POZVÁNKA DO BRNA Zajímavosti Informace Výlety Ubytování Historie Závěr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Advertisements

NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Jihomoravský kraj - procvičování
Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Projekt – Zeměpis Královéhradecký kraj ZŠ Mandysova Hradec Králové
Česko.
Poloha Krajské město: Brno Počet obyvatel:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_597_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Teplice Připravila:Veronika Kozáková Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pár slov.
Zlínský kraj.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
-Blansko Brno-město Brno-venkov Břeclav Hodonín Vyškov Znojmo
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj Přírodní podmínky Cvb.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Panoramatický pohled na Brno s dominantním Chrámem sv. Petra a Pavla
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
znak vlajka Ročníková práce
Brno.
Vypracoval: David Šuman 5. ročník INFORMACE O KRAJI  Krajské město…………….….………Brno  Hejtman kraje…………….. Michal Hašek  Počet obyvatel…………………
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
vypracovala: Monika Palasová zdroj: hlava , internet , učebnice
Česká Republika a její kraje
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Vysočina Vysočina Obsah Základní informace Základní informace Základní informace Základní informace Hospodářství Hospodářství Hospodářství Havlíčkův.
Město Brno.
Jihomoravský kraj.
MÍSTNÍ REGION V RÁMCI ČR VŠEOBECNÉ INFORMACE. POLOHA Stát- Česká republika NUTS II- Jihovýchod Kraj- Jihomoravský Okres- Brno – venkov Obec s RP- Rosice.
Jihomoravský kraj.
Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
ČLOVĚK A JEHO SVĚT - MÍSTO, KDE ŽIJEME VLASTIVĚDA pro 5.roč. ZŠ  ČESKÁ REPUBLIKA DEMOKRATICKÝ STÁT  POLOHA – VZNIK OBYVATELSTVO  PRACOVNÍ LIST.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihomoravský kraj Jméno autora: Mgr.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_11_11_domov  1. znamenající nějaké vlastní lidské obydlí místo, kde jsme doma  2. domovina – výraz znamenající vlast nebo rodnou obec.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jan Staník NÁZEV:Jihomoravský kraj – obyvatelstvo a hospodářství.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_JIHOMORAVSKY_KRAJ.
BRNO Matěj Pilát
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Transkript prezentace:

POZVÁNKA DO BRNA Zajímavosti Informace Výlety Ubytování Historie Závěr Brněnská přehrada Připravila:Veronika Klimešová

BRNO Poloha města Brno leží v centrální části Evropy, na území České republiky a je jejím druhým největším městem. Zároveň představuje centrum Moravy, jedné z historických zemí Koruny české. Brno se rozkládá v malebném kraji, ze tří stran je obklopeno zalesněnými kopci, na jih přechází v rozsáhlou jihomoravskou nížinu. Ze severu je město chráněno výběžky Drahanské a Českomoravské vrchoviny Po zeměpisné stránce je Brno součástí podunajského regionu a je historicky spjato s Vídní, která je odtud vzdálena pouze 110 km.

Informace o městě Statutární město Brno má celkem 387189 obyvatel dle ohlašovny. Botanická zahrada a arboretum Mendelovy zemědělské univerzity v dnešní podobě existuje od roku 1967 Brno je známo návštěvou Jejího Veličenstva královny Alžběty II. v Brně dne 28. března 1996

Krásné výlety Obyvatelé i návštěvníci města Brna si často ani neuvědomují, co se skrývá pod dlažbou ulic a náměstí, jaké architektonické skvosty podzemních staveb našich předků. Krásný je také hrad Špilberk (-bývalá pevnost a věznice)

Ubytování Penzion Apollo Valchařská 77 614 00 Brno545 576 009 608 827 155 545 576 009 Grandhotel Brno Benešova 18/20 657 83 Brno542 518 111 --- 542 210 345 Camping Radka Brněnská přehrada - za Sokolským koupalištěm, P.O.BOX 112 635 00 Brno546 215 821 546 224 334 546 222 879 www.brno.cz

Historie města Brna 1325:Brno dostalo právo svobodně přijímat nové měštany 1389:Brno mělo 999 domů, v nichž žilo asi 8 400 obyvatel 1751:v Brně založena Půjčovní banka 1818:založeno Františkovo ( dnešní Moravské) muzeum 1865:brněnský augustinián J.G.Mendel formuluje ve Starobrněnském klášteře svou teorii dědičnosti

Závěr Informace jsem čerpala z internetu na stránkách www.brno.cz A také ze své zkušenosti. Město Brno jsem si vybrala ,protože je to krásné město a vyrůstala tam moje mamka.