ČTYŘI REPORTÁŽE Z ROMSKÝCH OSAD V ČESKÉ REPUBLICE Kurz: Mediální projekt a produkt a jeho webová prezentace Řešitel:Michaela Dočkalová Rok: 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak vybudovat úspěšný webový portál?
Advertisements

…..přijďte si s námi zahrát
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Setkání informačních center Zlínského kraje Napajedla
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Adam Pechánek, Ján Ondrušek, Michal Táborský, Roman Machytka 1/7 ÚVOD Studie proveditelnosti.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Vývoj vzdělávacích programů celoživotního vzdělávání v oblasti péče o krajinu a její tvorby.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
SITUACE V ODPADECH Z POHLEDU SVAZU MĚST A OBCÍ ČR Bc. Marek Sýkora člen Komise životního prostředí Předsednictva Svazu měst a obcí České republiky XII.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
Program dnešního setkání OPS ( )
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
PUBLICISTIKA Mgr. Michal Oblouk
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
ManagerWeb.cz » 1 Finanční Management - jediný časopis pro vrcholové finanční řízení firem Finanční Management je měsíčník zabývající se všemi stránkami.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Vzájemnou spoluprací neromských a romských žáků k odstranění rasismu a xenofobie ve školách a ve společnosti.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Společné setkání „minitýmů“
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Transkript prezentace:

ČTYŘI REPORTÁŽE Z ROMSKÝCH OSAD V ČESKÉ REPUBLICE Kurz: Mediální projekt a produkt a jeho webová prezentace Řešitel:Michaela Dočkalová Rok: 2012

Motivace -Romové = typický příklad stereotypu -Jednostranná (negativní) medializace -Pohled jen z jedné strany -Snaha nechat vyjádřit obě strany

Cíle projektu Seznámit veřejnost s aktuální situací ve čtyřech romských osadách (Chanov, Janov, Krupka, Boletice) Informace o tom, jak zde Romové žijí a vycházejí s bílými Potvrzení/vyvrácení dosavadního mediálního obrazu Romů

Současný stav Rozsáhlá reportáž o romské menšině vyšla v týdeníku Týden v rubrice Aktuálně. Článek nese název Romové a zbitá Ostrava. Dalším zajímavá reportáž o Romech vyšla rovněž v týdeníku Týden, tentokrát v rubrice Reportáž. Jmenuje se Temné stíny barevné Ostravy vyšel v deník Mladá fronta DNES v Libereckém kraji článek s názvem Další epicentrum nenávisti? Lidé se bojí nepokojů.

Časový harmonogram Datum zahájení realizace projektu: Březen 2013 Datum ukončení realizace projektu: Červen Reportáže budou vycházet vždy v sobotu v příloze MF DNES – Víkend (první víkend v březnu, dubnu, květnu a červnu)

Finanční rozvaha Webové stránky s redakčním systémem 9000 Kč Grafická šablona a její úprava 6000 Kč  Kč (rezerva) Cestovní náklady (benzín, dálniční známka) a drobné výdaje Kč Finanční ohodnocení Kč = Kč

Charakteristika investora Žádost o grant na sepsání série článků o romských osadách v České republice zasílám organizaci zabývající se romskou menšinou – Nadaci tolerance , se sídlem v Praze, na Senovážném náměstí 24, tel. (02)   Nadace Tolerance je českou nevládní organizací, jejímž cílem je harmonizovat soužití mezi nejrůznějšími sociálními a etnickými skupinami a podporovat vzájemnou komunikaci. Spolupracovníky nadace jsou mimo jiné i publicisté. 

Charakteristika projektového týmu Bc. Michaela Dočkalová (organizátor) - studentka oboru Mediální studia a žurnalistika, mgr. - na bc. studiu Mezinárodní vztahy a evropská studia - narozena v Praze 13. dubna zkušenost s psaním pro tištěná i online média (kultura, cestování) sociolog Roman Krištof Novinářka Jana Klímová (MF DNES)

Charakteristika produkčního týmu Vzhledem k tomu, že se jedná o tvorbu reportáží, mohu projekt organizovat sama, bez další osoby (kromě tvorby webových stránek společností INEXES) Na samotné tvorbě textů se pak bude podílet novinář a sociolog jakožto odborný konzultant

Distribuce Reportáže budou distribuovány ke čtenářům pomocí stránek deníku MF DNES

Medializace produktu Projekt bude medializován pomocí webových stránek Cílem těchto stránek je vybudovat seriózní diskusní fórum týkající se problematiky romské menšiny; aktualizace údajů; po uveřejnění v deníku sem budou reportáže postupně vkládány

Perspektivy projektu Příležitosti –možnost získat další podklady pro hlubší výzkum dané problematiky –up-date stávajících informací, které známe ze zpravodajských médií –vyjádření odborné osoby, tedy sociologa, zobjektivizuje informace získané v terénu při pozorování, rozhovorech, studiu dosavadních dokumentů týkajících se tématu a přinese článku vyšší serióznost –pokud budou na reportáže pozitivní ohlasy a čtenost bude vysoká, možnost v sérii reportáží pokračovat WWW: