Projekt“ Dotace pro moje město světa IRSKO-DUBLIN Projekt vypracovaly: Lucie Vetráková Anna Vyhnálková, 9.A 3.1 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Advertisements

Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Matematika a její aplikace
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST
Vyhledávání dopravního spojení na internetu
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
PROJEKT PŘEDPOVĚĎ POČASÍ Předpověď počasí na
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Parlamentská republika
Cestovní kancelář Travel Tour
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín GEOGRAFIE SÍDEL – MĚSTSKÉ OSÍDLENÍ.
Sídla.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
DEMOGRAFIE – DEMOGRAFICKÁ REVOLUCE
Matematika a její aplikace
EVROPA Rusko III2-Z7-III-20.
Matematika a její aplikace Odčítání celých čísel VY_42_INOVACE_32 Sada 3 Racionální čísla, početní operace v oboru racionálních čísel Základní škola T.
SRBSKO.
Ekologie a životní prostředí- Ochrana sladkých vod
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Určování zeměpisné polohy 1 VY_32_INOVACE_20 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace na I. stupni ZŠ Násobky 6 VY_42_INOVACE_34 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Přednost početních operací
Přírodní a civilizační rizika - 2
OBYVATELSTVO ASIE.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_02.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Matematika a její aplikace Smíšená čísla VY_42_INOVACE_16 Sada 3 Racionální čísla, početní operace v oboru racionálních čísel Základní škola T. G. Masaryka,
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Irsko Počet obyvatel : President :Michael Higgins Jazyk :angličtina , irština Rozloha : km² Poloha :53° 0′ s. š., 8° 0′ z. d.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Martina Knézlíková a Kristýna Miklínová 9.A
D ř Hlavní město Čínské lidové republiky -Aglomerace (2009) -39° 54′ 20″ s. š., 116° 23′ 29″ v. d. -Urbanizace.
Irsko a sousedé Irsko je stát v severozápadní Evropě, zaujímající zhruba pět šestin povrchu stejnojmenného ostrova, který byl poprvé rozdělen 3. května.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Irsko Autor: Bařinková Kristýna Třída: Druhá Rok: 2012/2013.
Antonín Košíček Sára Šobková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
SVĚTOVÁ NALEZIŠTĚ NEROSTNÝCH SUROVIN
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Irsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. Č. DUMu: VY_52_INOVACE_636 Tématický.
Zelený, „smaragdový“ ostrov
IRSKO.
Co jsme si odnesli z Evropy IRSKO – DUBLIN –
Transkript prezentace:

Projekt“ Dotace pro moje město světa IRSKO-DUBLIN Projekt vypracovaly: Lucie Vetráková Anna Vyhnálková, 9.A

2)Počet obyvatel ve městě Dublin zahrnuje asi obyvatel. 3)z.š a z.d 53°20′34″ s. š. 6°15′58″ z. d. 4)Je to aglomerace,konurbace nebo megapolis ? Je to aglomerace. 5)Probíhá zde proces urbanizace nebo suburbanizace ? Spíše suburbanizace.

Cesta tam a zpět 7:30 - Lednice nám.- Podivín žel.st 8:21 -Podivín žel.st-Brno hl. nádraží 14:36 -Letiště Brno-Letiště Dublin 18:00 -Letiště Dublin-Letiště Brno 20:42 -Brno hl.nádraží-Podivín žel.st 21:23 –Podivín žel.st-Lednice máměstí

Problémy města Drogy Alkohol Doprava Mladiství delikventi

Na co potřebuje dotace Na školství- nové školy, učitele, nově vybavené třídy Na dopravu- nové silnice, přechody Na státní správu- více policistů Na drogovou problematiku, problémy s alkoholem- léčebny Na životní prostředí- nově vysázené stromy, lesy, květiny na ulicích

Zajímavosti To, že se na ostrově nevyskytují hadi, je vysvětleno legendou. Údajně je měl z ostrova vyhnat svatý Patrik, patron Irska. V cizině žije více lidí irského původu (desítky milionů) než v samotné zemi. Na počest svatého Patrika se každoročně 17. března slaví po celém světě Den svatého Patrika. Irsko má nepříliš významné nerostné bohatství. Těží se především olovo a zinek, dále měď, rašelina, stavební materiál, stříbro a zemní plyn. Irsko je člen Evropské unie, OECD a OSN. Irská neutrální politika znamená, že není členem NATO, přestože se podílí na mírových operacích OSN. Tradiční irská whisky Tullamore Dew

Literatura Encyklopedie Školní atlas

Loučí se Lucka s Aničkou