA prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR generální ředitel Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra.
Obecná onkologie I..
Indikátory kvality mamografického screeningu v podmínkách senologického centra Večeřová L., Zemanová G., Vachoušek J. Centrum pro nemoci prsu, Praha 10.
Depistáž kolorektálního karcinomu – současný stav Josef Doseděl Interní oddělení NMSKB Praha 1.
XIX.den profesora Vladimíra Staška Onkologie 21. století
Diagnostika v mamologii
Klinické audity a jejich smysl Vlastimil Polko Miloš Glatzner Zdeněk Kuběna Oddělení radiologické fyziky Masarykův onkologický ústav.
RDG žádanky a popisy mamografie RDG žádanky a popisy mamografie H. Bartoňková, RDG odd. MOÚ.
Organizace Screeningových Programů z Pohledu MZ ČR Josef Vymazal Poslanecká sněmovna září 2015.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
VIRTUÁLNÍ KOLONOSKOPIE Indikace: Vyšetření je určeno k detekci polypů a karcinomů v případě, že je optická kolonoskopie neúplná netolerovaná kontraindikovaná.
Robotické centrum Vysočina Roboticky asistované operace recta od roku 2007 Provedeno 111 operací da Vinci LAR87 da Vinci APR 24 Stp. CHTRT.
Jana Haberlová Neuromuskulární centrum 2. LF UK a FN Motol, Praha
Pohled Ministerstva zdravotnictví na prevenci v ČR
Onkologie Jitka Pokorná.
Okruhy činnosti práce sestry v ordinaci PL
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 SENOLOGICKÁ PÉČE OD ZAVEDENÍ MAMOGRAFICKÉHO SCREENINGU V PODMÍNKÁCH SENOLOGICKÉHO CENTRA Vachoušek J., Smejkal Vl., Večeřová L., Zemanová G.

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 Výsledky datového auditu mamografického screeningu od 1.9.2002 do 31. 12. 2008

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 Základní ukazatele senologické péče na našem pracovišti od r. 2002 – 2008   screeningová mamografie diagnostická mamografie pro asymptomatické ženy pro symptomatické ženy počet mamografií 40 889 17 625 ultrasonografie 3 670 8.97% 14 827 84.14% biopsie 799 1.95% 1 018 5.77% doplňující mamografie 190 0.46% 22 0.12% klinické vyšetření 362 0.89% 17 466 99.09% karcinomy (histologicky) 201 0.49% 483 2.74% Pozn. Počet vyšetřených žen ve screeningové mamografii 24 985 v diagnostické mamografii 9 586 Pro splnění podmínek akreditace v mamografickém screeningu u asymptomatických žen je nutné dodržovat limity doplňujících vyšetření.

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 Screeningová mamografie - nárůst v letech Počet vyšetření stoupá s počtem doporučení gynekologů a praktických lékařů k první nebo opakované screeningové mamografii (mimo indukovanou péči).

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 podíl screeningových a diagnostických mamografií celkem mamografie 58 514 Klesá počet indikací k diagnostické mamografii (indukovaná péče). Počet v současné době je 4:1. Pozn: 10% diagnostických mamografií je onkologických.

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 Ukazatele kvality - Detekční míra 4,81 Definice: počet zachycených karcinomů při screeningové mamografii na 1 000 vyšetření. Doporučené hodnoty - polyvalentní:5 (incidentní: 3) (EU). Při opakovaných mamografií po 2 letech detekční míra klesá – časná diagnostika incidentních karcinomů. Doporučené hodnoty zemí EU pro audit screeningové mamografie.

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 Ukazatele kvality – Further assesment rate*12,27 % Definice : počet doporučení k doplňujícímu vyšetření (doplňující mamografie, ultrasonografie, biopsie). Doporučené hodnoty pod 15% (EU). * Míra doplňujících vyšetření Počet doplňujících vyšetření může být i vyšší, pracoviště senologického typu zajišťuje komplexní přístup k onemocnění prsu, včetně diagnostiky benigních tumorů, hormonálních, zánětlivých, vývojových a jiných změn prsu.

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 Ukazatele kvality - Recall rate 8, 97 % Počet doporučení k ultrasonografii je též přímo úměrný zkušeností radiodiagnostika při posuzování mamogramu.

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 Ukazatele kvality – poměr biopsií pro benigní a maligní onemocnění 1,11:1 Doporučené hodnoty - povinné < 2:1 (doporučené <1:1) (EU) Počet maligních a benigních biopsií by měl být vyrovnán.

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 Screeningové pracoviště – základní požadavky nalezení co největšího počtu karcinomů ve vyšetřované populaci – detekční míra 5 polyvalentní (3 incidentní) co nejméně (zbytečných) vyšetření – doplňující mamografie, ultrasonografie, biopsie (further assesment rate pod 15%) co nejméně doplňujících ultrasonografických vyšetření (recall rate pod 10%) co nejmenší poměr mezi maligní a benigní biopsií (1:1) minimalizace ceny diagnostického procesu (cca 900 CZK) omezení psychického strádaní žen v diagnostickém procesu, snížení morbidity splnění indikátorů kvality při vedení datového auditu na základě doporučení Komise Ministerstva zdravotnictví pro screening nádorů prsu. Reakreditace po dvou letech.

CENTRUM PRO NEMOCI PRSU P R A H A 1 0 , C H M E L O V Á 6 KONEC PREZENTACE 1. část