Historie, současnost a budoucnost akce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee.
Nabídka partnerství v rámci projektu „Dobrovolní hasiči roku 2014“ Motivační program s oceněním a finančními dary 1Nabídka partnerství ankety Dobrovolní.
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
Pivní a vinné slavnosti 2014
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Klientská prezentace Anna Tomanová 3.ročník bc
SRDCE NA DLANI 2005 Řada charitativních koncertů na pomoc Fondu Ohrožených Dětí.
Nabídka rozhlasové reklamy 2013 BBC/ZET rádio. BBC/ZET rádio Charakteristika BBC/ZET rádio Zpravodajsko-informační stanice, jejíž značnou součástí je.
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Dívčí Akademie ragby 2013 Nabídka pro partnery | Praha.
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
4. a 5. Září 2009.
52. Ročník slavností chmele v Žatci
Prezentace projektu „ CAVE BEAT 2012 “ mezinárodní hudební festival v jeskyních Jeskynní tep o.s. Správa jeskyní ČR Správa CHKO Moravský kras.
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
Historie, současnost a budoucnost akce. Dočesná v Žatci, slavnost chmele a piva je tradičně vrcholnou akcí královského města, které v roce 2004 oslavilo.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
19. ROČNÍK ČERVENCE 2010 NEJSTARŠÍ FUTSALOVÝ TURNAJ NA MORAVĚ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ OD ROKU 1992 KONANÝ TRADIČNĚ V PŘÍJEMNÉM PROSTŘEDÍ HÁZENKÁŘSKÉHO.
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
Mezinárodní závody agility Rožnov pod Radhoštěm
BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014.

Jsme  Webový portál+ herní servery  Návštěvnost i přes 4900/den (statistiky toplist)  Na našich serverech se hraje jedna z nejoblíbenější internetových.
Věrnostní program 2011 Národní památkový ústav a Plzeňský Prazdroj
Nabídka reklamních ploch
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
Destinace Dolní Poohří
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
P R E Z E N T A C E F OR G OLF a PŘÁTELÉ Turnaje For Golf a přátelé 2010 V letošním roce plánujeme 10 – 11 turnajů. V každém turnaji bude soutěžit.
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
ICT triatlon - 5. ročník triatlonu pro pracovníky ICT Račice června 2010.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
PROFIL AGENTURA XACT s.r.o. Agentura Xact s.r.o., Ruská 8, Praha 10.
LEGISLATIVNÍ RÁMEC A LIMITY (POH kraje) :   snížit maximální množství biologicky rozložitelných komunálních odpadů (BRKO) ukládaných na skládky tak,
PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Tisková konference 13. dubna 2016 Program  – Prezentace ke Světovému dni investičních fondů Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT 
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION 7. –
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Marketingová analýza společnosti Pivovar Ferdinand s. r. o.
statutární náměstkyně hejtmana
59. mezinárodní strojírenský veletrh
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
PROJEKT "START" - speciální nabídka pro podnikatele
SOBOTA OD 11 HODIN.
VARIANTY A CENÍK REKLAMNÍHO ZVIDITELNĚNÍ
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

Historie, současnost a budoucnost akce

Historie akce „Žatecká Dočesná“ Dočesná v Žatci, slavnost chmele a piva je tradičně vrcholnou akcí královského města, které v roce 2004 oslavilo 1.000 let od svého založení. Slavnosti se konají pravidelně vždy na konci prázdnin v roce 2006 to bude 1. a 2. září. Tato akce vznikla původně jako oslava dočesání posledního chmelového štoku, a v průběhu let doznávala mnoha proměn. V dnešní podobě se těžištěm oslav a zábavy stalo centrální náměstí Svobody, kde je před radnicí umístěno hlavní pódium, na kterém se po oba dny střídají zábavné pořady především hudebních žánrů. Nedílnou součástí jsou chmelové a pivní soutěže, mezi nejoblíbenější patří ruční česání chmele a tanec s korbelem piva na hlavě. Výjimečnost programu umocňuje historická divadelní scénka jejímž vyvrcholením je korunování krále chmele chmelovým věncem, volba královny chmele, slavnostní narážení pivního sudu a strhnutí posledního štoku v nejmenší chmelnici na světě, která se nachází přímo na žateckém náměstí. Speciální programy jsou na dalších dvou scénách. Na dětské scéně do podvečera probíhají pásma soutěží, písniček a her, do kterých se děti zapojují a mají možnost vyhrát zajímavé věcné ceny. Ve večerních hodinách na tomto pódiu probíhá rockový program převážně amatérských skupin, doplněný o vystoupení jedné či dvou rockových hvězd. Třetí scénu tvoří pódium s programem zaměřeným na folkovou a country muziku.

Historie akce „Žatecká Dočesná“ Na Žatecké Dočesné se představují pivovary z celé České republiky, ale i ze zahraničí. S ohledem na skutečnost, že akcí podobného charakteru se v ČR koná několik, snažíme se posunout slavnosti do roviny neformálního setkání pivovarů, především těch, které vaří pivo ze žateckého chmele. Tradičně se zde představuje 15 až 20 pivovarů, prezentujících kolem 40 druhů piv. Po několik let je také organizována odborná degustace, která se stala prestižní záležitostí přihlášených pivovarů a svým rozsahem a významem patří mezi 5 nejvýznamnějších degustací v České republice a její výsledky jsou mezi pivovary velmi ceněny. Pravidelně se jí zúčastní kolem 20 pivovarů se 50 druhy vzorků. Celkově se této soutěže účastní 120 degustátorů z řad laické i a odborné veřejnosti . Koná se ve Chmelařském institutu pod vedením poroty, složené z odborníků na pivo a chmel, výsledky jsou druhý den prezentovány široké veřejnosti na hlavním pódiu a ve všech médiích. Mezi zajímavé doprovodné akce náleží tradiční výstava drobného zvířectva, burza pivních etiket, volejbalový turnaj, a v posledních letech aktivity občanského sdružení Chrám chmele a piva, každoroční vytvoření rekordu v délce hada z pivních kelímků a recesní expozice Muzea Homolupulů s nejstarším pivařem Lojzou Lupulínem v husitské baště.

Náhled na plakát akce „Žatecká Dočesná 2005“

Náhled na oboustranný leták akce „Žatecká Dočesná“

Ohlédnutí za posledním ročníkem Dočesné Divadlo Žatec: Ohlédnutí za posledním ročníkem Dočesné V programu “Žatecké Dočesné 2005” mimo jiné vystoupili: Katapult, Děda Mládek Illegal Band, Ivan Hlas, Patrik Hezucký, Karel Černoch, Švihadlo, Touch, Žatečanka, Strahovanka, Cop, Nevím, Josef Fousek, Country Trio Hany Horecké, Nightwish Revival, Laura a její tygří a dalších více jak 30 účinkujících. Jedinečným zážitkem pro 20 000 diváků bylo koncertní a scénické ztvárnění legendárního projektu Pink Floyd – The Wall v podobě čtyřiceti hudebníků okolo pana Filipa Benešovského. Dočesná a rekordy: V průběhu Žatecké Dočesné proteklo ústy návštěvníků cca 100.000 piv, což představuje 1000 ks. 50 litrových sudů. A tím byl překonán dosavadní rekord slavností. Mediální ukazatele: Vedle mediálního plánu, který byl vypracován před projektem a který byl z velké části naplněn, je nutné zaznamenat i ten fakt, že zmínka o Žatecké Dočesné se ve větším či menším rozsahu objevila i ve všech celoplošných periodikách, dále pak v regionálních zprávách televize Nova a Prima, dále akce byla zmíněna na regionálním okruhu společnosti Karneval a vedle mediálního partnerství, které je opět zmíněno v mediálním plánu, bylo anoncováno ve většině rozhlasových stanic . I po této stránce lze hodnotit informovanost o 48. ročníku Žatecké Dočesné za úspěšnou. Tento výčet neobsahuje tiskové a jiné materiály, které byly samozřejmou součástí celého projektu.

Ohlédnutí za posledním ročníkem Dočesné Návštěvnost na jednotlivých akcích Dočesné: Návštěvnost je rozdělena do dvou dnů. 48. Ročník se konal ve dnech 2. a 3. Září (pátek, sobota). Vzhledem ke kapacitě náměstí Svobody, která činí cca 15.000 osob, byla návštěvnost po oba dny maximální. Produkční různorodost jednotlivých žánrů, kdy se v průběhu projektu vystřídalo mnoho účinkujících a rozsah žánrů se pohyboval od klasického rocku, přes blues, pop až po country a dechovku, je pochopitelné, že každá skupina si přivedla vlastní publikum, které vytvořilo vlastní jádro osazenstva. Samozřejmě publikum během obou dnů se různě prolínalo, ale v zásadě lze odhadnout, že v průběhu obou dní slavnosti navštívilo kolem 40.000 návštěvníků.   Tato čísla vycházejí z odhadů organizátorů, údajů pořadatelů a v neposlední řadě z výpovědi obsluhujícího personálu. Je nutné brát v úvahu fakt, že vstup byl zdarma.

Ohlédnutí za posledním ročníkem Dočesné  Partneři: 48. ročníku se účastnilo více jak třicet partnerů projektu. Akci mediálně podpořily regionální rádia, tisk a televize. Dlužno podotknout, že bez jejich účasti by akce podobného charakteru nemohly být realizovány. Závěrem: 48.ročník žatecké Dočesné byl podle mého názoru velice povedený a za všechny, kteří se na tomto projektu podíleli si přeji, aby jeho úroveň měla neustále stoupající charakter.     V Žatci dne 10. Dubna 2006

Koncept - 49. ročník tradiční dvoudenní akce pro širokou veřejnost - Dramaturgická odlišnost od klasických slavností a festivalů pořádaných v ČR - Vysoká míra kultivovanosti - Oslava chmele a minifestival piva - Účast širokého spektra malých, středních a velkých pivovarů - Bohatý kulturní program na 3 pódiích - Žánrová různorodost programu zasahuje nejširší vrstvy návštěvníků - Akce pro celou rodinu - Atraktivita doprovodných soutěží s pivní tématikou - Dětské atrakce, programy a soutěže o věcné ceny

Lokace a termín akce „Žatecká Dočesná 2006“ - Lokace do centra města na náměstí Svobody, Hošťálkova a Žižkova, autobusového nádraží a divadelní zahrady, včetně přilehlých ulic umožňuje značnou návštěvnost cca 40 000 lidí. - Prostor poskytuje řadu možností realizace kulturních i doprovodných programů na několika samostatných scénách - Konání akce 1. – 2. září 2006 ( pátek - sobota ), 12:00 – 01:00 - Termín nekoliduje s jiným obdobným projektem v okolí - Datum konání akce nezasahuje do období prázdnin a letních dovolených

Potenciál projektu Díky vysoké úspěšnosti předešlých ročníků a historické tradici se dostává do povědomí stále širšího okruhu veřejnosti. Rostoucí úroveň projektu = zvyšování návštěvnosti S vývojem projektu stoupající požadavky v rozpočtové oblasti Žatecká Dočesná je jedna ze stěžejních akcí roku 2006 Zvyšování úrovně = vzrůstající zájem mediálních prostředků

Sponzorský dar v hodnotě nad 10 000 Kč. Nabídka spolupráce Sponzorský dar v hodnotě nad 10 000 Kč. Partner Dočesné 2006 - získá možnost umístění loga na pódiích akce - získá možnost umístění loga v programových letácích určených pro informační centra, cestovní kanceláře, městské úřady, firmy a návštěvníky “Žatecké Dočesné 2006” s celkovým nákladem 20 000 ks a o velikosti skládanky A3 - moderátoři na jednotlivých pódiích seznámí každý den 3 x v průběhu programu návštěvníky se všemi partnery Dočesné 2006

Sponzorský dar v hodnotě nad 20 000 Kč. Nabídka spolupráce Sponzorský dar v hodnotě nad 20 000 Kč. Partner Dočesné 2006 - získá možnost umístění loga na pódiích akce - získá možnost umístění loga pod čarou na oficiálních celorepublikových plakátech v množství 5 000 ks. a formátu A2 - získá možnost umístění loga v programových letácích určených pro informační centra, cestovní kanceláře, městské úřady, firmy a návštěvníky “Žatecké Dočesné 2006” s celkovým nákladem 20 000 ks a o velikosti skládanky A3 - získá možnost zobrazení statického loga Vaší firmy na velkoplošné Led obrazovce, která bude umístěna v prostoru hlavního pódia. V rozsahu společného zobrazení se čtyřmi partnery akce na jedné grafické obrazovce a opakování jedenkrát za 2 hodiny. (cca pátek 4x, sobota 8x) - moderátoři na jednotlivých pódiích seznámí každý den 3x v průběhu programu návštěvníky se všemi partnery Dočesné 2006

Sponzorský dar v hodnotě nad 30 000 Kč. Nabídka spolupráce Sponzorský dar v hodnotě nad 30 000 Kč. Partner pořadu Dočesné 2006 - získá možnost umístění loga na pódiích akce - získá možnost umístění barevného loga za názvem pořadu na plakátech v množství 5 000 ks. a formátu A2 - získá možnost umístění loga za názvem pořadu v letácích určených pro informační centra, cestovní kanceláře, městské úřady, firmy a návštěvníky Dočesné 2006 s celkovým nákladem 20.000 ks a o velikosti skládanky A3 - získá možnost zobrazení statického loga nebo zvukového videospotu v délce 30 sec. na velkoplošné Led obrazovce, která bude umístěna v prostoru hlavního pódia, v rámci reklamního bloku s ostatními partnery akce, a průběžné zobrazení loga pří vystoupení vybraného interpreta. - moderátoři na jednotlivých pódiích seznámí každý den 3x v průběhu programu návštěvníky se všemi partnery Dočesné 2006 - moderátor seznámí návštěvníky s činností společnosti před vybraným programem v předem dohodnutém rozsahu.

Sponzorský dar v hodnotě nad 75 000 Kč. Partner scény na Dočesné 2006 Nabídka spolupráce Sponzorský dar v hodnotě nad 75 000 Kč. Partner scény na Dočesné 2006 - získá možnost umístění loga na pódiích akce - získá možnost pojmenování scény názvem společnosti a umístění barevného loga za názvem scény na celostátním plakátu na Dočesnou 2006 s nákladem 5. 000 ks a o formátu A 2 - získá možnost pojmenování scény názvem společnosti a umístění barevného loga za názvem scény na letácích určených pro informační centra, cestovní kanceláře, městské úřady, firmy a návštěvníky ”Dočesné 2006 s celkovým nákladem 20.000 ks a o velikosti skládanky A3 - získá možnost zobrazení statického loga nebo zvukového videospotu na velkoplošné Led obrazovce, která bude umístěna v prostoru hlavního pódia. - získá možnost komerčního rozhovoru se zástupci společnosti moderátorem akce - moderátoři na jednotlivých pódiích seznámí 3x v průběhu programu návštěvníky se všemi partnery Dočesné 2006

Sponzorský dar po individuálním jednání Generální partner Dočesné 2006 Nabídka spolupráce Sponzorský dar po individuálním jednání Generální partner Dočesné 2006 - získává automaticky všechny výhody předchozí nabídky - získává samostatné zvukové videospoty v průběhu celého programu - moderátoři na jednotlivých pódiích seznámí 8 x v průběhu programu návštěvníky s generálním partnerem Dočesné 2006 - další formy propagace lze dohodnou osobně

Nabídka spolupráce - soutěže na pódiích o ceny a produkty Vaší Další formy propagace - soutěže na pódiích o ceny a produkty Vaší společnosti. - umístění stánku s produkty Vaší společnosti přímo v centru akce. - a další.

Městské divadlo Žatec Kontakty: Ředitel divadla : Martin Veselý Promo manažer : Karel Fiala Adresa: Dvořákova 27, Žatec, 438 01 Tel a Fax : +420 415 710 519 Mobil : 723 474 459 E – mail : futro@seznam.cz URL: www.divadlozatec.cz www.docesna.cz