ŽÁKOVSKÉ ZASTUPITELSTVO PRAHA - LIBUŠ 16.9.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Města ČR – orientace na mapě
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Magnetohydrodynamický (MHD) generátor
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Bezpečné cesty do školy
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Vytvořila Nikola Bajerová. První závod se uskutečnil v roce 1836 Na Chlumeckém panství Oktaviána Kinského. Díky aktivitě knížete Františka Lichtenštejského.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.

Nejmenší společný násobek
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
ZŠ Meteorologická a MŠ Montessori
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
MS PowerPoint Příloha - šablony.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Technické kreslení.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
1 Akce v praxi – zkušenosti z Cyklistického projektu Rotok a Baltické moře Thomas Möller, radplan nordost Odborný seminář Pardubice, 24. února 2012.
Přednost početních operací
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Program dnešního setkání OPS ( )
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
ŽÁKOVSKÉ ZASTUPITELSTVO PRAHA - LIBUŠ
KONFERENCE MĚSTO PRO DĚTI
Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Bezpečné cesty do školy – projekt pro města a obce v ČR
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Transkript prezentace:

ŽÁKOVSKÉ ZASTUPITELSTVO PRAHA - LIBUŠ

Žákovské zastupitelstvo http://zz-praha-libus.cz 2  založeno v dubnu 2007  zázemí v ZŠ Meteorologická  schůze jednou za 14 dní dopoledne a jednou měsíčně odpoledne  věk let  22 členů v čele se starostou Danielem Rantošem  cíl: zvyšování kvality života dětí a mládeže na Libuši a Písnici

Žákovské zastupitelstvo http://zz-praha-libus.cz 3

Dosavadní činnost http://zz-praha-libus.cz 4  Bezpečná cesta do školy pro ZŠ Meteorologická  Školní plán mobility ZŠ Meteorologická  Mezinárodní projekt Great Expectations  Cyklojízda  Kampaně (Den Země, Dny zdraví, Národní dny bez úrazu)  Karneval  Ankety (témata: zdravý životní styl, MHD, pejskaři)  Pomoc MČ při organizaci kulatých stolů

Bezpečná cesta do školy http://zz-praha-libus.cz 5  spolupráce: o.s. Pražské matky, o.s. Oživení  časový harmonogram:  říjen 2007: úvodní seznámení s projektem  listopad 2007: rozdání map okolí školy rodičům  prosinec 2007: sběr a vyhodnocení výsledků  leden 2008: předání výsledků projektantovi  červen 2008: prezentace připravených řešení  od té doby realizace dopravních opatření

BCDŠ – příprava  – stanovení časového harmonogramu  – předání výsledků projektantovi

BCDŠ – realizace http://zz-praha-libus.cz 7  přechod U Libušské sokolovny

BCDŠ – realizace http://zz-praha-libus.cz 8  kruhový objezd Generála Šišky × Novodvorská × Meteorologická

Školní plán mobility http://zz-praha-libus.cz 9  Plán mobility = živý dokument, který mapuje nabídku a poptávku s cílem usnadnit jejich propojení pomocí udržitelných způsobů dopravy (chůze, kolo, MHD, spolujízda…)  Školní PM popisuje vztah školy a oblasti, ze které docházejí žáci  plán určuje postup školy v propagaci pěší a cyklistické dopravy a průběžně se doplňuje

Školní plán mobility – fáze http://zz-praha-libus.cz mapování  v rámci BCDŠ 2. úpravy na straně infrastruktury  zřízení bezbariérového vstupu do školy  instalace cyklostojanů  zakoupení skříněk pro cyklisty  dohled na realizaci BCDŠ 3. motivace, informovanost  kampaně, besedy, projekty, ankety, zájmová činnost  upřednostnění udržitelného způsobu dopravy před neudržitelným

Školní plán mobility – výsledky http://zz-praha-libus.cz 11  skříňky na uložení cyklistických pomůcek  cyklostojany

Great Expectations http://zz-praha-libus.cz 12  společný projekt studentských parlamentů Velké Británie (Londýn), Bulharska (Sofia + Gorna Oryahovitsa) a ČR (Studentské zastupitelstvo Prahy 7 + ŽZ)  červen 08: setkání v Praze  listopad 08: setkání v Bulharsku  březen 09: setkání v Londýně  cílem výměna zkušeností a možnost poznání jednotlivých kultur

GE Prague http://zz-praha-libus.cz 13

GE Bulgaria http://zz-praha-libus.cz 14

GE London http://zz-praha-libus.cz 15

Cyklojízda http://zz-praha-libus.cz 16  besedy s policisty a závod pro 1. stupeň základních škol v MČ  letos v červnu proběhl druhý ročník, již připravujeme další  součástí kampaní Dny bez úrazu a Vidíš mě?

Cyklojízda http://zz-praha-libus.cz 17

Cyklojízda 09 18

Karneval http://zz-praha-libus.cz 19  každoročně pořádáme ve spolupráci se ZŠ Meteorologická karneval  další je naplánován na

Ankety http://zz-praha-libus.cz 20  proběhlo již pět anket  Zdravý životní styl  MHD na Libuši, Písnici a jejich okolí  Psi kolem nás  2. anketa o dopravě v MČ  Zdravý životní styl 2

Zdravý životní styl http://zz-praha-libus.cz 21  anketa v ZŠ Meteorologická  odpovědělo 223 žáků z 300  součást říjnové kampaně Dny zdraví 2007  v listopadu 2009 proběhla anketa podruhé s cílem porovnat změny pro Školní plán mobility

MHD na Libuši, Písnici a jejich okolí 22  proběhla v březnu 2009 jako reakce na připravované změny v dopravě  anketa rozšířena mezi obyvatele pomocí časopisu U nás a webových stránek MČ  celkem jsme získali 307 odpovědí

Psi kolem nás http://zz-praha-libus.cz 23  březen 2009, 236 anketních lístků  součástí také práce v terénu – kontrola téměř 90 pejskařů se strážníky MP  z výsledků byly vytipovány lokality pro rozmístění nových odpadkových košů

2. anketa o dopravě v MČ http://zz-praha-libus.cz 24  říjen 2009  reakce na změny v dopravě od 1. září  vrátilo se 112 vyplněných lístků

2. anketa o dopravě v MČ http://zz-praha-libus.cz 25

Kulaté stoly 26  ŽZ pomáhá MČ organizovat akce pro veřejnost – kulaté stoly, veřejná fóra atp.  zajišťujeme prezenční listinu, focení, roznášení mikrofonů

Webové stránky http://zz-praha-libus.cz 27  vyhráli jsme soutěž vypsanou společností Emaweb o vytvoření webových stránek  zprovozněny byly v září 2009

Semináře, prezentace, propagace http://zz-praha-libus.cz 28  Magistrát hl. m. Prahy  předání zkušeností na semináři pro koordinátory Bezpečné cesty do školy  prezentace činnosti v rámci projektu Zdravá Libuš a Písnice  Staroměstská radnice  účast na semináři o Plánech mobility  Ministerstvo dopravy ČR  prezentace Bezpečné cesty do školy  Bar Krásný ztráty  TK k Bezpečné cestě do školy a Plánu mobility  Praha 2, 6, 7, 12 a Kunratice  pokus o vytvoření Pražského parlamentu dětí a mládeže

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 29  z jednání o Bezpečné cestě do školy

Ze schůzí…  setkání se Studentským zastupitelstvem Prahy 7

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 31  seminář pro koordinátory projektu Bezpečná cesta do školy

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 32  z jednání Pražského parlamentu dětí a mládeže na P7

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 33  po setkání se zástupci MČ Praha- Kunratice

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 34  schůze se strážníky MP ohledně ankety Psi kolem nás

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 35  prezentace projektu Zdravá Libuš a Písnice na MHMP

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 36  seminář v prostorách Staroměstské radnice na téma Plány mobility

Ze schůzí… http://zz-praha-libus.cz 37  z prezentace Bezpečné cesty do školy na Ministerstvu dopravy

Přínos http://zz-praha-libus.cz 38  My se učíme:  komunikovat s úřady, médii i vzájemně mezi sebou;  prezentovat a obhajovat naše nápady, projekty;  koordinovat svoji činnost a řešit problémy s tím spojené;  být zodpovědní, vážit slov;  zajišťovat partnery, sponzory, granty;  a vůbec jak funguje „zastupitelská demokracie“.  Vy se učíte(?):  že i děti a mládež mají svůj názor a pokud dostanou prostor, nebojí se ho říct;  nahlížet na nás i jinak, než jako na bandu nadávajících a sprejujících idiotů;  nás pochopit.

Děkuji za pozornost http://zz-praha-libus.cz 39 Kryštof Štafl