Lukáš Fiala FZÚ AV ČR. Dnešní stav 29.10.2007seminář CESNETu - Sezimovo Ústí2 střed hvězdy je Cisco C6503 na CESNETu vyhrazená GN2 lambda pro spoj do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle WORD - EXCEL UČIVO pro tříleté obory s výučním listem čtyřleté obory s maturitou Předmět INFORMATIKA A KOMUNIKACE PRVNÍ.
Advertisements

MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST Využití EGEE infrastruktury pro zpracování dat ve fyzice vysokých energií.
Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Česko-vlámská spolupráce v subnukleární fyzice od r.2004
Školní síť a její připojení k internetu
Připojení k internetu.
VÝPRAVA DO VESMÍRU Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Regionální výpočetní centrum pro fyziku částic Farma Goliáš
Status farmy Goliáš Jan Švec, Farma goliáš nyní ● LP1000r 2xPIII-1.13 GHz 512k 1GB RAM 18GB SCSI HDD (34 ks) ● 10TB (1 + 9) diskové kapacity.
Zpracování dat – superpočítačové výkony na běžných procesorech Fyzikální ústav AV ČR.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST Využití EGEE infrastruktury pro zpracování dat ve fyzice vysokých energií.
Seznámení s počítačem.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
DIGITÁLNÍ MAPOVÝ ARCHIV -moderní přístup k informacím (archiv ČGS) Alena Čejchanová Klára Jančová Archiv České geologické služby.
ERP v praxi cestovního ruchu Radim Jančura, generální ředitel, Student Agency Petr Hampl, obchodní ředitel, Asseco Solutions SiS 2010, , Brno.
Vstup francouzských značek na český trh – hledání partnerů Obchodní oddělení Francouzského velvyslanectví v Praze Dagmar Studeníková, vedoucí odboru spotřebního.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 9 Tematický okruhAstronomie TémaPlynné.
PCI Express pro grafické karty. Jde o propustnost současné čipsety mají šířku pásma ca 5,96 GB/s AGP 8x dosahuje 1,99 GB/s PCIe x16 má dosahovat až 8.
INFSO-RI Enabling Grids for E-sciencE VOCE Status Jan Kmuníček CESNET, Česká republika.
INFSO-RI Enabling Grids for E-sciencE Použití farmy SKURUT v roce 2004 Jiří Chudoba, Lukáš Fiala, Miloš Lokajíček, Jiří Kosina,
INTERNET.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Výsledky NetMonitoru a AdMonitoringu za červenec 2008 Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR) MEDIARESEARCH, a. s. a GEMIUS, S. A
Sven Ubik, CESNET, Sledování výkonnostních charakteristik komunikace v počítačových sítích a jejich optimalizace.
Status farmy Goliáš Jan Švec, Farma goliáš nyní ● LP1000r 2xPIII-1.13 GHz 512k 1GB RAM 18GB SCSI HDD (34 ks) ● 10TB (1 + 9) diskové kapacity.
Studie dobrovolných aktivit ekologických NNO Tomáš Růžička
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Seminář CESNET 1 Zpracování dat v částicové fyzice Jiří Chudoba FZÚ AV ČR.
ODČÍTÁNÍ DO 100 S PŘECHODEM DESÍTKY
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
SICHTWEISEN I LINEC POHLEDY.
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST Gridy a související aktivity v CR Jiří Kosina Seminář projektu EGEE,
Poradenské systémy ve vybraných členských zemích EU (CIFAS projekt) European Environment Agency.
, 14 hod.,FZÚ m Diskuze o stavu a rozvoji výpočetních služeb sekce 1 –Změny v roce 1997 M.Lokajíček 5’ –Status služby HP J. Krásová 20’
Slide 1 A Free sample background from © 2003 By Default! Jiří Kůsa Testování propustnosti síťového firewallu.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Analýza knihovnických standardů za rok 2006 knihovny Jmk Provozní doba Nákup knihovního fondu Kč na 1 obyvatele Roční přírůstek Počet studijních míst Veřejně.
K čemu slouží facebook? Díky Facebooku můžete navázat kontakty s lidmi a sdílet s nimi své zážitky.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_22 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
ATLAS Computing Jiří Chudoba Fyzikální ústav AV ČR, v.v.i.
Vesmír.
Hanuš HOLZER 2 EPi ARCHITEKTURA PC.
Přednost početních operací
Jirous spol. s r.o. Vývoj a výroba wifi antén a příslušenství
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
© 2006 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco PublicITE I Chapter 6 1 LAN Design LAN Switching and Wireless – Chapter 1.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
EGEE-II INFSO-RI Enabling Grids for E-sciencE EGEE and gLite are registered trademarks Distribuce dat experimentu ATLAS Jiří Chudoba.
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST Gridové projekty LCG a D0 v ČR Jiří Kosina Fyzikální ústav AV ČR Seminář.
10Gb/s metropolitní síť VUT v Brně Vysoké učení technické v Brně Centrum výpočetních a informačních služeb Vladimír Záhořík, Tomáš.
Challenges pro METACentrum. Hlavní úkoly Plná integrace různých přístupů k řízení Gridů –Mezinárodní projekty (EGEE) Rozvoj bezpečnostně orientovaného.
Tier2 centrum v Praze Jiří Chudoba Fyzikální ústav AV ČR, v.v.i.
8 ZÓN 16 KLÁVESNIC 32 TYPŮ ZÓN 6 VÝSTUPŮ 10 UŽIVATELSKÝCH KÓDŮ 100 UDÁLOSTÍ V HISTORII DETEKTORY KLÁVESNICE G8.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Návrh nákupu nákladných přistrojů v roce 2004 Zvýšení výkonu linuxové farmy GOLIÁŠ pro zpracování dat.
LCG2 LCG2 software Jiří Kosina. LCG2 – přehled ●... některé slajdy budou podobné loňským... ● ● GRID, který bude sloužit ke zpracování.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Test poskytovatelů u zdarma
1 Seminář 3 Princip směrovače – L3 síťová transportní aplikační směrovač.
1 Popularizace Jiří Dolejší, Jiří Rameš, Stanislav Němeček, Vladimír Wagner… nejen ÚČJF MFF UK Tyto aktivity se dějí v korelaci s popularizací v rámci.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Seminář č.20 - Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných LP Roman Slowioczek,
Distribuovaná Analýza ATLAS dat
Jednotky dat Informatika, 8. třída.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Transkript prezentace:

Lukáš Fiala FZÚ AV ČR

Dnešní stav seminář CESNETu - Sezimovo Ústí2 střed hvězdy je Cisco C6503 na CESNETu vyhrazená GN2 lambda pro spoj do FZK, GLIF spoje do FNAL a Taipei spoj CESNET - FZU je úzké m ísto nový 10GE router Cisco C6506E - již fungující 10GE spoj FZU - CESNET 19TB nového diskového prostoru ÚJF - 3TB Řež (+16TB na cestě), 16TB Bulovka

Spolupráce na experimentu D0  0.5 M spočtených simulací za týden v roce 2006/2007  FZU je třetí největší laboratoř v počtu spočtených simulací  Přenosy dat za rok 2007 : FZU -> FNAL – 2200GB/měsíc FNAL -> FZU – 500GB/měsíc seminář CESNETu - Sezimovo Ústí3

Přenosový test Praha Taipei  1 Gbps linka, 50 streamů na soubor, 10 souborů paralelně, velikost souborů 1 GB  Hodinový test, průměr 31 MB/s, maximum 53 MB/s  Při testu v opačném směru – problémy se stabilitou našich storage serverů seminář CESNETu - Sezimovo Ústí4 Jiří Chudoba

Přenosový test Karlsruhe Praha  1 Gbps linka, 50 streamů na soubor, 10 souborů paralelně, velikost souborů 1 GB  4 hodinový test, průměr 48 MB/s, maximum 75 MB/s  Průměrné přenosy dat za rok 2007: FZU -> FZK – 1050GB/měsíc FZK -> FZU – 1200GB/měsíc seminář CESNETu - Sezimovo Ústí5 Jiří Chudoba

Přechod na 10GE seminář CESNETu - Sezimovo Ústí6 střed hvězdy je Cisco C6506 ve FZU všechny připojené instituce jsou sloučené na CESNETu do 10GE linky plánované uvedení do provozu – konec roku 2007

Plán na rok 2008  Plánované spustění LHC  Finalizace gridového zpracování dat a plně integrované testy (přenosy dat a zpracování pro všechny experimenty najednou)  Vyhledávání dalších slabých míst v naší infrastruktůře seminář CESNETu - Sezimovo Ústí7