Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Advertisements

Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
Chci ovlivnit rozhodování EU… Seminář v Evropském domě František Čakrt, Parlamentní institut Národní parlamenty v rozhodovacím procesu EU Úvod Co přinesla.
EU a Česká republika Instituce EU
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období
PROGRAM PARTICIPACE celorepublikový program umožňující dětem a mládeži spoluúčast na věcech veřejných participace vede děti a mládež k rozvoji komunikačních.
Zapojení místních částí do rozhodování města Bakalářská práce Richard Ocásek, DiS. Karviná 2008 Pamatuj, že i ta nejtěžší hodina ve tvém životě trvá jen.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.8
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Legislativní proces návrhu zákona
Legislativní proces J.Kožiak.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období –
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
JUDr. Marek Starý, Ph.D. Praha, 2011
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
Poznej politiky Kristýna Dudová. předseda vlády, poslanec PČR předseda strany ODS, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
VY_32_INOVACE_51_12 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
ČLENSKÁ SCHŮZE Návrhy usnesení Návrhy usnesení Usnesení č. 07/12/08-1: „Členská schůze volí pro zápis z členské schůze zapisovatelem.
ORGANIZACE ČK Fortis, sobota , Lelekovice
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
ČLENSKÁ SCHŮZE Návrhy usnesení Usnesení – bod 1. Usnesení č. 30/11/14-1: „Členská schůze volí pro zápis z členské schůze zapisovatelem.
Návrhy usnesení Členská schůze sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty Restaurace u Boudů
Evropská služba pro vnější činnost: možnosti a rizika Tomáš Weiss, Ph
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Úřad vlády České republiky Rada vlády pro udržitelný rozvoj Úřad vlády České republiky, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1, telefon: ,
Územní samospráva Obce
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Evropská služba pro vnější činnost: možnosti a rizika Tomáš Weiss, Ph.D.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Okresní sdružení ČUS Tábor
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Výchova k občanství Moc výkonná
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Politici ČR Kateřina Kurcová 7A/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Komunální politika: teorie a praxe. Institucionální a politický rámec
Transkript prezentace:

Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV

Priority k nápravě Nevyhovující stanovy VV (přeformulování, doplnění „bílých míst“) Chybějící krajská struktura a jasně vymezený způsob komunikace (decentralizace, vertikální struktura na územním principu, vytvoření výkonné rady) Nevyjasněná role véčkaře (ukotvit postavení véčkaře a stanovit jeho roli v rámci VV)

Nově definovaná krajská struktura 1.úroveň: Klub Frekvence setkání / práva a povinnosti předsedy / ukotvit ve stanovách 1-3 místopředsedy - Práva a povinnosti členů, čekatelů, hostů na setkání - Pravidla komunikace klubu s tajemníkem, krajským lídrem, poslanci, vedením strany - Pravidla pro přijímání členů (případně vylučování), pravidla komunikace s inspektorem / rozhodčí komisí /Grémiem VV / Radou VV - Jasné územní vymezení klubu

Nově definovaná krajská struktura 2. úroveň: Kraj Vytvoření krajské rady (způsob volby a počet členů) a předsednictva kraje -Role tajemníka -Krajská konference – práva a povinnosti -Statut krajského lídra (případně lídra do konkrétních voleb) -Statut krajského (případně celorepublikového) volebního manažera

Nově definovaná krajská struktura 3. úroveň: Vedení strany – Rada VV (členové, způsob volby, práva a povinnosti) – Grémium VV (členové, způsob volby, práva a povinnosti) – Předsednictvo VV (členové, způsob volby, práva a povinnosti) – Konference VV (druhy, delegáti, pravidla, kompetence) – Inspektor a Rozhodčí komise (členové, způsob volby, práva a povinnosti, kompetence) – Zapojení ministrů do struktury republikového vedení

Usnesení Stanovy Věcí veřejných, které obsahují pravidla pro vytvoření stranické struktury, jsou v současné době nedostatečné s ohledem na velmi rychlý rozmach na republikové úrovni, zejména po volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Delegáti 12. Ideové konference nominují členy pracovní skupiny pod název „Pracovní skupina pro změnu stanov a změnu stranické struktury VV“. Pracovní skupina bude složena dle následujícího klíče a) Jeden zástupce za každý kraj, který bude nominován na setkání předsedů klubů v jednotlivých krajích. Jméno nominovaného za každý kraj předá tajemník kraje Grémiu VV a to nejpozději do 24. ledna 2011.

Usnesení b) Pracovní skupina bude pod vedením místopředsedkyně Rady VV (a současně předsedkyně Ústavněprávního výboru PSP ČR) Karolíny Peake. c) Členům pracovní skupiny ukládá usnesení 12. Ideové konference nejpozději do termínu další konference VV (která se uskuteční v roce 2011) zpracovat dvě verze paragrafového znění stanov VV. Ty budou obsahovat návrhy na zřízení krajské struktury, pravidla komunikace, roli véčkařů, pravidla voleb do jednotlivých orgánů strany atd. Návrhy budou představeny na nejbližší konferenci, následně projednány a případně schváleny.

Děkuji za pozornost