INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ KARTOGRAFICKÉ VÝSTUPY VÝSLEDKŮ ZMAPOVÁNÍ REGIONÁLNÍCH DISPARIT 2000 – 2006 Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ
VIZUALIZACE V MATLABU Štěpánka Velebová
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
PREZENTACE PRO ITP Ing. Věra Bláhová, ITP Institut Trhu Práce.
Státy a jejich seskupení
ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
Grafická média ve vyučování dějepisu LS AR
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Portál pro klienty insolvenčních správců
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
Josef Keder Hana Škáchová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Česká republika – poloha, hranice, základní údaje
A) Determinanty poptávky po volném čase
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Josef Keder Hana Škáchová
Geometrická podstata map
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Zeměměřické a kartografické služby ČR – současná nabídka, řešení, cíle, problémy a výzvy ke spolupráci Michal Traurig
  Vytvořit digitální znázornění průběhu hipostezek v Moravskoslezském kraji, provést vhodné analýzy průběhu jezdeckých tras a data publikovat na internetu.
Vizualizace dat Jan Vágner 3MA381. Co je vizualizace dat?  Matematická nebo fyzikální nebo jiná data či informace, která jsou převedena do grafického.
KARTODIAGRAM A AREÁLOVÁ METODA
PowerPoint 2007: Snímek s grafem Lekce 14. Graf v PowerPointu PowerPoint disponuje nástrojem, pomocí kterého lze vytvo ř it jednoduchý graf. Možnosti.
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Školní atlas světa ☺ fyzické a obecně zeměpisné mapy
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Kartografie.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09/C5 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníZáří 2013.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Kartogramy jednoduché tematické mapy s dílčími územními celky, do kterých jsou plošným způsobem znázorněna statistická data - reprezentují zásadně relativní.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Kamil Svoboda.
Zásady tvorby grafů Iveta Jiruchová 3MA381.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ OBYVATELSTVO ČR – STATISTICKÁ DATA.
Vedoucí diplomové práce: Ing.Tomáš Peňáz Ph.D.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Geoinformatika Presentace diplomové práce Využití mapového serveru ArcIMS pro dynamické generování statistických map v prostředí WWW Vedoucí práce : Ing.
Grafy Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství Informační a metodická podpora: Informační a metodická podpora: duh
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vedoucí diplomové práce: Ing. Markéta Hanzlová
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Portál územního plánování v praxi
Šablona. Anotace: žák získá nové informace o kartografii Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: získá nové informace a základním.
ANALYTICKÁ KARTOGRAFIE OpenJUMP – základní nástroje export vybraných prvků do nové vrstvy –Replicate Selected Items – Replicate to new Layer.
Inf Příklady použití grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Šachy do škol 2016/2017 Pavla Tryhubová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
6. Seminář Jaroslav Biolek Podzim 2013
KARTOGRAFICKÁ VIZUALIZACE
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Výsledky maturitních zkoušek
Výsledky maturitních zkoušek
MS Excel – druhy grafů Nejčastější typy grafů: Ostatní typy grafů:
Rozvoj IT kompetencí Pavla Kovářová.
Transkript prezentace:

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ KARTOGRAFICKÉ VÝSTUPY VÝSLEDKŮ ZMAPOVÁNÍ REGIONÁLNÍCH DISPARIT 2000 – 2006 Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ PODKLADOVÉ MAPY: Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. – Kraje ČR (geografické schéma) Krajská města (znázornění kruhem) TYPY KARTOGRAMŮ: Plošné vybarvení krajů v jejich hranicích Plošné vybarvení kruhů znázorňujících krajská města Koláčové grafy Sloupcové grafy Kumulativní grafy Kombinace

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ Jednoduché zobrazení hodnoty v hranicích krajů Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ Jednoduché zobrazení hodnoty v hranicích krajů umožňuje časové porovnání Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ Koláčový graf rozdělení hodnoty v krajích Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ Sloupcový graf ukazuje vývoj hodnoty v krajích Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ Kumulativní graf ukazuje rozdělení i celkovou hodnotu veličiny Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ Jednoduché zobrazení hodnoty v krajských městech Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ Sloupcový graf ukazuje vývoj hodnoty v krajských městech Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ Kombinace zobrazení hodnoty za kraje a krajská města Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –

INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ DĚKUJI ZA POZORNOST Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady, 12. –