Na internetu: www.vachal.cz www.vachal.com Karel Šimek říjen 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
„Webové listy“ – virtuální nástěnka
DIGITÁLNÍ MAPOVÝ ARCHIV -moderní přístup k informacím (archiv ČGS) Alena Čejchanová Klára Jančová Archiv České geologické služby.
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihoven paměťových institucí Zlínského.
Můj blog Veronika Partiková
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
KNIHA „Moc slova je velká. Kniha je pro duši něčím, čím je pro tělo chléb a víno. Je to vzácný předmět, který můžeme mít doma na dosah ruky.“Ladislav.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
OBLAST 4: SOUČASNÉ KULTURNÍ A UMĚLECKÉ PRAXE
Oborová brána TECH, tech.jib.cztech.jib.cz specifika, silné a slabé stránky oborové brány: velké množství zapojených zdrojů – knihoven i databází s přístupem.
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Metodická podpora úprav RVP ZV
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
FOTOARCHIV ČGS Pavel Bokr Tamara Sidorinová geology
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihovníků muzeí a galerií Brno,
Mobility Project Cross Czech a.s.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Téma: Současná spisovná čeština v pravidlech Vypracoval: Mgr. Milan Pilař.
Webová propagační část RTIS - inspirativní průvodce.
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
nová on-line prezentace muzejních a galerijních sbírek Mgr. Jakub Hauser, Národní muzeum.
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
Školení internetového vyhledávače
Webové stránky AVL Webové stránky AVL www. avlcr.ic.cz www. avlcr.ic.cz.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
1 GISáček 2006 GIS v podání Autodesku GISáček 2006 Pavel Robek Tech Data Distribution s.r.o.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Česká republika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Ústřední knihovna FSS MU
Sociální sítě a multimédia v Hrádku nad Nisou
Přehled o esperantu v českých médiích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Křivonosková Kateřina
Účastníkům konference ČES v Kroměříži předkládá PhDr. Pavla Dvořáková
Transkript prezentace:

na internetu: Karel Šimek říjen 2006

Technické informace:  Stránky spuštěny na jaře 2004  350 MB materiálů, 2630 souborů  V současné době 20 – 50 přístupů denně  80 % návštěvníků z České republiky 5 % ze Slovenska  Téměř 300 odběratelů informací o aktualizacích  Účinně provázáno odkazy s mnoha stránkami (např. GKK, Paseka, ČRo HK, Wikipedia, Volvox Glob., Galerie Art, Potápěč – literární rozcestník a další; z vyhledavačů nejčastější přístupy přes Google)  Pro zájemce ová

Obsah stránek (1):  Aktuální informace o výstavách, vydaných publikacích, přednáškách a dalších akcích  Život a dílo (rozsáhlý životopis po jednotlivých letech s výčtem významných výtvarných a literárních děl)

Obsah stránek (2):  Ukázky děl (výtvarné ukázky z 21 knih a grafických cyklů, oleje, kresby, lepty, ex libris; úryvky z 9 knih a korespondence)

Obsah stránek (3):  Šumava (část věnovaná Šumavě umírající a romantické – ukázky, fotografie)  Fotogalerie (několik fotografií JV; fotodokumen- tace některých míst spjatých s jeho životem a dílem)

Obsah stránek (4):  Ke stažení (Bouškova studie, zvukové ukázky aj.)  Literatura (veškerá dostupná literatura, znovuvydaná Váchalova díla)

Obsah stránek (5):  Odkazy (JV na jiných místech na internetu)  Fórum (témata: Stránky vachal.cz; Život a dílo JV; Akce, výstavy a publikace; Putování; Anonce)

Obsah stránek (6):  Malíř na frontě (Interaktivní atlas k Váchalově knize –italská fronta, mapy, úryvky, dokumenty, dobové i dnešní fotografie, panoramata atd.) – zatím nedopracováno

Související aktivity:  Setkání (debaty, výměna informací)  Společná putování po stopách Josefa Váchala (Šumava, jihozápadní Čechy, Slovensko, Slovinsko aj.)

Budoucnost:  Stále aktuální informace o publikacích, výstavách a dalších akcích  Anglická verze stránek (bude spuštěna během listopadu!)  Soupis díla, průvodce po expozicích  Zveřejnění prací na váchalovské téma, spolupráce s institucemi  Jedna z Váchalových knih komplet v elektronické podobě  Německá verze stránek  Neustále zdokonalování a obohacování (ve vzdálenější budoucnosti nový vzhled a propracovanější prostředí stránek)  Další…

Výzva:  Zpětná vazba (reakce, kritika, náměty)  Propagace stránek všude, kde uznáte za vhodné (vč. umístění odkazů na české i zahraniční stránky)  Zprostředkování zajímavých materiálů (nejrůznějšího charakteru)  Využití stránek pro publikaci vlastních textů  Pomoc při tvorbě cizojazyčné verze stránek  Jakákoli další pomoc či spolupráce  Zachování přízně…!

Děkuji za pozornost Karel Šimek