Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI35 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/21.2581 Autor: Miroslav Přichystal Datum:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6. ročník
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI25 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6. ročník
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI02 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Obr. 1 ÚVODNÍ ČÁST.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI29 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6.ročník
Daniela Tutaková, Liliana Kuželková
Liberecký kraj-kraj sportu
Liberecký kraj. Liberecký kraj Mapa ČR Mapa kraje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_12.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI28 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSeverovýchodní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Liberecký kraj Městská radnice.
LIBERECKÝ KRAJ.
LIBERECKÝ KRAJ.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI39 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Liberecký kraj VY_03_ INOVACE_ 32 _č.07.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI20 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI15 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 8. ročník
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI33 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7.ročník
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI04 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI07 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6. ročník
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Královéhradecký kraj VY_03_INOVACE_32_12.
ČR – Královehradecký kraj
Autor výukového materiálu:
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 8. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh:
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI36 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI32 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI18 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 8.ročník
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI16 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
VY_32_INOVACE_Ze z 1 Liberecký kraj Mgr. Tomáš Šantroch Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec 1, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_12_INOVACE_Rů_II_07 Severní Čechy Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_32_INOVACE_191 Tomáš Nový osmý kraje ČR
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI35 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh: ročník Téma: Liberecký kraj II. Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Instrukce Pracuj s pomocí atlasu např. str Použij učebnici str

Doplň vety (str ): Liberecký kraj tvoří ………okresy(NUTS 4). Severní část kraje sousedí se SRN=………. a severovýchodní část s ………. Na jihu hraničí s ………. krajem, jihovýchodní a východní část s krajem………., na západě s krajem ……... Liberecký kraj společně s …………a ……….. krajem patří z hlediska administrativního členění ČR do regionu NUTS 2, který má více jak 1milión obyvatel, nazývá se ……….. Administrativní členění

Doplň vety (str ): Liberecký kraj tvoří čtyři okresy(NUTS 4). Severní část kraje sousedí se SRN= Německem a severovýchodní část s Polskem Na jihu hraničí se Středočeským krajem, jihovýchodní a východní část s krajem Královéhradeckým, na západě s krajem Ústeckým. Liberecký kraj společně s Královéhradeckým a Pardubickým krajem patří z hlediska administrativního členění ČR do regionu NUTS 2, který má více jak 1milión obyvatel, nazývá se SEVEROVÝCHOD. Administrativní členění

Vyhledej a označ okresy Libereckého kraje Česká Lípa, Liberec, Jablonec n. N., Semily

Obyvatelstvo Nejvíce obyvatel žije ve městě …….., počet obyvatel…… Liberec, obyvatel Vyhledej a uveď u významných měst kraje do jakého okresu patří: Hrádek n.N., Nový Bor, Kamenický Šenov, Jilemnice Hrádek n.N.-Liberec, Nový Bor-Česká Lípa, Kamenický Šenov-Č.L., Jilemnice- Semily Lib. kraj je z hlediska zalidnění ČR nadprůměrně zalidněn (průměr ČR=133obyvatel/km²) Vypočítejte zalidnění Ú. kraje: rozloha 3163 km²; počet ob.: tisíc 139 obyvatel/km² K dostupnosti obcí v kraji přispívá poměrně hustá železniční síť a dopravní tepna v podobě rychlostní silnice R 10, která vede z Turnova do nejmenšího kraje ČR ……; Další významným tahem je R35 (Liberec – HK- …). do Prahy; Liberec – HK- Olomouc(Lipník nad Bečvou)

Města Hrádek n. N. Rekreační středisko zatopeného lignitového lomu Kristýna, nedaleká vyhlídka Popova skála v Lužických horách a dominanta okolí hrad Grabštejn

Města Jilemnice Hrabě Jan Harrach – vlastenec a významná osobnost s vlivem na hospodářský a kulturní dění. Zasloužil se o rozvoj turismu a především lyžování, to když přivezl z výstav z Osla (Norsko) do Čech první lyže. Bohumil Hanč- držitel titulu Mistr lyžař( ), tragicky zahynul v Krkonoších při závodě na 5O km. Společně s ním zahynul i Václav Vrbata, který se snažil svého přítele zachránit (filmové zpracování dramatické údálosti: Synové hor).

Liberec K obrázkům přiřaď lokality novorenesanční Radnice Sídlo technické univerzity Bílí tygři Liberec Ještěd Jizerské hory

Zajímavosti Inverze nad Libercem Vysvětli k čemu dochází: A) počasí v Liberci B) počasí na Ještědu A) zataženo, chladno, zhoršené rozptylové podmínky= vznik smogu B) Jasno, o několik stupňů tepleji než v údolí.

Vypočítej vzdušnou vzdálenost z centra města (radnice) na Ještěd. cca 5 km

Zdroje