HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry.
Advertisements

1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
Služby CzechTrade 2012 Ing. Dagmar Matějková,MBA DITTRICHOVA 21
Fórum 2013 Hledání investičních příležitostí v Evropě a Asii a možnosti jejich financování Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Ing. Miloslav.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Passport PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
CzechTrade: Partner pro Váš export
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Prezentace Komory pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.
Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Exportní strategie České republiky Exportní úspěchy podniků Moravskoslezského kraje Ing. Petr Adrián, MBA poradce pro řízení podpory exportu MPO konference,
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu EXPORTNÍ STRATEGIE EXPORTNÍ STRATEGIE Exportní konference
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Úloha zahraničních kanceláří CzechTrade Tomáš Rak.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Představení klubu manažerů
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Ruská federace x WTO a OECD
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Nové výzvy a zkušenosti v úvěrovém pojištění MSV Brno 2007 Pavol Parízek Generální ředitel EGAP.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
STATIST PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza marketingového mixu firmy Agrotec a. s. Bakalářská práce Zuzana Schwarzová.
Aktuální vývoj a příležitosti v česko-německých obchodně- ekonomických vztazích Tomáš EHLER vedoucí obchodně-ekonomického úseku ZÚ Berlín Velvyslanectví.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Zdroje informací o exportních příležitostech. 2 BusinessInfo.cz Oficiální portál pro podnikání a export Korejská republika
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Adresář e xportérů Tomáš Kotiš Podpora státu českým exportérům, 14. ledna 2009.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Odbor exportních příležitostí - NOVINKY Ing. Jana Falathová, ředitelka odboru.
Exportní konference Praha, 15. listopadu 2012
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
MAĎARSKO RAKOUSKO POLSKO
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1

HESLO 2 STRUKTURA PREZENTACE Podpora CzechTrade při vstupu na zahraniční trhy: Asistenční služby Zahraniční sítě MPO Informační servis CzechTrade pro exportéry

HESLO 3 SLUŽBY CzechTrade PRO EXPORTÉRY 3 EXPORTNÍ PORADENSTVÍ: OBOROVÍ SPECIALISTÉ INFORMAČNÍ SERVIS: CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB VZDĚLÁVÁNÍ: ODDĚLENÍ EXPORTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PREZENTACE V ZAHRANIČÍ: ODDĚLENÍ VELETRHŮ A VÝSTAV (SVV)

HESLO 4 NOVÉ SLUŽBY NABÍDKA SLUŽEB CT / MPO 2013 EXPORTNÍ BALÍČKY BASICBUSINESSPLUS EXPORTNÍ KLUB

HESLO 5 EXPORTNÍ BALÍČKY Teritoriálně zaměřené analýzy Odborně a teritoriálně zaměřené semináře Konzultace se zástupci zahraniční sítě MPO Účast na Meeting Point Doporučení veletrhů a výstav Vyhledání obchodních kontaktů - LONGLIST ZAČÍNAJÍCÍ A ROZHODUJÍCÍ SE EXPORTÉR: BASIC Cena: – ,- Kč navíc: Organizace obchodních jednání Vyhledání a ověření obchodních kontaktů – SHORTLIST Oslovení subjektů a ověření zájmu o spolupráci Konzultace IPR ROZŠÍŘENÁ FORMA PODPORY: BUSINESS Cena: – ,- Kč

HESLO 6 EXPORTNÍ BALÍČKY A EXPORTNÍ KLUB např.: Teritoriálně a oborově zaměřené analýzy Dlouhodobá exportní asistence Realizace akvizičních cest Právní, daňový a celní servis Office Outsourcing INDIVIDUÁLNÍ A DLOUHODOBÉ SLUŽBY: PLUS Cena: dle dohody Adresář exportérů Analýza exportní připravenosti Prioritní přístup KLIENTSKÁ ZÓNA (V PŘÍPRAVĚ) PŘÍSTUP K INFORMACÍM: EXPORTNÍ KLUB CZECHTRADE Cena: 5.000,- Kč / rok

HESLO 7 SLUŽBY NABÍZENÉ V RÁMCI BALÍČKŮ 7 TERITORIÁLNÍ SCREENING (1 země) BASIC Charakteristika trhu a ekonomická situace Základní ekonomické a statistické údaje Zahraniční obchod a srovnání specializací Informace o konkurenci na trhu Identifikace hrozeb a příležitostí OBOROVÝ SCREENING (1 země, 1 obor) BUSINESS Charakteristika trhu Průzkum trhu s důrazem na sledovaný obor Chronologický vývoj importu a exportu daného oboru ANALÝZA TRENDŮ A OBCHODNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ (1 země, 1 obor BASIC, 3 obory BUSINESS) Aktuální informace a data o vývoji trhu Identifikace hrozeb a příležitostí Trendové ukazatele, potenciální možnosti, budoucí příležitosti Exportní příležitosti ANALÝZA KONKURENCE (1 komodita) BUSINESS Komparace možností uplatnění exportérů Trendové ukazatele českého exportu v globálním kontextu Analýza míry koncentrace trhu Generalizace a shrnutí výsledků a doporučení oblastí s příležitostmi

HESLO 8 INFORMAČNÍ SERVIS SLUŽBY ZDARMA NOVINKY TERITORIÁLNÍ A OBOROVÉ ANALÝZY MAPA OBOROVÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ KOMPETENČNÍ MAPA KALENDÁŘ AKCÍ NEWSLETTER EKONOMIKA ČR A ZAHRANIČNÍ OBCHOD SLUŽBY V RÁMCI EXPORTNÍCH BALÍČKŮ OBOROVÝ A TERITORIÁLNÍ SCREENING ANALÝZA TRENDŮ A OBCHODNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ ANALÝZA KONKURENCE EXPORTNÍ PŘÍLEŽITOSTI POPTÁVKY TENDRY INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PODPORA PRŮMYSLOVÉHO DESIGNU PROJEKT

HESLO 9 EXPORTNÍ PŘÍLEŽITOSTI TYPY EP → on-line databáze Poptávky Tendry Investiční příležitosti Nabídky ZDROJE EP On-line služba CT pro zahraniční firmy Zahraniční síť MPO ZÚ ČR Ostatní SYSTÉM ZPRACOVÁNÍ Poptávky typu A Poptávky typu B

HESLO 10 PRŮMYSLOVÝ DESIGN INFORMACE PRAVIDELNÉ AKTUÁLNÍ INFORMACE NA WEBU DESIGN NEWSLETTER – 4X ROČNĚ ODBORNÁ PUBLIKACE – 1X ROČNĚ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNĚ ZAMĚŘENÉ WORKSHOPY 2X ROČNĚ: BRNO (1. POLOLETÍ) A PRAHA (2. POLOLETÍ) PORADENSTVÍ INDIVIDUÁLNÍ KONZULTACE: ŘÍZENÍ DESIGNU VE FIRMÁCH VČ. DOPORUČENÍ DESIGNÉRŮ A ZPRACOVÁNÍ ZADÁNÍ PRO DESIGNÉRA KOUČING VE FIRMĚ VYPRACOVÁNÍ ANALÝZ DLE KONKRÉTNÍHO ZADÁNÍ VČ. ZMAPOVÁNÍ TRENDŮ NA ZAHRANIČNÍCH TRZÍCH PREZENTACE TUZEMSKÉ AKCE: CZECH GRAND DESIGN ZAHRANIČNÍ AKCE: V RÁMCI PROJEKTU SVV DESIGN PRO KONKURENCESCHOPNOST

HESLO CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB - KONTAKTY : 11 Zuzana SynkováVedoucí oddělení Dita FabíkováKonzultant Václav HofmanAnalytik Iveta MiškovskáAnalytik, exportní příležitosti Olga PacákováAnalytik, exportní příležitosti Bohumil ŠevčíkExportní příležitosti (strojírenství) Zuzana SedmerováDesign