Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lineární rovnice 8.-9.ročník
Advertisements

AFFIRMATIVE, QUESTION, NEGATIVE
ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Sloveso BÝT – minulý čas
VYJÁDŘENÍ BUDOUCNOSTI POMOCÍ WILL Anglický jazyk VY_32_INOVACE_022 – 2
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
Sloveso BÝT – přítomný čas
VY_32_INOVACE_35 HE IS …… SHE IS …...
Modální slovesa a jejich opisné tvary
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.18 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 18 Název materiálu:Can Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová Budoucí čas- Future tense.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině MUST / HAVE TO VY_22_INOVACE_06 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_263_AJ7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Předmět:Anglický.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Must or have to VY_22_INOVACE_14 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
PRESENT SIMPLE PRESENT CONTINUOUS
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaAnglický jazyk NázevGoing.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
VY_32_INOVACE_3C20 Gymnázium a SOŠ, Lužická 423, Jaroměř Ing. Daniela Řípová Modal And Related Verbs.
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Osobní zájmena Subjective pronouns ANOTACE Šablona:ICT AJ osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí.
Tázací dovětky- Question Tags
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Questions VY_22_INOVACE_05 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Present continous- Přítomný čas průběhový Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Texty jsou vlastní originální tvorbou autora.
REVISION of U5, U6 AJ - 5. třída VY_32_Inovace/9_ května 2012 Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Trpný rod- The Passive.
VY_32_INOVACE_05_PRESENT SIMPLE Anotace Prezentace sloužící k výkladu a procvičení přítomného času prostého, tvoření otázek, záporu a překlad jednoduchého.
Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.
Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Present perfect Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Příslovce Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.
Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_59.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase prostém ve větách oznamovacích, slovní zásobu tematického okruhu volný.
ANOTACE Prezentace s výkladem a úkoly na použití některých způsobových sloves v anglickém jazyce. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy písemně,
PRESENT PERFECT QUESTION_15 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_07
PRESENT SIMPLE 5. třída Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_60.
Test pro 9.ročník Autorem materiálu, pokud není uvdeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
PRESENT SIMPLE AFFIRMATIVE_05 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
PRESENT CONTINUOUS QUESTION_14 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
PRESENT SIMPLE QUESTION_13 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_32_INOVACE_13_TO BE 2 Anotace Prezentace sloužící k procvičení časování slovesa TO BE Autor Mgr. Jana Hrbková JazykEnglish Očekávaný výstup Vybere správný.
EXPRESSION HAVE GOT PRESENT_04 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
FUTURE SIMPLE QUESTION_16 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
Present continuous Anglický jazyk VY_32_INOVACE_368, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase.
PRESENT CONTINUOUS NEGATIVE_10 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Minulý čas Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_18.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_15.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ….
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
FUTURE SIMPLE AFFIRMATIVE_08
ANJ_Verbs TO BE PAST_02 Mgr. Filip Soviš
ANJ_Verbs TO BE PRESENT_01 Mgr. Filip Soviš
PRESENT PERFECT NEGATIVE_11
Past simple – minulý čas prostý
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1475 Název materiálu Minulý čas způsobových sloves - must Kód materiálu VY_32_INOVACE_A1107 Autor Mgr. Ivana Kocurová Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.

Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova Anotace Žáci se se seznámí se způsobovými slovesy a jejich zvláštnostmi, osvojí si pravidla tvoření minulého času slovesa „must“, procvičísi tvoření těchto tvarů. Datum 11.1.2012 Očekávaný výstup Produktivní řečové dovednosti: žák písemně, gramaticky správně tvoří a obměňuje jednoduché věty a krátké texty. Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova must, had to, didn´t have to Druh učebního materiálu presentace Power Point Druh interaktivity kombinovaná Cílová skupina žák Stupeň a typ vzdělávání II. stupeň, základní Typická věková skupina 12 – 15 let Ročník osmý

Minulý čas způsobových sloves must

Způsobová slovesa nemají koncovku –s ve 3. os. jedn. čísla otázku a zápor netvoří pomocí „do“ s následujícím infinitivem se pojí přímo, bez „to“ netvoří průběhový čas mají pouze jeden, nanejvýš dva tvary nemají infinitiv jsou významově neúplná, většinou jsou provázena infinitivem významového slovesa

slovesa postojová, neúplná, defektní Způsobová slovesa Modal Verbs Modal Auxiliaries slovesa postojová, neúplná, defektní nemají všechny tvary can, must, may …

Must Má pouze tento jediný tvar pro přítomnost. Lze použít také: have to/has to. I must go. Musím jít. I have to go. Musím jít.

Minulý čas slovesa must I must go. I have to go. I had to go.

Převeď věty do minulého času. I must go to school. They must do it. We must have a rest. They must be careful. She must pass the exam. He must get up early. We must do our homework. I had to go to school. They had to do it. We had to have a rest. They had to be careful. She had to pass the exam. He had to get up early. We had to do our homework.

Zápor I had to go. I didn´t have to go.

Převeď věty do záporu I had to go to school. They had to do it. We had to have a rest. They had to be careful. She had to pass the exam. He had to get up early. We had to do our homework. I didn´t have to go to school. They didn´t have to do it. We didn´t have to have a rest. They didn´t have to be careful. She didn´t have to pass the exam. He didn´t have to get up early. We didn´t have to do our homework.

Otázka They had to go. Did they have to go?

Utvoř otázku I had to go to school. They had to do it. Did I have to go to school? Did they have to do it? Did we have to have a rest? Did they have to be careful? Did she have to pass the exam? Did he have to get up early? Did we have to do our homework? I had to go to school. They had to do it. We had to have a rest. They had to be careful. She had to pass the exam. He had to get up early. We had to do our homework.