PROJEKT COMENIUS – SPOLUPRÁCE ŠKOL. O projektu Comenius Projekt Comenius je zaměřen na školní vzdělávání. Zapojit se mohou mateřské školy, základní školy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Představení společnosti
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
ECVET v Programu celoživotního učení
CO JE TO SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE?
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Comenius – Projekt partnerství škol - Bilaterální projekt (2 země):  koordinátor  partner - Srpen 2008 – červenec 2010.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
1. Soukromá hotelová škola Ing. Věra Vyhnisová –
Mezinárodní lídr v oblasti skladové logistiky EPS - Agenda Workshopu.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Podpora poradců Podpora poradců
Školení Maxov 9.9. – „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Strana 1 Příprava a implementace pilotního projektu Speed Chain 13. listopadu 2013 Dr. Ing. Jiří Došek, DEKRA Automobil, a.s.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Úvod Proč studovat informatiku?
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Personální strategie mezinárodní firmy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Transkript prezentace:

PROJEKT COMENIUS – SPOLUPRÁCE ŠKOL

O projektu Comenius Projekt Comenius je zaměřen na školní vzdělávání. Zapojit se mohou mateřské školy, základní školy a střední školy. Projekt Comenius je zaměřen na školní vzdělávání. Zapojit se mohou mateřské školy, základní školy a střední školy. Cílem tohoto projektu je pomáhat si osvojit základní životní dovednosti nezbytné pro jejich osobní rozvoj a pro jejich budoucí zaměstnání. Cílem tohoto projektu je pomáhat si osvojit základní životní dovednosti nezbytné pro jejich osobní rozvoj a pro jejich budoucí zaměstnání.

Účastnické země Počet zemí: 5 Počet zemí: 5 STÁTMĚSTO NěmeckoSimmern ŠvédskoBollnäs NorskoStange ItálieVercelli Česká republika Vlašim

Schůzka koordinátorů ve Švédsku Koordinátorky: Ing. Eva Lhotáková Koordinátorky: Ing. Eva Lhotáková Alena Trachtová Alena Trachtová Konání schůze: 10. – 12. listopadu 2008 Konání schůze: 10. – 12. listopadu 2008 Cíl projektu: - orientace žáků na trhu Cíl projektu: - orientace žáků na trhu práce v zemích EU práce v zemích EU - možnost získání práce v - možnost získání práce v zahraničí zahraničí

Návštěva v Bollnäs Datum/čas Činnost DestinacePoznámky Časy příjezdů: příjezd do Arlandy příjezd do Bolnäs příjezd do Bolnäs norská skupina norská skupina německá skupina německá skupina italská skupina italská skupina česká skupina česká skupina večeře ?Trainstation ,13 18,13 20,35 20,35 21,06 21,06RengsjöBollnäs Setkání s Andersem Setkání Andrersena s rodiči studentů Setkání Marity s rodiči a studenty Setkání s Janem Olafem Ubytování Glössbo+Nygarden Ubytování italské skupiny Přivítání Thomasem Rotterem Generální ředitel Generální ředitel 8.30 Konference Jazyková laboratoř Oběd Studentské představení muziky a tance Rozhovor „how to go on“ prohlídka/pracovní večeře TorsbergsgumnasietAulan Místo konání konference v místnost č. 278 Konference se zabývala otázkou, jak bude projekt pokračovat setkání studentů Časy odjezdů: odjezdy italská skupina italská skupina německá skupina německá skupina norská skupina norská skupina česká skupina česká skupina 327, Torsbersgymnasiet Trainstation 10,53 10,53 10,35 10,35 8,07 8,07 Setkání studentů ve třída SPO7b spolu s návštěvníky

Fotodokumentace návštěvy v Bollnäs

Aktivity během výuky Uskutečněné mobility = Švédsko Uskutečněné aktivity = účastnické firmy (Mašek – balící stroje, Mátra transport a.s., Logistické centrum Divišov) a naše produkty (katalogy firem, personalistika)

Rozpis aktivit projekt Datum uskutečnění Popis aktivit a mobilit Místo určení Říj/List 2008 Setkání koordinátorů pro ujasnění detailů spolupráceŠvédsko Březen 2009 Výběr firem, které jsou připraveny příjmout studenty na praktickou přípravu v každé zemi. Duben 2009 Rozbor a výběr „norem“ na napsání žádosti ve Vaší zemi. Výměna katalogů s partnery. Září 2009 Napsání životopisů s průvodním dopisem pro určité společnosti v zahraničí. Před odesláním životopisů, studenti si navzájem opraví životopisy. Listopad 2009 Odezva společností, které se zajímají o uchazeče. Listopad 2009 Mezinárodní seminář: přijímací pohovor. Je to setkání studentů všech zemí. Německo Prosinec 2009 On-line komunikace Únor 2010 Vycestování vybraných studentů do partnerských zemí a škol na seznámí s chodem vybraných firem. Konec dubna 2010 Poslední setkání koordinátorů (4-denní)Itálie

Začlenění do výuky Anglický jazyk – životopisy, Anglický jazyk – životopisy, - žádost o zaměstnání - žádost o zaměstnání Ekonomika – personalistika Ekonomika – personalistika Informační a komunikační technologie - informační kanály Informační a komunikační technologie - informační kanály

Firma Mašek – základní údaje Kontaktní osoba: Kontaktní osoba: pí Voglová Sídlo: Vlašim Sídlo: Vlašim Specializace: Specializace: na balící stroje Obchodní aktivita: Obchodní aktivita: vývoj, konstrukce a výroba balících strojů Počet zaměstnanců: 180 Počet zaměstnanců: 180 Jedna z předních průmyslových závodů v ČR Jedna z předních průmyslových závodů v ČR

Firma Mašek - služby Vertikální a horizontální balící stroje Kartonovací stroje Balící stroje typu Blister a Skin Stroje na balení čaje Různé druhy dopravníků Stroje na balení do celofánové fólie

Obrázky balících strojů

Logistické centrum Divišov – základní údaje Kontaktní osoba: Pavlína Neufusová Kontaktní osoba: Pavlína Neufusová Sídlo: Měchnov Sídlo: Měchnov Celková kapacita skladu: m2 Celková kapacita skladu: m2 Cena za m 2 za rok: Kč Cena za m 2 za rok: Kč Druhy skladovaného zboží: potraviny Druhy skladovaného zboží: potraviny Celková velikost parku: Celková velikost parku: cca m²

Logistické centrum - služby Kamiónová doprava Distribuce zboží po ČR a okolních státech Komplexní logistické služby využívající moderní sklady a nejnovější technologie Celní služba

Mátra transport a. s. – základní údaje Kontaktní osoba: Kontaktní osoba: p. Kulha V současné době: největší logistická společnost V současné době: největší logistická společnost Počet zaměstnanců: 130 Počet zaměstnanců: 130 Činnosti: silniční doprava, spedice a logistika, servis vozidel, skladování a administrativa Činnosti: silniční doprava, spedice a logistika, servis vozidel, skladování a administrativa Strategický cíl: budovat dlouhodobé korektní vztahy s obchodními partnery, zajistit maximální úroveň služeb a budovat stabilní pracovní kolektiv na vysoké úrovni. Strategický cíl: budovat dlouhodobé korektní vztahy s obchodními partnery, zajistit maximální úroveň služeb a budovat stabilní pracovní kolektiv na vysoké úrovni.

Mátra transport a. s. - služby Celní služby Celní služby Možnost skladování Možnost skladování Komplexní opravy a příprava vozidel Komplexní opravy a příprava vozidel Možnost kompletace a distribuce zboží vlastními pracovníky Možnost kompletace a distribuce zboží vlastními pracovníky Dočasné uskladnění vozidel na střeženém parkovišti Dočasné uskladnění vozidel na střeženém parkovišti

Zhodnocení Tento projekt je pro studenty všech účastnických zemí velmi přínosný. Usnadní jim orientaci na trhu práce a rozvoj osobnosti a jejich přípravu pro budoucí povolání.