Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
Advertisements

Seminář dne na téma „Náměty, možnosti a zkušenosti v oblasti práce se žáky s SPU a jejich případné využití na 1. a 2.st. ZŠ Tento produkt.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
ANALYTICKÁ a VZDĚLÁVACÍ fáze Struktura AVF. Oblast OBECNÁ 1. seminář (Kabilka): Obecná východiska tvorby politik a strategických rozvojových.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
VZDĚLÁVACÍ MODULY PRO EUVENKOV. Moduly vycházející z projektu 1.Základní důvody vzniku nové politiky EU pro zemědělství a venkov – Agenda 21 2.Hospodaření.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Základní škola Pečky, okres Kolín
ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “ 5. října 2006 Olomouc Tento projekt je spolufinancován.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Horizontální témata EU
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
EVVO v Karlovarském kraji
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Základní škola a Mateřská škola Koněšín, příspěvková organizace.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Kariérové poradenství v českém středním školství
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Klíčové aktivity projektu
Intenzivní podpora škol
Transkript prezentace:

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Cíle analýzy: - zjistit absenci témat týkajících se udržitelného rozvoje, jeho východisek a zavádění na středních školách - zjistit stav rozpracovanosti a zavádění EVVO na středních školách - z výše uvedeného vytipovat ve spolupráci s našimi projektovými týmy nosná témata jako základy pro moduly našeho projektu - zjistit cestu ostatních škol při tvorbě jejich projektů - analýza osnov naší školy – z ní vyplývají další modifikace stávajícího plánu EVVO školy

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Metody analýzy v rámci sítě MRKEV: - mailové dotazy na koordinátory EVVO jiných škol - telefonické kontakty s koordinátory EVVO jiných škol - osobní návštěvy a konzultace s koordinátory EVVO jiných škol - návštěvy projektových seminářů jiných škol spojené s diskusí

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Metody analýzy v rámci KEV (Klub ekologické výchovy): - osobní návštěvy a konzultace s koordinátory EVVO jiných škol - návštěvy projektových seminářů jiných škol spojené s diskusí

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Výsledky analýzy: - na školách obecně ve výuce chybí informace o výchozí strategii EU k udržitelnému rozvoji (co je to udržitelný rozvoj proč udržitelný rozvoj…) námět na modul: Agenda 21

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Výsledky analýzy: - na školách zemědělského typu ve výuce chybí informace o strategii EU v oblasti zemědělství schopného zajistit udržitelný rozvoj na venkově (proč odklon od kvantity ve výrobě proč jít cestou kvality proč a jak jít v zemědělství cestou metod šetrných k ŽP alternativní zemědělství, biozemědělství, výroba biopotravin…) námět na modul: Zemědělství zajišťující šetrný vztah k ŽP

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Výsledky analýzy: - na školách zemědělského typu obecně chybí informace o tom, co by mimo zemědělství a přírodní krajiny mohlo lidi na venkově udržet a uživit (příklady aplikací v místních podmínkách) námět na modul: LEADER

Střední škola zemědělská Olomouc Agentura EPICO, s.r.o Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Výsledky analýzy: - na školách zemědělského typu obecně chybí informace o tom, kde vzít na obnovu venkova finance (zdroje plynoucí z fondů EU a další možné zdroje financí pro tyto účely) námět na modul: Finanční zdroje pro obnovu venkova

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Výsledky analýzy: - na středních školách (nejen zemědělských) by bylo vhodné jejich existující EVVO doplnit o stručný informační průřez výše uvedenými čtyřmi moduly (EVVO doplnit o myšlenky Agenda 21, Zemědělství zajišťující šetrný vztah k ŽP, LEADER, Finanční zdroje pro obnovu venkova) námět na modul: Doplněk k EVVO („Osekaná“ verze tohoto modulu je vhodná i pro ZŠ)

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. čtvrtý cíl analýzy: šlo o zjištění strategii ostatních škol v oblasti projektové činnosti - SŠ jdou vesměs podobnou cestou jako naše škola (zjevně to svědčí o správnosti také naší strategie) - SŠ (i mnohé ZŠ) také provádí projektovou činnost ve snaze dosáhnout na finanční prostředky EU (nebo třeba kraje) - metoda naplňování této strategie bývá škola od školy jiná

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Srovnání naší školy s okolím: - podobně vedeme EVVO jako např. na SGO vč. vícedenních pobytů žáků v přírodě…. - v projektové činnosti jsme podstatně samostatnější než okolní školy - jdeme v podstatě stejnou cestou jako ostatní SŠ - SGO má navíc partnerskou školu v ČR spolupracující na EVVO - my máme navíc: botanickou zahradu chovatelský kroužek firmu v Linci, které testujeme ekologicky neškodné přípravky do zemědělství

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Další analytická činnost: Případná další analýza by se už mohla týkat nás samých (a potřeb našeho projektu) : - oblast potřeb dalšího vzdělávání našich učitelů tak, aby byli schopni podílet se na modulech - oblast dalších potřeb pro vlastní realizaci modulů (potřeba lektorů…) - oblast možností a metod rozšíření modulů do co nejširšího okolí školy

Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Děkuji Vám za pozornost