STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A PŘÍRODOVÉDNÁ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: shrnovač píce Přednášející: Ing. Roman Cieslar
Advertisements

Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Spolupráce zemědělských subjektů při zakládání MAS
Potraviny na trhu v ČR. DPH na potraviny v ČR a okolních státech ČR v roce 2007 = 5% ČR v roce 2013 = 15% Polsko = 5% Litva = 5% Francie = 5,5 % Nizozemsko.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Celostátní síť pro venkov
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Program rozvoje venkova
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Představení ekologického podniku Hynčice nad Moravou František Winter
AGROCENZUS 2010 Strukturální šetření v zemědělství
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Místní akční skupina Rakovnicko
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m Technické fórum 2016 – Zámek Valeč.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Individuální projekt OP VVV
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
1 Název školy Číslo projektu Název materiálu Autor Tematická oblast
Vazba na Operační programy
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
AGROCENZUS 2010 Strukturální šetření v zemědělství
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Cíle, obsah a prostředky polytechnického vzdělávání
PLEMENA SKOTU - POZNÁVAČKA
Transkript prezentace:

STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A PŘÍRODOVÉDNÁ ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Ing. Jaroslav Krčmář ředitel školy Uherský Brod 8. - 9.10.2014

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Zlínský kraj 2013

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Zlínský kraj 2013

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Vznik školy: 3.11.1987 Vznik školního statku: 1914

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Charakteristika školy Sídlo školy - nábřeží Dukelských hrdinů 570 756 61 Rožnov p. R. Součásti školy Střední škola - kapacita - 300 žáků Domov mládeže - kapacita - 100 žáků Školní jídelna - kapacita - 350 jídel Školní hospodářství - výměra 92 ha

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Školní hospodářství - farma ekologického zemědělství - 92 ha - z toho 5 ha orná půda - 37 masných krav - Aberdeen Angus - 40 ovcí - dojení - 4 ks mléčného plemene - drobnochov (králici, drůbež) - 3 koně a 2 hříbata Vytvoření modelové podhorské ekofarmy - byla zpracována studie modernizace ŠH - předpoklad realizace do 5 let

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Vyučované obory Počet žáků školy - celkem - 222 Počet tříd - 10 z toho - Agropodnikání - 4 třídy - 112 žáků - Ekologie a životní prostředí - 4 třídy - zaměření - GIS a pozemkové úpravy - 76 žáků - Zemědělec-farmář – 2 třídy - 34 žáků

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Kroky ke kvalitě zemědělského vzdělávání na SŠZePř Rožnov p. R. Základ - výuka ve škole a na školním hospodářství Školní závod – VZOD Zašová Nutné propojení teorie a praxe - velmi dobrá spolupráce se zemědělskými podniky a soukromými zemědělci Členství v neziskových organizacích: Agrární komora Asociace soukromých zemědělců Svaz ekologických zemědělců – Pro Bio Šumperk Spolek pro obnovu venkova Zlínského kraje Partner celostátní sítě pro rozvoj venkova

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm 5. Mezinárodní spolupráce se zemědělskými školami: Rakousko - Hollabrun Slovensko - Liptovský Mikuláš Kežmarok Polsko - Grzybno 6. Zapojení do projektů - zkvalitnění materiálních podmínek - ROP - nákup traktoru s čelním nakladačem a rozmetadlem

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm - Centra vzdělávání - aktivity žáky 4 ZŠ v prostorách školy - revitalizace botanické zahrady s venkovní učebnou - rekonstrukce skleníku - nákup včelínů a instalace na botanické zahradě - založení drobnochovu na ŠH - vybudování zookoutku terarijních zvířat 7. Trvalá vzdělávací základna Mze realizace Kurzu pro výkon obecných zemědělských činností 8. Využití prostorů a učitelů školy pro žáky ZŠ

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Podpora zemědělského vzdělávání Podpora ze strany státu a zřizovatele: a) navýšení HDP pro školství na úroveň EU b) základ vzdělání musí být ve škole - zabezpečení dostatku finančních zdrojů - kvalitní a moderní technika a modernizace školního hospodářství - kvalitní a dostatečný počet odborných učitelů (včetně učitelů placených školou vedoucích výuku v zemědělských provozech) c) daňové úlevy pro zemědělské podniky poskytující praktickou výuku žáků

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Podpora zemědělského vzdělávání 2. Podpora ze strany Mze: a) podpora školních hospodářství z hlediska dotací na modernizaci techniky b) dostatek finančních prostředků pro školní závody c) pozitivní propagace zemědělství a zemědělského vzdělávání 3. Podpora ze strany zemědělských podniků a soukromníků a) vytváření kvalitních podmínek pro praktickou výuku b) kvalitní odborné vedení individuální praxe žáků c) zapůjčení techniky škole d) exkurze žáků ZŠ do provozu

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Současný stav – školní hospodářství Farma je registrována jako farma ekolog. zemědělství - výměra 92 ha - z toho - 5 ha orná půda - 87 ha TTP - masný skot celkem - 80 ks plemene Aberdeen Angus - ovce - 38 ks plemene Cigája a kříženky - mléčný skot - 6 ks plemeno Český strakatý skot - koně - 3 ks + 2 hříbata - prasnice - 1 ks - králici

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Současný stav – realizované projekty Realizované projekty: Využití výpočetní techniky ve výuce (tzv. Šablony) Vzdělávání za účelem vytvoření komunity sedlák- spotřebitel Modernizace praktické výuky – pořízení traktoru s čelním nakladačem a rozmetadlem organických hnojiv Hospodaření s vodou při údržbě zeleně Centrum vzdělávání - celokrajský projekt

Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Děkuji za pozornost.