Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP"— Transkript prezentace:

1 Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP TECHNICKÉ ČINNOSTI - LEPENÍ, TMELENÍ Mgr. Petra Viktorová

2 1. LEPENÍ 2. TMELENÍ 3. MOŘENÍ 4. LAKOVÁNÍ

3 Lepení= pevné nerozebíratelné spojení
Lepidla: živočišného původu rostlinného původu syntetická - vyrobená chemickou cestou

4 Lepení dřeva a plastů: Při lepení musíme zvolit správný druh lepidla. Seznámíme se s návodem na použití. Dodržujeme bezpečnost a hygienu práce. Slepovaný spoj musí být suchý, odmaštěný, podle potřeby zdrsněný. Lepidlo nanášíme štětcem, stěrkou, třískou. Vrstva lepidla musí být rovnoměrná. Slepované plochy přitlačíme ztužidlem nebo zatížíme.

5 Tmelení dřeva: Tmelení dřeva provádíme, abychom vyrovnaly povrch (trhliny, otvory) a přitom zachovaly estetický vzhled. Samovýroba: smícháme piliny dřeva s lepidlem ChS Epoxy 1200.

6 Tmelení dřeva: Při tmelení musíme zvolit správnou barvu tmelu. Tmel nanášíme ocelovými nebo plastovými stěrkami. Vrstva tmelu se po zaschnutí přebrousí. Dodržujeme bezpečnost a hygienu práce.

7 Moření dřeva: Moření dřeva je dokončovací povrchová úprava. Účelem moření je výraznější zbarvení nebo napodobení vzácných dřev. (eben, palisandr, mahagon)

8 Moření dřeva: Seznámíme se s návodem na použití. Mořidlo nanášíme štětcem nebo houbou. Mořením není dřevo chráněno před vodou a vlhkostí. Pro trvalejší povrch provedeme lakování.

9 Lakování dřeva: Lakování dřeva je transparentní nátěr(průhledný). Účelem lakování je ochrana dřeva před vlivem vzduchu, vlhkostí a opotřebení. Druhy laků: interiérové, exteriérové nitrocelulózové, epoxidové, olejové, vodou ředitelné, lazurovací

10 Lakování dřeva: Seznámíme se s návodem na použití. Lak nanášíme štětcem nebo pomocí stříkací pistole nebo máčením. Lak nanášíme v několika vrstvách. Každou další nanášíme až po vytvrzení a přebroušení předchozí vrstvy.

11 ZDROJE: Activ Software


Stáhnout ppt "Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP"

Podobné prezentace


Reklamy Google