Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

zpracovaný v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "zpracovaný v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Identifikátor materiálu: III/2-1/15 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského 540, Kynšperk nad Ohří, Autor: Mgr. Margita Malá Ověřeno ve výuce.

2 Pololetní písemná práce
Název materiálu Pololetní písemná práce Typ interakce Aktivita Anotace Materiál prověří znalosti a vědomosti z probraného učiva českého jazyka v pololetí pátého ročníku. Žáci též využijí svých dovedností z výpočetní techniky. V prezentaci pracují pomocí myši v textového editoru. Před prací je třeba prezentace namnožit na počet dětí a každou pojmenovat dle příjmení (pokud žáci ještě nedovedou sami). Žáci pracují přímo na snímku. Upozornění - v prezentaci musí být vypnuta automatická oprava textu. Součástí materiálu je správné řešení. Očekávaný výstup Užívá správně gramatické tvary vybraných ohebných slov. Píše a zdůvodňuje správné i/y ve slovech po obojetných souhláskách . Speciální vzdělávací potřeby Žádné Klíčová slova Pravopis Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint 2007 Stupeň základního vzdělávání První stupeň Cílová skupina Žák Typická věková kategorie/ročník let / 5.

3 Pololetní písemná práce
Autorem materiálu a všech jeho částí, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Margita Malá. Dostupné z < financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Základní školou v Kynšperku nad Ohří. Vytvořeno dne: Ověřeno dne: Kým: Mgr. Margitou Malou Ve třídě: V. B Zveřejněno:

4 1. Doplň vynechaná písmena, zeleně vyznač podmět a červeně přísudek (ZSD):
V_soko na obloze se ob_vilo hejno b_lých labutí. Přem_sl se stane m_slivcem. M_lada upletla kabelku z l_ka. Na stavbě pracoval_ nepřetržitě dvě m_chačky. Zb_něk si plete saranče s kob_lkou.

5 2. Urči mluvnické kategorie:
pád číslo rod vzor na obloze labutí myslivcem saranče V_soko na obloze se ob_vilo hejno b_lých labutí. Přem_sl se stane m_slivcem. M_lada upletla kabelku z l_ka. Na stavbě pracoval_ nepřetržitě dvě m_chačky. Zb_něk si plete saranče s kob_lkou.

6 3. Doplň -ě- ,-je- : ob_hněte hřiště, ob_l dvůr, krevní ob_h, v_zd do garáže, výhodná ob_dnávka, chutný ob_d, důležitý ob_v, ob_mný balík, pomník válečným ob_tem, suché v_tve

7 4. Odděl mezerníkem předložky:
Poddůstojník, oddomu, představení, oddělit, oddětí, bezzubá pila, nadměstem, podlesem, předválečné filmy, bezradný žák, bezkřídlý hmyz, odešel bezplacení, bezstarostné dětství, byl bezstarostí, dědeček bezzubů .

8 5.Vyznač části slova dle barev:
předpona kořen slova přípona představitel hrající rozštípané mlynářský zahradnice

9 6. Napiš slovo nadřazené:
skříň, postel, stůl, židle = 7. Napiš tři slova podřazená ke slovu: ovoce =

10 8. Dokonči větu a uveď příklady:
Slova se stejným nebo podobným významem se nazývají - Uveď 3 příklady(dvojice odděl pomlčkou: světlá-bílá): Slova s opačným významem se nazývají - Uveď 3 příklady(dvojice odděl pomlčkou: černá-bílá):

11 9. Uveď 2 slova mnohoznačná, užij je ve větách (2 významy = 4 věty).

12 10. Doplň předpony s-, z-, se-, ze-, vz-:
_hrabat listí _létnout _bít poličku _mazat si kalhoty _tmívat se _padnout ze stromu _lámat si nohu prázdniny _končily _koušel _pívat strachy _bledla oheň _planul _foukni svíčku _mažte tabuli

13 11. Dopiš předložky s, z, se, ze:
_ lípy _ tebou _ prken _ slibů _ svahu

14 12. Vymysli větu podle vzorce čísel slovních druhů:

15 Zbyl ti čas? Splň tento úkol:
Napiš, jak se ti líbila tato forma písemné práce. Pracuješ raději na počítači, nebo v lavici na papír?


Stáhnout ppt "zpracovaný v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google