ACOLOR s.r.o..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chemičky    .
Advertisements

Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Ekologické stavby Zpracoval: Jan Vojtěchovský.
DPC GmbH & Co. KG Tenkovrstvé práškové laky Essenbach / Altheim.
SÍTOTISKOVÉ BARVY …Čím tiskneme?.
stavebnictví Dřevěné konstrukce a stavby
stavebnictví Dřevěné konstrukce a stavby
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Zásoby podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Kuchyně a kompletní interiéry na zakázku
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
Systémy tisku CTP a CTF semestrální práce
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Řízení jakosti Číslo předmětu: Na cvičení je nutno nosit: - vlastní přezůvky, -kalkulačku se základní statistikou Cvičení budou v laboratoři.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 2 T AFORGE A. S.  patří do holdingu TATRA TRUCKS, a.s.  zaujímá jednu z vedoucích pozic kovárny zápustkových výkovků v ČR 
Zpracování odpadu v dřevozpracujícím průmyslu
Ing. Václav Jandáček Projektová, konzultační a inženýrská kancelář
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
VY_52_INOVACE_ZB03_0764TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_TECHNOLOGIE_T_18
STAVEBNICTVÍ Technologie
stavebnictví Dřevěné konstrukce a stavby IZOLACE PROTI OHNI STA2
ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Obsah Vnější omítky Nátěry Obklady. Varianty povrchových úprav fasád, výběr optimálního řešení z hlediska užitné hodnoty a ceny.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Řízení a vizualizace záložního diesel-agregátu
Velkoplošné aglomerované materiály.
Tato prezentace byla vytvořena
MOČOVINO-FORMALDEHYDOVÉ PRYSKYŘICE
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Povrchová úprava Plní dvě funkce – ochrannou a estetickou. Ochranná funkce spočívá v odolnosti proti mechanickému poškození, vlhkosti, působení různých.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Článková otopná tělesa Ing. Vladimíra Straková.
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
Technologie moření Plocha musí být obroušena, namočena a znovu obroušena. Z povrchu odstranit pryskyřici, plochy které se zesvětlují nutno předem vybělit.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Speciální úpravy ploch a boků
Bělení Bělením se zesvětlují plochy a skvrny.
Způsoby nanášení nátěrových hmot
Moření Změna přirozené barvy dřeva barvícími kapalinami nebo parami. Málo výrazné dřevo se přibarvuje na tmavší odstín nebo se napodobují vzácnější druhy.
Montáž Typový technologický postup: - montáž předních noh se sedadlem,
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Firemní prezentace Taforge a.s.
Technologie provádění CB krytů
PRESENTATION APROCHEM 2006.
Distribuce - placement
Rozdělení lepidel Přírodní lepidla rostlinná – mouky, škroby, dextriny, přírodní pryskyřice a přírodní kaučuky. Přírodní lepidla živočišná – klihy glutinové.
Confidential Modernizace 1 › Řada ROBUST › Nízký vývin tepla › Vysoké rychlosti › Materiály › Použití speciálních ocelí (SHX, EP) a keramických materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI-2.4 NEBEZPEČNÝ ODPAD.
VÝROBA CELULÓZY (BUNIČINY) Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov, Jiráskova 888.
Nové oděvní materiály Další možnosti vývoje materiálů.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV SŠ:SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR:Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE:15. Výroba pažby NÁZEV SADY:Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Nátěrové hmoty VY_32_INOVACE_28_574
Broušení, povrchová úprava Výroba špalíku na broušení
Materiály pro povrchovou úpravu výrobků VY_32_INOVACE_28_572
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Transkript prezentace:

ACOLOR s.r.o.

Společnost Acolor s.r.o. byla založena roku 1995. Cíl : prodej materiálů, poradenství a servis v oblasti povrchové úpravy dřeva Našimi zákazníky jsou jak průmysloví zpracovatelé ,tak i drobní spotřebitelé a restaurátoři . Dodavatelé: Wildschek Lacke, Wedevag,Slip Naxos Svedo,Pattyn vernissen-CIRANOVA

Sklad Acolor s.r.o. Prodejna Acolor s.r.o.

Rok 1998 - majetkově vstupuje Fa.Wildschek Lacke Rok 2001- rozšíření nabízených materiálů o oleje,vosky a šelaky – firmy Pattyn vernissen –CIRANOVA Rok 2003 -přestěhování společnosti do nových prostor Rok 2004 – výroba vlastních mořidel Rok 2005- navázání spolupráce s fa.DEBAL Coatings

Dřevotvar v.d. Jablonné nad Orlicí, Stavbyt Kroměříž, Tvar Klatovy, Mezi zákazníky společnosti Acolor s.r.o. patří nebo patřily výrobní družstva např: Dřevotvar v.d. Jablonné nad Orlicí, Stavbyt Kroměříž, Tvar Klatovy, Akciové společnosti např: Jitona a.s., Interier Praha a.s, Ton a.s, Tusculum a.s., Intea a.s. a společnosti s ručením omezeným např.: Elektroduha s.r.o., Kazeto s.r.o., Pavel Vaněk s.r.o. TRAntoš s.r.o., AntikArt s.r.o. a jiné. Společnost Acolor s.r.o. je subdodavatel společnosti IKEA .

Sortiment Mořidla - vosková- pozitivní - vodová – od jednoduchých z přírodních barviv přes srovnávací , rustikální až po pozitivní s omezením zvedáním dřevních vláken -lihová stříkací pro stříkání na lak -rozpouštědlová- stříkací, máčecí, rustikální,syntetická, Laky - nitro – od 22% sušiny po reaktivní nitrolaky s 42% sušiny - 2k laky – kyselino tvrdnoucí, polyuretany (50% tužidla) , kombinace polyuretan-akrylát a akrylát (10% tužidla), - 1k vodouředitelné laky a barvy s vysokou odolností proti potu a domácím chemikáliím -2k vodouředitelné laky -UV laky a barvy– pro válcování 100% sušina , vodouředitelné UV laky a barvy -plniče pro MDF desky – na základě poluretan-akrylátu, vodouředitené – sušina 60-70% Oleje -pro nábytek , podlahy, speciální oleje pro exotické dřeviny( terasy) , teakové oleje, Vosky -anglické vosky –různého provedení a vlastností, parketové vosky , správkové vosky Tvrdé oleje a vosky – a kombinace – odolné povrchy vůči vodě a domácím chemikáliím Šelaky- ve formě politur nebo šupinky Údržba a pomocný materiál

Jedna z možností povrchových úprav Motto: neexistuje ekologický lak a mnoho přírodních materiálů je také škodlivých. Použití rozpouštědlových nebo vodouředitelných laků má svoje úskalí jak při aplikaci tak i při likvidaci. Při nahrazení rozpouštědlových laků za vodouředitelné se pouze přesouvá problém ekologické zátěže.Na výrobu , zpracování a likvidaci vodouředitelných NH je potřeba více energie, kterou musíme někde vyrobit. Při sečtení energetické náročnosti na výrobu NH, zpracování a likvidaci se jeví jako nejméně náročné alkydové pryskyřice s nitrocelulózou a nebo v současné době jako jedno z možných řešení, na požadavky snížení ekologických zátěží, je použití vosků a olejů pro dokončení nábytku a dalších dřevěných ploch, oleji a vosky, které jsou např.: biologicky odbouratelné , mají vysokou sušinu a jiné výhody. Jsou nepostradatelné pro firmy , které nemají z různých důvodů odpovídající zařízení (stříkací boxy s filtry a jiné). Množství dřevěných ploch dokončených oleji a vosky se zvyšuje a dnes představuje podle statistiky 26% z dokončených ploch.

Výhody při použití vosků a olejů Přirozený vzhled dřeva Jednoduchost při aplikaci(ručně nebo i stříkáním) Nižší ekologická zátěž než při použití laků (jak vodouředitelných , tak i rozpouštědlových) Jednoduchá opravitelnost

Nevýhody při použití olejů a vosků Delší schnutí ( při použití UV odpadá) Menší odolnosti ve srovnání s laky Nutnost ruční práce

Ukázka konečného vzhledu povrchu po aplikaci mořidlem a voskem Ukázka před aplikací brus zrno 220 Ukázka po moření Ukázka po voskování a leštění

Použití olejů pro venkovní povrchovou úpravu- terasy, konstrukce, pergoly a jiné: Použití olejů se jeví do budoucnosti jako jediné správné řešení z hlediska zachování přirozených vlastností dřeva, údržby a opravitelnosti. Je potřeba pouze definovat požadavky na konečné vlastnosti konstrukce (venkovní plochy) a podle toho volit systém dokončení. Dnešní oleje jsou různě kombinovány pro vylepšení vlastností.