EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, 746 01 Opava www.ekotoxa.cz GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADY GEOGRAFICKÝCH INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ
Advertisements

EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Novinky v klinické biochemii III 24. – 26. dubna 2009 v Akademickém a univerzitním centru Nové Hrady (v prostorách zámku) Srdečně vás zveme na kurz.
let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
JAK NEZTRATIT KONTROLU NAD IT V ROCE 2013 PRAHA,
Přemysl PAVKA EKOTOXA s.r.o., pracoviště Olomouc Hálkova 2, Olomouc GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU GIS – LEHKÝ PRŮLET.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM (GIS) V ZEMĚDĚLSKÉ PRAXI
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední průmyslová škola, Karviná
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Fórum zaměřené na informační a komunikační technologie
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
Přemysl PAVKA EKOTOXA s.r.o., pracoviště Olomouc Hálkova 2, Olomouc GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU GIS – ÚVOD DO ODPOLEDNÍ.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
IV. CELOST Á TN Í KONFERENCE (aneb příklady dobré praxe) I. den.
Týden Vojty Machaly.
Vzdělávání pedagogů napříč MSK
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
DRMS Forum září 2009 DRMS FORUM 2009 Brno 7. září 2009.
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Školení Maxov 9.9. – „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Jak uspořádat kvalitní vzdělávací kurz. ! Představení společnosti Pohled na kvalitu kurzu ze strany realizátora Pohled na kvalitu kurzu ze strany účastníka.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Technické kreslení.
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 5 - Přístup ke cross compliance Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
0.0 Projekt Odborné vzdělávání pracovníků zemědělství v oblasti financí a procesů (opatření I.3.1) Podkladové materiály ke školení FINANCE.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Plánování prvních kroků
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM ZEMĚDĚLSKÝM FONDEM PRO ROZVOJ VENKOVA Seminář se koná s podporou Programu rozvoje venkova ČR, Opatření I.3.1. Další odborné vzdělávání a informační činnost

CÍL ŠKOLENÍ 1.Získat základní přehled v problematice využití geografických dat, veřejných mapových služeb a GIS v praxi zemědělského podniku 2.Prakticky si procvičit práci s geografickými daty v prostředí jednoduchého, volně šířeného software GIS 3.Být schopen vytvořit si jednoduchý GIS vlastního zemědělského podniku, využitelný při každodenní práci GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU – CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ2

PROGRAM ŠKOLENÍ  1. den 09:00 – 09:20 Zahájení 09:20 – 10:20 Základy GIS 10:20 – 10:40 Přestávka 10:40 – 11:30 Příklady využití GIS v zem. podniku 11:30 – 12:15 Přestávka na oběd 12:15 – 15:30 Procvičení práce se softwarovou aplikací a ukázkovými daty, praktické úlohy GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU – CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ3

PROGRAM ŠKOLENÍ  2. den 09:00 – 10:20 Využití mapových portálů a veřejných mapových služeb 10:20 – 10:40 Přestávka 10:45 – 11:30 Příklady využití GIS a GPS v praxi 11:30 – 12:15 Přestávka na oběd 12:15 – 15:30 Procvičení práce se softwarovou aplikací a ukázkovými daty, praktické úlohy GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU – CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ4

PŘEDSTAVENÍ ÚČASTNÍKŮ KURZU  Stručné představení – jméno, podnik, funkce  Předchozí zkušenosti s využitím GIS  Používáte geografická data / GIS ve vašem zemědělském podniku?  Pokud ano – pro jaký účel? GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU – CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ5