METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
Interaktivní Evropa děti pro děti
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje Co bude portál umět.
Vítejte na v Táboře. Národní podpůrné středisko Miroslava Filipi Dílnou vás budou provázet Miroslava Borovcová
Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová
Metodický seminář eTwinning pro pokročilé. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Celostátní síť pro venkov
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Komunita evropských škol Projekty spolupráce na dálku eTwinning NSS Metodický seminář eTwinning.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Rozvoj výuky cizích jazyků
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY

eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol

Lektoři: Miroslava Borovcová Miroslava Filipi Národní podpůrné středisko

Cíle semináře … Informovat o aktivitě eTwinning. Seznámit se s portálem eTwinning.net a jeho nástroji pro realizaci projektové partnerství. Zaujmout pro tvorbu projektů v rámci aktivity eTwinning. Sdílet zkušenosti s projektovým vyučování, s projekty spolupráce škol.

Dnešní harmonogram 9.00 – – Co je to eTwinning Příklady projektů Bezpečnost na internetu Desktop Registrace projektu Další mezinárodní projekty – EUN, Comenius

Co je eTwinning? Iniciativa Evropské komise podporující spolupráci žáků i učitelů mateřských, základních i středních škol v Evropě. Školy z různých zemí realizují vzdělávací aktivitu (projekt) na dálku prostřednictvím informačních a komunikačních technologií. Portál pro vyhledávání partnerských škol v Evropě a evropská komunita učitelů.

Proč se zapojit? Velký výběr partnerských škol Téměř zaregistrovaných učitelů. Téměř zaregistrovaných projektů. Téměř zaregistrovaných škol. Podpora vaší projektové spolupráce Virtuální prostředí pro spolupráci Desktop a Twinspace. Možnost dalšího vzdělávání učitelů (Learning Labs,eTwinning Groups). Semináře, konference, ambasadoři - učitelé poradci. Ocenění kvalitních projektů škol. Zapojení žáků do evropské komunikace Aktivní zapojení žáků v prostředí TwinSpace. Evropský rozměr výuky. Komunikace s využitím cizích jazyků a ICT. Možnost využít ve všech předmětech.

Co je eTwinningový projekt? Dvě a více evropských zemí realizují vzdělávací aktivitu pomocí ICT. Účastníky projektu jsou nejčastěji učitelé a žáci, ale mohou být i návštěvníci a hosté. V projektu jsou stanoveny cíle, metody a výstupy. Účastníci využívají v praxi své znalosti cizích jazyků a informačních technologií, setkávají se s kulturními odlišnostmi a učí se týmové spolupráci.

Projekt eTwinning Ocenění Informace, nápady, příklady Hledání partnera, diskuse o projektu Registrace školy Registrace projektu Spolupráce Hodnocení

Metodika projektu – 9 tipů a rad Spolehlivý partner Společné téma projektu Společné cíle Společný harmonogram Souvislost s učebním plánem školy Spolupráce Společné výstupy Hodnocení Diseminace

Národní portál Informační a metodický zdroj na národní úrovni. Aktuální informace o akcích eTwinning. Kontaktní informace. Podpora, poradenství.

Mezinárodní portál Možnost registrace. Zdroj inspirace (galerie, projektové balíčky, moduly). Vyhledávání partnerů. Prostor pro komunikaci evropských škol. Vstup do virtuálního prostoru pro spolupráci (Desktop, TwinSpace).

Bezpečnost pohybu na internetu Zabezpečení počítače, hesla. Souhlas rodičů. Fotografie, videa, autorská práva. Sociální sítě, kyberšikana.

Úvodní stránka Umožní rychlý vstup do dalších nástrojů pracovní plochy učitele ( desktop). Nabízí vstup do Skupin, Vzdělávacích seminářů a Místností pro učitele. Moje upozornění - vstup do ové schránky.

Profil Profil učitele, školy (můžete přidávat fotografie aj.) Vstup na mailbox, Moje kroky v eTwinningu Přehled mých kontaktů a projektů Můj deník, Mé místnosti pro učitele

Vyhledávání účastníků eTwinningu Rychlé vyhledávání Vyhledávání podle kritérií - dle jména, školy, klíčových slov Fóra pro vyhledávání partnerů rozdělená podle věku žáků

Místnosti pro učitele Diskuze s učiteli na daná témata Možnost vytvořit vlastní místnost, téma

Zdroje Vyhledávání zdrojů, inspirace, hodnocení Vkládání vlastních zdrojů, sdílení

Projekty Uzavření nového projektu Přehled běžících a uzavřených projektů Certifikáty, úpravy projektů Vstup na TwinSpace a Deník projektu

TwinSpace (prostor pro spolupráci) Soukromý a bezpečný prostor pro spolupráci učitelů a žáků. Úložiště souborů (archiv, fotogalerie). Komunikační nástroje (Forum, Blog, Chat). Možnost zveřejnit výstupy z projektu.

Deník projektu Deník – blog projektu Průběžné informace o novinkách a změnách v projektu Zveřejňování výstupů z projektu, fotografií, odkazů …

EUN Využívání tabletů ve výuce. Síť více než 30 evropských ministerstev školství, ČR zastupuje DZS. Podpora využívání ICT ve vzdělání. Podpora spolupráce škol v Evropě: matematika, přírodní vědy, informační technologie. Sdílení DUM napříč Evropou: Projekt iTEC, scénáře třídy budoucnosti.

Comenius Program Comenius je zaměřen na školní vzdělávání. Zapojit se mohou mateřské školy, základní školy a střední školy. Cílovou skupinou jsou žáci, studenti, učitelé a pedagog. pracovníci. Cílem je rozvíjet porozumění mezi mladými lidmi z různých evropských zemí, pomáhat jim osvojit si základní životní dovednosti nezbytné pro jejich osobní rozvoj, pro jejich budoucí zaměstnání a pro aktivní účast v evropských záležitostech. V programu je zapojeno 27 členských států Evropské unie, kandidátské země: Turecko, Chorvatsko, země EEA/EFTA: Norsko, Island, Lichtenštejnsko, Švýcarsko. Typy aktivit: Individuální mobility, Podpora spolupráce, Centralizované multilaterální projekty, Centralizované tematické sítě.

HODNOCENÍ SEMINÁŘE - Co je eTwinning (dole)

Děkujeme za pozornost.