Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_19_Národní buditelé
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, přírodní.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Identifikátor materiálu: VY_32_Inovace_ICT2.4_3-56
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Identifikátor materiálu: III/2-10/2 Základy práce s počítačem Bezpečná práce v učebně VT Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Hudební skladatelé TÉMA: Antonín.
Práce s informacemi Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_15_Kachna divoká Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.11 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Vendula Báčová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název Informace a média Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Identifikátor materiálu: EU
VY_32_INOVACE_16_Kapr obecný
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
NÁRODNÍ PARKY ČR - opakování
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_2 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Pietrová. CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_1.3.AJ3,4.01/Pv.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
NÁRODNÍ PARKY ČR - opakování
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, potravinářský.
Savci – řád hlodavci (úvod)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
zpracovaný v rámci projektu
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 10
ÚVOD DO DĚJEPISU III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Praha,
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_564 _Sámova říše AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková ROČNÍK, DATUM:
Identifikátor materiálu: V/2-1/5 Česká republika - kvíz
Chráněná území v České republice
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: III/2-10/14 Test Internet Základy práce s počítačem 1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Identifikátor materiálu: EU
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_574_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.20 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_155 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, chemický,
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
VY_32_INOVACE_1PŘ Autor: Mgr. Pavel Jeřábek Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Přírodopis, 6. třída ZŠ Říjen 2012 Základní škola Kutná.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: III/2-1/10 VZORY PODSTATNÝCH JMEN- PROCVIČOVÁNÍ 1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Jihočeský.
VY_32_INOVACE_18_Bělásek zelný Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Identifikátor materiálu: III/2-1/9 Vzory rodu ženského - procvičování Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět,
Identifikátor materiálu: III/2-10/15 Test - počítač Základy práce s počítačem 1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace,
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Kynšperk nad Ohří,
Základní škola Kynšperk nad Ohří,
Transkript prezentace:

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Identifikátor materiálu: III/2-7/2 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského 540, Kynšperk nad Ohří, Autor: Mgr. Margita Malá Ověřeno ve výuce. 1

2

Práce s informacemi Autorem materiálu a všech jeho částí, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Margita Malá. Dostupné z, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Základní školou v Kynšperku nad Ohří. Vytvořeno dne: Ověřeno dne: Kým: Mgr. Margitou Malou Ve třídě: V. B Zveřejněno:

Informace je zpráva, kterou se lidé dozvídají, získávají ji nebo si ji předávají. Informace je jedním ze základů vzniku lidské civilizace. Co je to informace?

Informace jsou jako odpadky. Když je nebudeme třídit, nikdo se v ničem nevyzná! Hyena

Jsme obklopeni informacemi reklamní letáky billboardy noviny a časopisy rozhlas a televize novinky od kamarádů Johannes Vermeer ŠJů Informace přijímáme prakticky na každém kroku, od rána až do večera.

Jak rozlišit dobré a špatné informace? Ne všechny informace jsou pravdivé, důležité a potřebné. Většinu informací si nemůžeme sami ověřit. Musíme vědět, kdo informaci přinesl – znát zdroj informací. Seriózní noviny jsou přesnějším zdrojem informací než sousedka, která má informaci od své známé, která ji má od své vzdálené příbuzné. Informace, že „to hlásili v rádiu“ ještě neznamená, že je informace správná.

Kde vzít kvalitní informace? Z kvalitních a ověřených zdrojů. Informaci o počasí u nás převezmu od meteorologického ústavu, to že souseda loupe v kříži, a proto bude pršet není seriózní informace. Čím je kvalitnější zdroj informací, tím je kvalitnější informace.

Rozpoznáš kvalitní a nekvalitní zdroj informací?

Wikipedie jako zdroj informací Přispívají do ní jednotliví uživatelé internetu. Jde o jeden z největších zdrojů informací na internetu. Její využití je vhodné pro praktickou potřebu, ne však pro odbornou práci. I zde si musíme informace ověřovat.

Informace - shrnutí: - znát zdroj - rozpoznat - pravdivá/nepravdivá - vyhodnotit důvěryhodnost - dokázat informace třídit

Škrtni nedůvěryhodné informační zdroje babča lékař bulvár drb televizor reklama leták učitel noviny kuchařka (kniha) internet

ÚKOL: Napiš v MS Word tři informace pravdivé a tři nepravdivé. Formát: Times 16 – zelená. Ulož do své složky jako info.

Použité materiály a odkazy: 00px-Overful_trash_cans_%28prague%29.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Overful_trash_cans_%28prague%29.jpg/8 00px-Overful_trash_cans_%28prague%29.jpg px-Dopravn%C3%AD_zna%C4%8Dka.pnghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/66/Dopravn%C3%AD_zna%C4%8Dka.png/415 px-Dopravn%C3%AD_zna%C4%8Dka.png %8Dky%2C_star%C3%A9_zna%C4%8Dky.jpg/800px- Dr%C3%A1bsk%C3%A9_sv%C4%9Btni%C4%8Dky%2C_star%C3%A9_zna%C4%8Dky.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/Dr%C3%A1bsk%C3%A9_sv%C4%9Btni%C4 %8Dky%2C_star%C3%A9_zna%C4%8Dky.jpg/800px- Dr%C3%A1bsk%C3%A9_sv%C4%9Btni%C4%8Dky%2C_star%C3%A9_zna%C4%8Dky.jpg k%C3%A9_zna%C4%8Dky_na_zdi_kl%C3%A1%C5%A1tera.jpg/450px- Svat%C3%BD_Jan_pod_Skalou%2C_turistick%C3%A9_zna%C4%8Dky_na_zdi_kl%C3%A1%C5%A1tera.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Svat%C3%BD_Jan_pod_Skalou%2C_turistic k%C3%A9_zna%C4%8Dky_na_zdi_kl%C3%A1%C5%A1tera.jpg/450px- Svat%C3%BD_Jan_pod_Skalou%2C_turistick%C3%A9_zna%C4%8Dky_na_zdi_kl%C3%A1%C5%A1tera.jpg px-Westfield_Downtown_Billboards.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3c/Westfield_Downtown_Billboards.jpg/800 px-Westfield_Downtown_Billboards.jpg