TILDREN®.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Osteoporóza Role potravy v prevenci i léčbě
Advertisements

PASTVA.
Sportovní úrazy MUDr. Jana Picmausová.
BIOCHEMIE.
Lněné semínko, jak ho možná neznáte
Žena a sport Mgr. Lukáš Cipryan.
Osteoporóza, HRT.
KOFEIN.
Pohybová soustava Soustava svalová
IKTERUS - DIFERENCIÁLNÍ DIAGNOSTIKA as. MUDr. Lochmanová Jindra
Složení a mechanické vlastnosti kostí, fixace zlomenin ortopedickými náhradami Zdeněk Novotný A13N0173P KMM/BM
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Prozac – lék proti depresi i tam, kde byste jej nehledali Lenka Milfortová Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity České Budějovice.
F e r r i t i n. Každý, ať už vrcholový či výkonnostní sportovec, by si měl nechat pravidelně ročně (u vrcholového sportovce samozřejmě častěji) nechat.
Zhotovení mikroskopického preparátu z tvrdé tkáně
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Fluorid v zubní hygieně
Stavba a funkční třídění pojivové tkáně
Co znamená, že máte revma?
KOSTRA 5. ročník.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Krční páteř Degenerativní změny
Středn í zdravotnick á š kola, N á rodn í svobody P í sek, př í spěvkov á organizace Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Křivice Téma: Štefková Kristýna 2.HB.
Žena a sport.
Základy přírodních věd
Automatické předvádění Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
BOLESTIVÉ RAMENO Jana PASECKÁ - RRA KRAJSKÁ NEMOCNICE
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P9 _ 1.9 TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ Metabolické procesy trávicí soustavy TYP: DUM výkladový.
Steroidní hormony Dva typy: 1) vylučované kůrou nadledvinek (aldosteron, kortisol); 2) vylučované pohlavními žlázami (progesteron, testosteron, estradiol)
Léčiva a struktury některých léčiv PaedDr. Jiřina Ustohalová
Přírodní látky Mgr. Lenka Fasorová.
Opěrná soustava Člověk patří mezi obratlovce- tzn. má pevnou osu těla- páteř tvořenou obratli a na ní navěšeny kostry horní a dolní končetiny Počet kostí.
Antioxidanty z ovoce, zeleniny a spotřební koš
FARMAKOKINETIKA 1. Pohyb léčiv v organizmu 1.1 resorpce
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
POJIVA Nejrozšířenější typ tkáně
Základy vybraných kapitol z anatomie a fyziologie zátěže
STAVBA KOSTI Anorganické látky Kost Sloučeniny vápníku a fosforu
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
IMMUBLEND.
Páteř Složena z 33 kostí,které nazýváme obratle.9 nejspodnějších srůstá ve 2 větší kosti(kostrč-4 a křížovou kost-5) 24 obratlů je volných: z toho je 7.
Anémie Hejmalová Michaela.
Edukace diabetika INZULINOTERAPIE
Stavba kosti.
Somatotropní hormon Petr Polák 7. kruh
2. Kostra Fyziologie člověka MUDr Dagmar Brančíková,
Výpočty ve farmakologii
Vývoj orgánů Periodicita – střídání odb.pomalejšího a rychlejšího vývoje orgánů Alternace – vzájemné střídání při vývoji orgánů Akcelerace – fáze zrychlení.
Dorzolamid - Timolol MUDr. Martin Votava Ústav farmakologie 3. LF UK.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kosterní a svalová soustava. vadné držení těla skoliózy kyfózy hyperlordóza křivice plochá noha artróza dna.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Alexandra Hoňková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Chemické složení organizmů. Mezi přírodní (organické) látky patří: cukry (sacharidy) tuky (lipidy) bílkoviny (proteiny) nukleové kyseliny.
PŘÍPRAVA MÝDLOVÉHO SLIZU
OBĚHOVÁ SOUSTAVA.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Buňka  organismy Látkové složení.
Oběhová soustava Krev.
Osteoporóza.
Přednáška 3 cement – mikrosk. stavba hypercementóza
ONEMOCNĚNÍ KOSTERNÍ SOUSTAVY
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Bolestivé stavy pohybového aparátu
Pohybový aparát (C) Mgr. Martin Šmíd.
Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
Opěrná soustava Autor: Mgr.Diana Mücksteinová
Téma: Tkáně.
Transkript prezentace:

TILDREN®

Složení kosti organická složka – kostní matrix (převážně kolagenní vlákna) 30% minerální látky (Ca-fosfáty) 60% voda 10% osteoblasty syntéza kostní tkáně osteoklasty resorbce, vstřebávaní látek osteocyty mechanosenzitívní buňky, homeostáza kostní tekutiny – regulace hladiny kalcia v tělových tekutinách

Remodelace kostní tkáně kostní tkáň se u koní neustále obnovuje bez ohledu na věk koně remodelace kosti je běžný proces, který umožňuje nejen tvorbu nové kosti, ale i adaptaci kostní struktury na zátěž při větší zátěži může nadměrná remodelace kosti způsobovat poruchy pohybového aparátu, zejména degenerativní kostní a kloubní onemocnění remodelace je příčinou bolesti, která se projevuje kulháním koně většina poruch pohybového aparátu je způsobena změnami kostní struktury, obecně viditelné na RTG snímcích

Způsob účinku Tiludronát převážně působí jako regulátor procesu remodelace kostní tkáně prostřednictvím inhibice resorbce (vstřebávaní) látek Tiludronát má pozitivní vliv na mineralizaci kosti a zvyšuje její hustotu TILDREN® se používá při léčbě kostních onemocnění jako je degenerativní onemocnění hlezenního kloubu (špánek) nebo navikulární syndrom (podotrochlóza)

Dávkování a způsob použití určené pro koně starší 3 let 0.1 mg Tiludronové kyseliny na 1kg živ.hm. jednou denně po 10 dní, liofilizát je naředěn 10ml roztoku a aplikován pomalu intravenózně nebo jednorázově v infuzním roztoku

Složení Liofilizát tiludronová kyselina 50mg excipient q.s. 1 lahvička Roztok voda na přípravu injekčních dávek 10ml

Skladování skladovat do 25°C a chránit před přímým sluncem a mrazem po sloučení prášku a roztoku uchovat při 4-8°C a spotřebovat do 24 hodin