Single Sign On, Mobilita ve zdravotnictví. 2  BULL s.r.o. založena v roce 1993  100% vlastníkem Bull s.r.o. je Group Bull  Akvizice: v r. 1999 100%

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Advertisements

Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Základy databázových systémů
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
ZMVŠ. Bezpečnost Windows 8 Dynamic Access Control (DAC) Volně – Dynamický kontrolní přístup) rozšíření NTFS access control listů (ACL) o složitá pravidla.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Když rozhoduje každá vteřina
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
Gecko mbH. Rostock, SRN –  V současnosti jsou používány nezávislé systémy pro jednotlivá oddělení a centrální systém SAP IS-H* MED.
Architektura systému Windows
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Vývoj nemocničního informačního systému v CACHÉ
Řízení přístupových práv uživatelů
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-11.
Nepodceňujte ochranu firemních dat Martin Ondráček & Adriana Gregr Product Director & Sales Director.
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
Petr Paukner Konsultant
SOM Konference Microsoft Days –
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
Databázové systémy Architektury DBS.
OBSAH PREZENTACE Elegantní autentizace = Digipass GO 1 Snadné ovládání
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
JEDINÉ ŘEŠENÍ – OD HESEL K ČIPOVÝM KARTÁM! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Jaroslav Maurenc Solution Sales Professional Security & Management Microsoft ČR.
Jednotná autentizace Pavel Dobiš, ICT Security Architect Důvěřujte JEN PROVĚŘENÝM…
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Školní informační systémy
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
ANECT a.s. – představení společnosti
System Management.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
Zuzana Sedláková Microsoft Corporation
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
OCHRANA DAT – JEDNODUŠE A ZCELA BEZPEČNĚ! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.,
T - SOFT spol. s r.o. Systém integrované bezpečnosti Mgr. Pavel Hejl, CSc 2007.
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Blíží se datové schránky,. aneb „Nepropadejte panice!“
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
Autor : Ing. Zdeněk Sauer, Senior Security Consultant SODATSW spol. s r. o.; Horní 32; Brno; Czech Republic
Zabezpečení a správa pracovních stanic, virtualizace Jan Písařík – chief of technical support.
PACS Picture Archiving and Communication System
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
Vývojově a aplikačně orientovaná společnost se specializací na oblast snímacích a dohledových systémů pro zpracování a přenos medicínských dat CleverTech.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
Identity a Access management Petr Štros
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
as4u advanced system for you
Identity management v UIS
Zabezpečení www stránek
Elektronický (digitální) podpis
Transkript prezentace:

Single Sign On, Mobilita ve zdravotnictví

2  BULL s.r.o. založena v roce 1993  100% vlastníkem Bull s.r.o. je Group Bull  Akvizice: v r % podíl ve společnosti Ingenico CZ  Obrat Bull s.r.o. v roce 2006: 560 mil.Kč  48 zaměstnanců  Člen Francouzsko-české obchodní komory  Certifikace : – NBÚ typ „ Důvěrné“ – ISO 9001:2000 a ISO 14001:2005 – Microsoft GOLD Partner – IBM Premier authorized service and sales partner Bull s.r.o.

3 Jak chápeme zdravotnické zařízení  Mnoho aplikací – RTG, laboratoř, praktici, specialisté,…..  Mnoho systémů – V různých DB systémech – V různých počítačích  Potřeba přístupu lékařů do různých systémů od různých dodavatelů  Potřeba rychlého přístupu k informacím bez složitého zadávání a ověřování  Umožnění přístupu z jednoho pracoviště více osobám

4  Diverzifikace přístupu – Podle typu lékaře, sestry, atd….  Bezpečnost přístupu – Jedná se o velmi citlivá osobní data pacientů – Mnoho systémů  Personál se obměňuje – Sestry, atd… - nutno zajistit kontinuitu informací  Pacient často neví o nepropojených systémech – Například informaci o alergii uvede na jednom oddělení a na druhém již ne, což může mít za následek až životní problémy Jak chápeme zdravotnické zařízení

5 Řešení  Řešením nejen uvedených problémů je speciální řešení pro oblast zdravotnictví Single Sign On od společnosti Bull

6 Typy aplikací ve zdravotnictví  Kancelářské aplikace (mail, MS office, …)  Back office (lidské zdroje, účetnictví,..)  Front office (styk s pacienty) – Příjem pacientů – Příjem – Pohotovostní příjem – Administrativní zpracování – Oddělení – Lékařská a technická péče – Lékařské systémy (laboratoře, rentgen, kardiologie, psychiatrie, atd.) – Záznamy pacienta

7 Typy zařízení  Standardní PC – Administrativa, chráněno heslem, kartou, svázáno s uživatelem  PC na pohotovosti – Mnoho uživatelů, přístup k sadě aplikací – Využití FUS (Fast user switching), aktivního RFID (pouhé přiblížení se k zařízení zajišťuje autorizaci) – Atd…  Kombinované PC – PC v kanceláři lékaře – Vzdálený přístup přes identifikační modul, sdílení dat s ostatními odděleními/systémy/lékaři

8  Automatická detekce a ověření uživatele při přiblížení k PC  Automatické uzamknutí PC při oddálení  Rozsah detekce je možné nastavit od 0 do 20m  Rychlé a bezkontaktní přihlašování k aplikacím  Integrace RFID s heslem, PINem nebo Biometrikou  Možnost automatické otvírání aplikací  Možné rychlé střídání uživatelů na jednom PC  Možnosti používání jedné uživatelské session na více PC v Citrix modu Identifikace uživatelů pomocí radiového signálu

9 WiseGuard middleware (security services) Extended Manager Advanced Login Token Manager SSOWatch Directory Čipové karty USB tokeny Čtečka otisku prstu WiseGuard RFID Mobile E-SS0Mobile Protect File Encryption Fast user switching  Podporované OS a aplikace  XP, 95, 98, 2000,NT 4.0  Win. Terminal Server  Citrix (MetaFrame, NFuse)  Web aplikace  DOS… Modulární řešení SSO

10  Rychlé přihlášení ke všem aplikacím  Uživatel si potřebuje pamatovat pouze jedno heslo  Možnost pověřit jiné uživatele přístupem bez sddělení hesla  Uživatel je schopen sám přidávat aplikace do systému SSO  Snadné sdílení jediného s PC více uživateli a to bez nutnosti uzavírání aplikací  Možnost pro přihlášení i v případě zapomenutí hesla či tokenu Přínosy nabízeného řešení pro uživatele

11  Použití dvoufaktorového přihlašování jako USB token, čipová karta, čtečka otisku prstu či rádiového token  Vylepšení politiky hesel – uživatel nepotřebuje znát hesla k aplikacím  Možnost provádění auditů bezpečnosti a vyhotovovat reporty  Rozdělení administrátorských práv  Umožňuje kontrolovat a zpravovat identity uživatelů Přínosy nabízeného řešení pro bezpečnost

12  Snížení požadavků na HelpDesk až o 30% (Resetování hesel, zapomenutí tokenu)  Rychlá implementace do stávající infrastruktury, podpora Active Directory, Open directory atd…  Není potřeba žádný zásah do aplikací používaných v SSO  Rychlá implementace nových aplikací pouze pomocí Drag and Drop  Není zapotřebí nový HW  Možné rozšíření na celý Identity Access Management Přínosy nabízeného řešení pro administrátora

13  Zlepšení efektivity uživatele  Nemocniční personál má efektivnější a bezpečnější přístup k datům, která se používají k léčení pacientů.  Snížené náklady na helpdesk  Helpdesk už není zahlcen problémy s hesly. Jednoduše přidává nové uživatele a zpravuje stávající identity.  Přístup k zabezpečeným aplikacím  Bez ohledu na používaný typ pracovní stanice (standardní, pohotovostní nebo kombinované) je přístup k osobním údajům o pacientech řádně chráněn systémem centralizované kontroly přístupů. Přihlašovací jména k aplikacím se ukládají a v případě potřeby je lze kontrolovat. Shrnutí

14  Association Interhospitaliere du Tournaisis a.s.b.l.  Alabama Department of Public Health  MNH Mutulle Nationale Des Hospitaliers et des Personal de Sante  uživatelů ve zdravotnictví  Ve více než 300 nemocnicích Reference

15 Děkujeme za pozornost.