Традиционная русская кухня II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Oceány a moře HYDROSFÉRA
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Москва – Транспорт Транспорт Наземный городской транспорт
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Традиционная русская кухня I
Санкт-Петербург ● Дворцовая площадь – Александровская колонна – Зимний дворец – Государственный Эрмитаж – Здание штаба Гвардейского корпуса – Здание Главного.
Московский Кремль – Основные данные – История – Башни Московского Кремля – Соборы – Колокольня Ивана Великого – Царь-колокол, Царь-пушка – Оружейная палата.
Elektrolýza Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Архитектура и памятники Санкт- Петербурга ● Петропавловская крепость ● Главное адмиралтейство ● Медный всадник ● Невский проспект ● Исаакиевский собор.
Красная площадь Красная площадь описание история достопримечательности.
BUŇKY A TKÁNĚ V LIDSKÉM TĚLE
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Наука и техника Дмитрий Иванович Менделеев Игорь Васильевич Курчатов
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
RNDr. Václav Procházka. ÚKOL Poznejte druhy obojživelníků.
Název Doprava – rozdělení a charakteristiky Předmět, ročník
Александр Сергеевич Пушкин Биография Смерть Произведения Евгений Онегин.
Těhotenství + prenatální vývin 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název Zemědělství – rostlinná výroba Předmět, ročník
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008.
Název Zemědělství – obecný úvod Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
Název Smyslová soustava, zaostřování, zrakové vady Předmět, ročník
Název Sídla - městská sídla Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
Prezentace k tématu fylogeneze člověka, obsahuje otázky
POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Název Průmysl – funkce a rozdělení Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vývin člověka po narození 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
NERVOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Puzzle – jehličnaté stromy
OBĚHOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
NázevTuristický ruch Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník Tematická oblast Sociální prostředí Anotace Prezentace na téma turistický ruch, obsahuje otázky,
Název Sídla - venkovská sídla Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
DÝCHACÍ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les
Atom Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VY_V/2_INOVACE_09_Slunce Slunce Miroslav Kaňok. OBSAH SlunceSlunce Slunce - fotografieSlunce - fotografie Použité zdrojePoužité zdroje.
Праздники России I Новый год Международный женский день
VY_V/2_INOVACE_13_Země ZEMĚ Miroslav Kaňok. OBSAH ZeměZemě Použité zdrojePoužité zdroje.
S V A L Y 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POVOLÁNÍ  Jaká by to tak mohla být?.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Театры Москвы ● Большой театр ● Малый театр Московский ● Московский Художественный театр ● Театр на Таганке ● Театр кукол имени С. В. Образцова ● Кремлёвский.
Soutěž RISK Poznáváme ryby, obojživelníky a plazy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
CZ.1.07/1.4.00/  1. Výkladová prezentace – obrázky s výkladem  2. Kvíz plynoucí z výkladu, ťukni na správnou možnost.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Indukční čáry magnetického pole Číslo DUM: III/2/FY/2/2/20 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
HRA CITACE PRAVIDLA HRY Info o perském zálivu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:

Bezpečnost při zimních hrách.
Měříme na: kilometry metry centimetry.
Žáci se seznámí se Středočeským krajem
Domácí a zemědělská zvířata (význam).
Soutěž RISK Měkkýši Pokračovat Zdroje obrázků
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:
Transkript prezentace:

Традиционная русская кухня II Русские пироги Блины Калачи Карава Варенье Шашлык

Традиционная русская кухня русская кухня основывалась на обычаях кушанья были просты и неразнообразны блюда приготовлялись из мучных, молочных, мясных и растительных припасов хлеб употреблялся преимущественно ржаной

Русские пироги блюдо из теста с начинкой выпекается или жарится начинка может быть сладкой (ягоды, фрукты, творог, мак) несладкой (овощи, мясо, рыба) обычно имеет продолговатую форму

Русские пироги тесто для пирогов может быть пироги бывают дрожжевым (сдобным или обычным) бисквитным слоёным пироги бывают открытые закрытые полуоткрытые слоёные

Русские пироги - виды Кулебяка - пироги со сложной начинкой из мяса, рыбы, грибов, ягод или капусты Пирожки - маленькие пироги обжаренные в масле Сладкие пироги с мёдом, вареньем или ягодами Курник - пирог с курицей и кашей или картофелем (ещё называют «свадебный пирог» или «царский»)

Русские пироги - виды Кулебяка Пирожки Курник, начинённый курицей, грибами, рисом и яйцами Курник

Блины кулинарное изделие приготавливаемое жареньем жидкого теста жидкое тесто растекается по смазанной маслом или салом сковороде

Блины обычно имеют круглую форму подаются с разными закусками тонкие блины подаются с начинкой, заворачиваемой в них Начинки для блинов Фрукты, мёд, сметана, шоколад, икра, творог, мясной фарш...

Калач круглый белый хлеб из пшеничной муки обычно в виде кольца

Каравай главный свадебный хлеб чаще всего круглый искусно украшенный

Каравай

Варенье вид десерта полученный в результате варки фруктов, ягод или, реже, овощей с сахаром с целью консервирования в отличие от джемов готовится таким образом, чтобы ингредиенты сохраняли свою форму

Варенье

Шашлык блюдо из мяса (традиционно - баранины) обычно маринованного приготовляемое запеканием на металлических или деревянных прутьях

Используемые материалы Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Русская кухня [online]. [cit. 2013- 12-08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Русская_кухня Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Пирог [online]. [cit. 2013-12-08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Пирог Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Кулебяка [online]. [cit. 2013-12- 08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Кулебяка Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Пирожок [online]. [cit. 2013-12- 08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Пирожок Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Блин [online]. [cit. 2013-12-08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Блин Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Калач [online]. [cit. 2013-12-08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Калач

Используемые материалы Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Каравай [online]. [cit. 2013-12- 08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Каравай Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Варенье [online]. [cit. 2013-12- 08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Варенье Přispěvatelé Wikipedie. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Шашлык [online]. [cit. 2013-12- 08]. Dostupný z WWW: http://ru.wikipedia.org/wiki/Шашлык [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Russian_Coulibiac_with_Cabbage.jpg [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pirozhki.jpg [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blin1.jpg

Используемые материалы [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kurnik_1.jpg [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kurnik.jpg [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lob_NARkult_09.JPG [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Belarus-Minsk- Bread_and_Confectionery_Business_Exhibition-3.jpg [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Korovai_Wedding.jpg [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution 3.0 Unported na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Glaswithvarenie.JPG

Используемые материалы [cit. 2013-12-08]. Dostupný pod licencí Volné dílo na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shashlik.jpg

Спасибо за внимание PaedDr. Miroslava Majlišová miroslava.majlisova@oa-poruba.cz