Tvorba www stránek ODKAZY ICT 4.ročník. Vložení odkazu ODKAZY K propojení jednotlivých souborů K propojení jednotlivých souborů K přechodu na jiný web.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy HTML – vkládání objektů
Advertisements

Jazyk HTML. Zdrojový kód  Elementy obsah obsah př. důležité př. důležité př. př.
Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
Výpočetní technika 2008/09.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tvorba www stránek VLOŽENÍ OBRÁZKŮ ICT 4.ročník. Vložení obrázku OBRÁZEK NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH Binární data – ukládáme do samostatných složek (IMAGE,
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
HyperText Markup Language
1 Provázání stránek Vytvořte dvě www stránky, jednu růžovou a druhou modrou – viz. zdrojové kódy RŮŽOVÁ STRÁNKA Růžová stránka Odkaz na modrou stránku.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Jazyk HTML.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Odkazy Pomocí odkazu se lze pohybovat mezi stránkami. Cílem může být další stránka nebo identifikátor na aktuální stránce. Pomocí odkazu se lze pohybovat.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.17/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
HTML (XHTML) 2. 2 HYPERTEXTOVÉ ODKAZY Odkaz může ukazovat na různá místa v internetu, na další Vaše internetové stránky nebo obrázky či jiné dokumenty.
ZÁKLADY HTML – ODKAZY, SEZNAMY. - vodorovná čára atributy:  width – délka čáry – pixely nebo %  size - šířka ve smyslu tloušťky  align - zarovnání.
Textový procesor (MS Word)
Markéta Wolfová.  efektivní organizace záložek  sdílení zajímavých odkazů, dokumentů, obrázků, videí  označování a komentování materiálů.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
CSS – style Mgr. Lenka Švancarová. CSS – značka style (textstyle.html)
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
XHTML – odkazy Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Tvorba webu Jazyk HTML, úvod
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
CO NÁS ČEKÁ ve cvičení 5 Oč. - KIT PEF CZU 1. O DKAZY Chceme-li, aby čtenář naší html stránky někam odklepnul..... Oč. - KIT PEF CZU.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
CSS Cascading Style Sheets. Výhody CSS Mohou ušetřit psaní zdrojového kódu Mohou ušetřit psaní zdrojového kódu Tvoření libovolných vzhledů Tvoření libovolných.
HTML JAZYK Výuka HTML jazyka pro střední školy. 1. Jazyk HTML Standardní značkovací jazyk používaný pro dokumenty na webu. Jazyk HTML pomocí tágů (značek)
Vytvoření hypertextového odkazu
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
Publikování a export výkresů Přednáška č.5. Témata přednášky e-Transmit Publikování Publikování v síti WWW Export výkresů.
INFORMATIKA 9. ročník.
Word – základní práce s wordem.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Odkazy. Href Nejdůležitější atribut, cíl odkazu. Zjednodušeně pojato tato hodnota říká, jaká stránka se objeví po kliknutí. Href se zapisuje jako URL.
Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
SOFTware Adresář, soubor, OS Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.07/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS formátování.
Styly CSS VýhodyDruhyZápis. Výhody CSS oddělení struktury od formátování oddělení struktury od formátování přilinkováním souboru styl.css lze formátovat.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Krátký úvodní kurz HTML Jenyk Obecně 1 - html  V HTML jazyce nezáleží na rozložení a délce řádku, extrémem je napsat celý program v jednom řádku.
Kaskádové styly CSS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Tvorba webových stránek - tabulka
HTML (II) (3).
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Tvorba WEBOVÝCH stránek – hypertextové odkazy
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tvorba webových stránek - úvod
Html.
Transkript prezentace:

Tvorba www stránek ODKAZY ICT 4.ročník

Vložení odkazu ODKAZY K propojení jednotlivých souborů K propojení jednotlivých souborů K přechodu na jiný web K přechodu na jiný web K propojení s elektronickou poštou K propojení s elektronickou poštou K přechodu na jiné místo dokumentu K přechodu na jiné místo dokumentu ODKAZ ODKAZ

Vložení odkazu ODKAZY ODKAZ ODKAZ Přechod na novou stránku Přechod na novou stránku SEZNAM.CZ SEZNAM.CZ Napište nám!!!!! Napište nám!!!!! Třída 4.A Třída 4.A

Vložení odkazu PARAMETRY TITLE=„Komentář“ TITLE=„Komentář“ ODKAZ ODKAZ TARGET=„Kde otevřít okno“ TARGET=„Kde otevřít okno“ TARGET=„_self“, =„_blank“, =„parent“ SOŠ BENEŠOV SOŠ BENEŠOV

Vložení odkazu ODKAZEM MŮŽE BÝT I OBRÁZEK Na obrázek odkazujeme tagem: Parametry: TITLE=„Komentář“ TITLE=„Komentář“ BORDER=„Tloušťka orámování“ BORDER=„Tloušťka orámování“

Vložení odkazu OBRÁZEK JAKO ODKAZ